Laden Evenementen

KU Leuven Kulak @ Tech Snack – Tensorlab

  • Dit evenement is voorbij.

KU Leuven Kulak @ Tech Snack – Tensorlab

Date:

14 november 2019 @ 11:30 - 13:00

Tijdens deze gratis Techsnack: Alles over Tensor

Ingenieurs en toegepaste wetenschappers maken in hun praktijk voortdurend gebruik van vector- en matrixrekenen. Recent is men deze technieken beginnen uitbreiden naar tensorrekenen. Tensoren kan men zich voorstellen als het meerdimensionele equivalent van vectoren (één-dimensionele rijen van gegevens) en matrices (twee-dimensionele tabellen van gegevens), t.t.z. als multidimensionele gegevenstabellen.

Er is internationaal grote belangstelling voor de kracht van tensortechnieken. Belangrijke toepassingen zijn o.a. het vinden van “onderliggende componenten” die meetgegevens verklaren, multi-view gegevensanalyse en fusie van datasets, het invullen van ontbrekende gegevens, grootschalige modellering en predictie, patroonherkenning en machinaal leren, en artificiële intelligentie. Toepassingsdomeinen zijn datamining, signaalverwerking, antenne- en multi-sensor systemen, modellering, grootschalige rekenproblemen, statistiek, telecommunicatie, audio en beeldverwerking, biomedische toepassingen, bio-informatica, chemometrische analyse, enz.

 

We geven een bevattelijke inleiding tot het wat, hoe en waarom van tensormethoden. Dit omvat een korte bespreking van conceptuele mogelijkheden en een kennismaking met het Tensorlab softwarepakket. De uitleg wordt geïllustreerd met toepassingsvoorbeelden.

Tensorlab (www.tensorlab.net) is het state-of-the-art rekenpakket voor tensormethoden, ontwikkeld in ons team.

 

Tensormethoden: wat?                                                                                       (Prof.dr.ir. Lieven De Lathauwer)

Tensorlab: hoe?                                                                                                    (Dr.ir. Nico Vervliet)

Enkele voorbeeldtoepassingen: waarom?

Detectie van gevaarlijke gassen                                                                       (Dr. ir. Nico Vervliet)

Datafusie voor het voorspellen van activiteiten o.b.v. GPS dataset           (Ir. Michiel Vandecappelle)

Multilineaire compressie van hyperspectrale afbeeldingen                        (Ir. Michiel Vandecappelle)

Blind scheiden van hartslagsignalen                                                                (Ir. Martijn Boussé)

Classificatie van reguliere en irreguliere hartslagen                                     (Ir. Martijn Boussé)

Lieven De Lathauwer is Fellow van het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), van de Society for Industrial and Applied Mathematics (SIAM) en van de European Association for Signal Processing (EURASIP). Vanaf september 2019 coördineert hij onderzoek, onderwijs en dienstverlening m.b.t. Artificiële Intelligentie aan KU Leuven-Kulak.

 

Details

Date: 14 november 2019

Time:

11:30 - 13:00

Locatie

Venue Name: Hangar K
Address: Nelson Mandelaplein 2
Kortrijk, 8500 België
+ Google Maps
Website: www.hangark.be

Locatie

Venue Name: Hangar K
Address: Nelson Mandelaplein 2
Kortrijk, 8500 België
+ Google Maps
Website: www.hangark.be
Share this event