Ondernemen ligt op het puntje van je tong, hart of brains?

Denk jij er ook al jaren aan om je eigen zaak te starten, of ben je reeds enige tijd bezig en doet je zaak het zóóó goed dat je het niet meer alleen kan bolwerken?

Denk je dan ook aan een eerste medewerker aan te werven? Zot zeker, je weet niet wat dat kost??? Bij Besox weten we perfect hoeveel dat kost!

Splinternieuwe tool om uw loonkost te berekenen!

 

We ontwikkelden een gratis online tool waarmee u als werkgever zelf kan berekenen hoeveel een werknemer u zou kosten op uur-, maand- en jaarbasis.

De werkgever vult het brutoloon in en er wordt automatisch een simulatie gemaakt van alle vast kosten zoals sociale lasten, vakantiegeld, kosten voor arbeidsongevallenverzekering, internbedrijfsgeneeskundige dienst en sociaal secretariaat. We houden natuurlijk ook rekening met het statuut ‘bediende, arbeider of zelfstandige’ van de medewerker.

Elk loonpakket ziet er anders uit dus u kan extra kosten zoals maaltijdcheques, bedrijfswagen, groepsverzekering, bonussen, … zelf aanvullen.

Vrijstelling patronale bijdrage eerste werknemer

Wist je echter dat je tot eind 2020 levenslang! geen patronale basisbijdragen betaalt op je eerste werknemer? Dit betekent dat je dus 25% minder betaalt dan je collega’s!

Deze vrijstelling is niet gekoppeld aan een concrete werknemer. Ook wanneer je werknemer het bedrijf verlaat en je hem vervangt door iemand anders blijft de vrijstelling lopen. Elke nieuwe werkgever kan hiervan genieten, ook als je vroeger reeds personeel gehad hebt maar reeds meer dan 4 kwartalen niemand meer in dienst had.

Met deze maatregel probeert de overheid zelfstandigen te overtuigen om hun eerste werknemer in dienst te nemen om op die manier de werkgelegenheid in ons land te stimuleren. Dus als je reeds enige tijd twijfelt om je eerste werknemer in dienst te nemen hebben we bij deze alle twijfels weggenomen, waar wacht je nog op?

Er zijn uiteraard nog meer alternatieve opties, namelijk :

  • Een stagiair in dienst nemen : De allergoedkoopste keuze, want vaak komen jongeren via het school gratis werken in je onderneming. Deze keuze vergt uiteraard veel tijd & inspanning naar opleiding & begeleiding toe.
  • Een IBO-opleiding : Hier komt de VDAB gedeeltelijk tussen in de loonkost omdat je een werkzoekende persoon aanwerft, je bent wel verplicht om de persoon na de IBO opleiding minstens even lang in dienst te houden.
  • Een student : Een goedkope optie, echter beperkt tot 475 uren per jaar en je kan er niet altijd op rekenen.
  • Een interimair : Een snelle doch dure optie gezien je geen verminderingen geniet voor die werknemers en de interim bureaus uiteraard ook iets moeten verdienen.

 

 

 

 

 


 

Als sociaal secretariaat hebben we begeleiders voor starters in dienst om jou als nieuwe werkgever zo goed als mogelijk wegwijs te maken in het complexe gegeven van HR & payroll. Wat is de beste keuze voor jou als ondernemer, wat gaat dit allemaal kosten, hoe stel je een zo optimaal mogelijk loonpakket samen, welke verzekeringen heb je nodig, wat zijn de valkuilen en nog veel meer.

Heb jij nog vragen? Maak gerust een afspraak met ons in Hangar K.

Besox, Steven Deruwe:  0479/902738 – steven.deruwe@besox.be

 

Share this article

Leave a comment