Over ChatGPT, door ChatGPT
ChatGPT, het kunstmatige intelligentie-model ontwikkeld door OpenAI, is ondertussen bij iedereen gekend. De snelheid van de commercialisering van ChatGPT plus is opmerkelijk. Niemand beter dan het programma zelf om uit te leggen hoe dit gerealiseerd werd.
Lees meer
Lees meer
Ewout Meyns: "Dream big"
Op 24 november 2022 kwam Ewout Meyns zijn ondernemersverhaal vertellen in Hangar K. Hij vertelde over de ups en downs van het ondernemerschap. We spraken hem na zijn talk om verdere insights te krijgen over zijn ervaring. Lees het verhaal van PieSync hier.
Lees meer
Lees meer
Expert topic: design thinking
Wat is design thinking, wat is het nut ervan en hoe zet je het in? Design thinking gaat over meer dan enkel en alleen creatief denken. Het zorgt ervoor dat je een probleem bekijkt vanuit de ogen van je eindconsument. Op die manier kan je van een creatief idee een innovatief concept maken die een oplossing biedt op maat van de consument.
Lees meer
Lees meer
Carla Aerts: "Blijf geloven in je bedrijf!"
Carla Aerts kwam op bezoek in Hangar K voor <edtech/station> goes international. Wij kregen de kans om haar te spreken over haar kennis binnen startups. Haar advies voor het succes van een startup: wees gepassioneerd, blijf anders denken, geloof in jezelf en zet door. 
Lees meer
Lees meer
PARTNER LEIEDAL DOET OPROEP VOOR GROOTS ONDERNEMINGSPROJECT WAAR OOK KORNER EN TEXTIELHUIS TOE BEHOREN
Voor de realisatie van een multifunctioneel binnenstedelijk project in hartje Kortrijk doet intercommunale Leiedal een oproep aan private partners. Door de strategische aankoop van enkele leegstaande panden en kantoren in het centrum van Kortrijk, wil de streekontwikkelaar het aanbod aan ruimte om te ondernemen in de binnenstad uitbreiden en kwalitatief ontwikkelen. De focus van de PPS waartoe vandaag wordt opgeroepen, ligt op kernversterking en de verweving van wonen, werk en recreatie.
Lees meer
Lees meer
Hangar K breidt uit naar Textielhuis: let the games begin
Leiedal kondigde in 2019 trots de aankoop aan van het Textielhuis en het aanpalende hoekpand in hartje Kortrijk. De ambitie? Kernversterking door economische, culturele en (re)creatieve activiteiten te verweven. De streekontwikkelaar sloeg begin 2020 de handen in elkaar met Hangar K, de Kortrijkse incubator voor jong en creatief ondernemerschap. Intussen is het hoekpand, omgedoopt tot K-orner, nu al de hoeksteen en werkplek van een aantal innovatieve starters. Na enkele jaren -en corona- verwelkomt het Textielhuis Gamified en enkele start-ups die gericht zijn op gaming, AR, VR en andere creatieve technologieën.
Lees meer
Lees meer
New kids on the block
We hadden het eind december en aan het begin van dit jaar over de Krowdies die Hangar K klaslokalen ontgroeid waren. Maar sindsdien stonden ook heel wat nieuwe gezichten te popelen om onze catacomben te betreden. We zetten ze graag op een rijtje en niet alleen die van Hangar K maar ook van Start @ K en de nieuwe aanwinsten van Korner daarbovenop. En dan zwijgen we nog over DAE Studio’s die maar liefst achttien stagiairs huisvest onder ons gezellig druk dak.
Lees meer
Lees meer
FISCALITEIT ROND CRYPTOMUNTEN DOOR PARTNER BDO
Sinds de toegenomen aandacht van het grote publiek voor de cryptowereld, stelt zich ook de vraag naar de fiscale behandeling van deze cryptomunten. Tijdens het webinar van donderdag 26 januari is Stijn Rasschaert van partner BDO dieper ingegaan op het vraagstuk of meerwaarden die worden gerealiseerd op cryptovaluta belastbaar zijn in de personenbelasting en zo ja, tegen welk tarief.
Lees meer
Lees meer
Een bloeiend jaar voor Hangar K
We konden niet onder het lockdown jaar uit maar toch werd het ondanks alles een sterk jaar voor Hangar K. En ook het Start @ k traject deed het voortreffelijk met 40 student-ondernemers die afzwaaiden. Onze eigen start-ups zijn verder blijven groeien en blaken van gezondheid, zo merken we aan onze Krowdies die dit jaar de Hangar K banken ontgroeiden.
