in the

news

VOKA W-VL EN HANGAR K SLAAN HANDEN IN ELKAAR VOOR STARTENDE ONDERNEMERS

Na een hele tijd informeel samenwerken wordt het formeel, zo treedt Voka toe tot de Raad van bestuur. Zo hopen Vincent Vanderbeck, Chief Catalyst & Chief Inspiration bij Hanger K en Bert Mons, gedelegeerd bestuurder Voka West-Vlaanderen, starters in West-Vlaanderen een nog grotere slaagkans te bieden. Lees meer hierover in HLN of op de site van Made in West-Vlaanderen.

Lees meer
BESTE GAMESCHOOL TER WERELD LIGT IN KORTRIJK

De bacheloropleiding 'Digital Arts and Entertainment' van de hogeschool Howest in Kortrijk is voor de derde keer in vijf jaar tijd verkozen tot de beste game-opleiding ter wereld. Een titel om u tegen te zeggen en dat is ook de VRT nieuwsdienst niet ontgaan. Het volledige artikel kan je hier online lezen.

Lees meer
STUDENTEN KUNNEN VEEL MEER DAN ALLEEN MAAR HAMBURGERS FLIPPEN

De ultieme handleiding voor Gen Z marketing’, ‘De 5 beste marketingstrategieën om Gen Z te bereiken’ of ‘Hoe jouw merk Gen Z kan bereiken in 7 stappen’. Dat er al heel wat artikels en blogs gewijd werden aan de creatieve, inclusieve, maar vooral voor marketeers moeilijk te bereiken generatie die Gen Z is, staat vast. Toch is de oplossing volgens Jotte Mallisse (21), co-founder van de jonge start-up Zoomers, best eenvoudig: “In een digitale wereld als vandaag zijn de meest geschikte marketeers de Gen Z’ers zelf.” Onze Krowdie Zoomers werd overigens volledig digitaal opgericht, wat meteen een Belgische primeur is. Meer lees je in BLOOVI

Lees meer
KORTRIJK ZET HEFBOOM OP GAMINGTALENT MET NIEUW FESTIVAL

Elk jaar studeert er aan Howest in Kortrijk een lading digitaal toptalent af. Om een hefboom te zetten op dat potentieel, organiseren de hogeschool en een resem partners in oktober een festival dat de hele entertainmentsector bijeen moet brengen. Leest het volledige artikel met Schepen Arne Vandendriessche in de Tijd.

Lees meer
12 MILJOEN EURO VOOR KROWDIE MYSKILLCAMP

U leest het goed, TWAALF miljoen euro haalde Krowdie Kevin Tillier op, CEO van het Waalse bedrijf Myskillcamp die in alle stilte eveneens vorig jaar koos voor Hangar K als uitvalsbasis. De 'Belgische Netflix voor online leren' hoopt zo naast België en Frankrijk Europa verder te veroveren. Lees meer in De Tijd.

Lees meer
GET DRIVEN OOK HOFLEVERANCIER VOOR RADJA NAINGGOLAN

De ene is bekend de andere berucht, maar ze hebben elkaar alvast gevonden. Antwerp speler en voormalig Rode Duivel, Radja 'Il Ninja' Nainggolan, blies positief en kwam voor de zoveelste maal negatief in het nieuws. Wie er wel positief de kranten mee haalde was Gunther Ghysels van Get Driven, die bewijst zo dat z'n vervoersformule interessant is voor vogels van allerlei pluimage. Lees meer op HLN

Lees meer
RHINOX LEVERT AAN DECEUNICK EN REUZENHUIS

Krowdie Rhinox is gespecialiseerd in de ontwikkeling van XR-toepassingen. In het verleden ontwikkelden zij reeds applicaties voor Picanol, Vandewiele,… telkens om het werken met diverse machines aan te leren in een virtuele realiteit. Hun troeven mochten ze laatst ook uitspelen voor het gekende Deceunick (ooit sponsor van...) Alsook voor Het Reuzenhuis (Gezinsbond) dat op dit moment hun preventie project voorstelt bij Hangar K en op Weide aan de hand van de Rhinox VR technologie. Lees meer op hun site.

Lees meer
Zoomers laat Gen Z’ers slim reclame maken voor bedrijven

Een primeur voor Hangar K. Vanaf 1 augustus kan een bedrijf volledig digitaal opgericht worden en daar maakten Gen Z'ers Jotte Mallisse (21) samen met Egon Gevaert (19) en Anjo Wychuyse (22) gretig gebruik van. Maandag werd Zoomers volledig digitaal opgericht, een primeur in de Europese Unie die weggelegd werd voor onze community van Hangar K.

Lees meer
GETDRIVEN OP KANAAL Z

Vorige week kwam Kanaal Z - Canal Z op bezoek om deze reportage te draaien over Krowdie Get Driven van CEO Gunther Ghysels

Lees meer
UNWRAP Festival gelanceerd

Op 14 en 15 oktober 2021 organiseren de Stad Kortrijk, Howest, Hangar K en Wilde Westen samen de allereerste editie van het entertainment festival Unwrap. Op die tweedaagse zal onder meer ruimte zijn voor een jobbeurs, een conferentie en een netwerkevenement waar jong creatief talent en professionals uit de game-, muziek- en filmindustrie elkaar kunnen ontmoeten. “We zijn al wereldtop op vlak van gaming, daar moeten we durven mee uitpakken”, zegt schepen van Economie Arne Vandendriessche.