Lees meer
Lees meer
SLOTEVENT COSMO ONDERZOEKSPROJECT
Lees meer
Lees meer
MUZIEK- EN GAMINGINDUSTRIE INSPIREREN ELKAAR TIJDENS GLOEDNIEUW UNWRAP FESTIVAL
Op 14 en 15 oktober is Kortrijk de place to be voor een blik op de toekomst van de entertainmentindustrie. VI.BE schreef er een boeiende blog over!
Lees meer
Lees meer
Rebels with a cause
Lees meer
Lees meer
KET GHET
ALLE AFLEVERINGEN PODCAST KET GHET ONLINE
Lees meer
Lees meer
Hoe klaar ben jij voor de concurrentie/technologie van morgen?
Er is een revolutie bezig in de markt van rekrutering en freelancers. Niet alleen is het aantal spelers stevig doorgegroeid de laatste jaren, de technologie begint ook hier zijn opwachting te maken. En zoals we in andere sectoren gezien hebben, een markt kan volledig ontwricht worden door een platform die een grote hap neemt uit de omzetstromen van bestaande spelers. Denk maar aan coolblue, bol.com en Amazon in de meer traditionele sectoren.
Lees meer
Lees meer
Imagining the workplace of the future: Vincent Vanderbeck en Lode Uytterschaut aan het woord (EN)
De invloed van Corona is verreikend en heeft een onomkeerbaar effect gehad op de manier waarop we werken. Dus hoe zullen werkplekken eruit zien als de pandemie voorbij is? Blogger en verhalenverteller Magali De Reu ging zitten met Start it @KBC en Start it X-oprichter Lode Uytterschaut en Vincent Vanderbeck van Hangar K, een co-working- en incubatieconcept dat start-ups, scale-ups en corporates samenbrengt in West-Vlaanderen. Dit is wat ze zagen in de kristallen bol van Lode en Vincent:
Lees meer
Lees meer
Hangar K en Unity vormen een strategisch partnerschap om de Belgische Game-gemeenschap te ondersteunen
Hangar K (incubator in Kortrijk met een sterke focus op gaming) en Unity (een bekende game-engine) vormen samen een strategisch partnerschap om de lokale gemeenschap van game studio's beter te ondersteunen.
Lees meer
Lees meer
Blockchain Gaming
Blockchain werd lang gezien als een perfecte technologie voor de financiële industrie, maar meer en meer experts zijn het er over eens dat gaming misschien wel de katalysator wordt om blockchain bij het grote publiek binnen te brengen.
Lees meer
Lees meer
The Office of the Future
Tijdens deze periode van lock-down zijn veel mensen aangewezen opthuiswerk, maar eenmaal dit allemaal achter de rug is, gaan we allemaal terugnaar kantoor ? En indien niet, hoe ziet dan precies die “office of the future”er uit ?
Lees meer
Lees meer
Van de sharing economy naar de creator economy
Web 3.0 wil een democratischer web zijn voor de gebruikers, maar zeker ook voor de content creators. Zijn we echt op weg naar een creator economy waar content creators op een eenvoudige manier betaald worden voor de content die ze maken ?
Lees meer
Lees meer
Hangar K resident ‘Ledsreact’ gooit hoge internationale ogen en legt lat zowaar nog hoger in 2021!
Bij ons heten ze gewoon Koen en Lander maar voor het grote publiek zijn ze de mannen van ‘Ledsreact’. Deze Kortrijkse start-up haalde met hun nieuwste toestel ‘Ledsreact Pro’ de nationale pers deze week. VRT nieuws wijdde een heel artikel aan hen en HLN en Nieuwsblad brengen hen ook nog uitgebreid aan bod. Het toestel meet en analyseert de reactiesnelheid en wendbaarheid van sporters. Dankzij die informatie kunnen trainers hun atleten sneller en juister doen bewegen. Gezien ze de eerste ter wereld zijn die deze technologie aanbieden zonder dat de sporter iets moet fysiek moet aandoen kunnen ze rekenen op de interesse van internationale topclubs en ware sportvedetten.
Lees meer
Lees meer
Kervers start-up en Krowdie Pino durft reeds positief vooruitblikken
De start-up uit Kortrijk “Pino” lanceerde net haar nieuw merk voor huisdier accessoires. Hun motto is gezonde, ecologische én mooie producten! Pino is het ondernemerswerk van Madice Behaegel (30) die opgroeide tussen allerlei dieren en ook tussen de Krowdies van Hangar K.
Lees meer
Lees meer
Op naar het hybride jaar 2021
We hebben het hier niet over hybride wagens, maar wel over het werken in 2021. Waar we in 2020 geleerd hebben om ons te organiseren om van thuis uit te werken, zullen we in 2021 geconfronteerd worden met het hybride werken. Of je collega er nu wel of niet is, zal geen verschil meer mogen uitmaken in 21.
Lees meer
Lees meer
Eerste 9 studenten veroveren plekje in Hangar K op weg naar ondernemerschap
Na de eerste Pitch Night van 20 oktober zijn 9 studenten geselecteerd om in Hangar K verder te komen werken aan hun project. Met extra begeleiding en toegang tot het netwerk en de experts van Hangar K zijn deze studenten extra goed op weg op hun pad binnen de ondernemerswereld.
Lees meer
Lees meer
Waarom experimenteren met technologie innovatie stimuleert
We leven in een wereld die overheerst wordt door technologie. Maar hoe kan je met al deze technologie die er is op de markt experimenteren en hoe kan je deze experimenten doen landen in een organisatie ? Aan de hand van de volgende 4 argumenten proberen we een zicht te geven van hoe experimenteren met technologie innovatie kan stimuleren.
Lees meer
Lees meer
Waarom studeren en ondernemen de ideale cocktail zijn
Ook al is het concept van student-ondernemer nieuw, de combinatie van zowel studeren als ondernemen is wel een cocktail die meer en meer geserveerd wordt, maar ook geapprecieerd wordt.
Lees meer
Lees meer
EdTech : De weg naar de digitale schoolbanken
In haar nieuwste Voka Paper breekt Voka een lans voor Educational Technology (EdTech). Volgens de werkgeversorganisatie is dat fundamenteel om jongeren voor te bereiden op de gedigitaliseerde werkomgeving waarin ze later terecht zullen komen. Ook binnen ons Ecosysteem zijn er meerdere spelers actief in dit domein.
Lees meer
Lees meer
Van idee tot business plan in 5 stappen
Stel, de lockdown periode en de vakantieperiode zijn een dankbare onderbreking geweest in je dagelijkse sleur en hebben je een tal van nieuwe ideeën opgeleverd. Allemaal waardevolle ideeën die je zou willen omzetten in een business plan. Hoe begin je er aan ? We geven je 5 stappen die je helpen in je tocht van idee naar plan.
Lees meer
Lees meer
Het nieuwe werken : work from anywhere
Wat deze crisis heeft duidelijk gemaakt is dat we een totaal nieuw manier van werken, en vooral samenwerken, moeten aannemen. Het aantal bedrijven dat thuiswerk promoot is zeer snel gestegen en wat we nu al kunnen zeggen is dat thuiswerk een belangrijk onderdeel zal vormen van het nieuwe werken. Wat we al een tijdje wisten is door de corona crisis bevestigd en heeft het proces enkel versneld.
Lees meer
Lees meer
5 redenen waarom nu het ideale moment is om je start-up te beginnen
Is een crisis nu wel of niet een goed moment om je eigen start-up vorm te geven. Wel, wij vinden van wel. Tijdens de financiële crisis inn 2008-9 hebben we ook al gezien dat een crisis een goede voedingsbodem was om nieuwe succesvolle bedrijven op te starten. Er zijn verschillende redenen waarom het nu beter is dan pakweg een paar maand geleden. Ten eerste, een goed verhaal blijft een goed verhaal, met of zonder crisis. Daarnaast hebben we nog een aantal andere argumenten op een rijtje geplaatst.
Lees meer
Lees meer
Waarom een app starters dichter bij elkaar zal brengen
Om één of andere reden liggen West-Vlaanderen en Limburg dichter bij elkaar dan we denken. Hangar K en Corda Campus zijn geen onbekenden van elkaar. De afgelopen zijn al verschillende gesprekken geweest over samenwerking, hulp bieden aan starters en hoe ga je om met je community in deze moeilijke tijden. Zo is ook het idee gegroeid om de bestaande app van Limburg Start Up uit te bouwen tot één app waar start-up's kunnen connectoren met coaches en met andere start-up's.
Lees meer
Lees meer
Hoe funding ophalen ? - Deel 1 : Friends, Fools & Family
Wie een start-up uit de grond wil stampen heeft uiteraard kapitaal nodig. Als je het kapitaal zelf niet voorhanden hebt kan je altijd op zoek gaan naar externe financiering. Stap 1 in deze zoektocht naar financiering is steevast FFF, Fools Friends & Family. Je weet wel, je gaat op zoek naar de eerste 50K door bij vrienden en familie ten rade te gaan om wat geld te doneren voor je goed doel, jouw start-up. Dit kan door deze FFF's mee te laten participeren in de vennootschap.
Lees meer
Lees meer
Nelson Mandelaplein 2 | Kortrijk Weide
BE-8500 Kortrijk | België
+32 56 90 55 00
hello@hangark.be
website by Storything
design by Warre dijckmans