Lees meer
FAIRPLACE UIT KORNER AAN DE TOP DUURZAAM SPEELGOED

Fairplace is de webshop voor duurzaam speelgoed van ondernemers Christophe Toye en Yves Vercruysse die in onze zusterhub Korner zitten. “Fairplace zag het levenslicht in 2013”, zegt Christophe Toye. “Maar er gaat een heel verhaal aan vooraf. Zowel Yves als ikzelf bouwden massa's ervaring op in de jeugdsector. Eerst als speelpleinverantwoordelijken en daarna bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk. We raakten intussen gebeten door digitale communicatie en ontwikkelden een drive voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. We besloten samen een bedrijf te starten en bouwden ons aanbod gestaag uit. Het resultaat vandaag? Eén van de grootste Belgische webshops met duurzaam speelgoed.” Lees het volledige artikel over Christophe en Yves.

Lees meer
JULIE LIETAER KRIJGT ZITJE BIJ BELGIUM'S 40 UNDER 40

Nadenken en brainstormen over waar het in de nabije en verdere toekomst naar toe gaat en naar toe moet met onze economie in het algemeen en het ondernemerschap in het bijzonder. Dat is het opzet van een nieuw opgerichte denktank ‘Belgium’s 40 under 40‘. Jonge beloftevolle veertigers maken mee de dienst uit en ze worden begeleid door ervaren captains of industry. Krowdie Julie Lietaer van Ariadne Innovation werd geselecteerd. Bij de captains vinden we Barco CEO Jan De Witte terug. Een perfecte match alvast volgens ons.

Lees meer
MEER DAN 60 STUDENTEN OP POST VOOR JURGEN INGELS

Hangar K werkte voor de gelegenheid samen met de partners van Start@K, (Howest, Vives, KUL en UGent). Hierdoor waren talloze studenten aanwezig op deze digitale editie van de Expert Talk. En ze kregen waar voor hun geld, zo vertelde Jurgen hoe hij met een erotische avond zijn studentenclub op slag de rijkste maakte. Als rasechte West-Vlaming was Jurgen Ingels fier om een thuismatch te spelen, zo liet hij verstaan. Rasondernemer Ingels bouwde zijn Expert Talk opgebouwd rond zijn meest recente boek ‘50 lessen voor ondernemers‘, een boek dat hij naar eigen zeggen voor zijn kinderen heeft geschreven. Het werd geen saaie opsomming van 50 lessen of evenveel opgeheven vingertjes maar een zeer uitgebreide kijk met geoel voor humor van zijn eigen ondernemersverhaal. Kortom een enorme belangstelling waarover meteen daags nadien een uitgebreid artikel verscheen op de pagina van Made in West-Vlaanderen.

Lees meer
NIEUWSTE KROWDIE NYALA BLUE IN TRENDS

Nyala Blue is onze nieuwste telg onder het Hangar K firmament. Deze ontwikkelt een platform om de impact van producten te meten, te valideren en te rapporteren. Vooraleerst ligt de de focus op de koffiesector, waar eerlijke prijzen en transparantie in de toeleveringsketen vaak ontbreken. Voor deze impactmeting gebruikt Nyala Blue zijn blockcaintechnologie. Lees het volledige artikel in Trends magazine.

Lees meer
MOONMONSTER HAALT 35.000 EURO STEUN OP BIJ VAF

Krowdies Gilles Vacoillie en Seppe Roelandt, aan het roer van gaming studio Moonmonster, haalden bij het Vlaams Audiovisueel Fonds 35.000 euro aan steun op. Dit voor de ontwikkeling van hun nieuwste game "Space Control". Zo kwamen ze ook op de ruimteradar van heren partijvoorzitters Egbert Lachaert (Open VLD) en Georges-Louis Bouchez (MR) die vorige vrijdag langskwamen om zowaar een interview af te nemen met de Moonmonsters voor hun eigen media platformen.

Lees meer
JULIE LIETAER IN HET BEFAAMDE BLAD ELLE

ELLE magazine hoeft weinig introductie gezien de wereldwijde naam en faam. Als jong meisje was Julie Lietaer altijd trouwe lezeres van ELLE België! Ze mocht in mei zelf haar verhaal brengen in de ECO special. Dit over de textielindustrie, duurzame uitdagingen, ESG,  Hackyourjeans en Ariadne waar Julie de dragende kracht van is.

Lees meer
TERUGBLIK OP EERSTE LICHTING START@K'ERS

Alle pitschsessies van Start@K voor dit schooljaar zitten erop. Maar liefst 40 student-ondernemers, waaronder 22 teams verzilverden hun zitje in Hangar K, van een succes gesproken. Voor de pitchers en laureaten van de eerste sessie zit hun tijd er sinds afgelopen week op. Toch zijn we blij dat webdevelopper Egon van "Storything" en Oole van muziekproductiehuis "Ort" besloten volwaardig seathouder te worden en hier te blijven. Ook vermelden we nog graag Mathieu Nijs met Partner Mo die met hun zaak "Liocare" als enige West-Vlaamse vertegenwoordiger de eer van de provincie verdedigen tijdens de Big Squeeze awards in de categorie ‘Student Start-up of the Year’.

Lees meer
BARCO SLEEPT MEGADEAL MET IMAX IN DE WACHT

Het was afgelopen jaar niet allemaal rozengeur en manenschijn voor Barco, die ook klappen kleeg van kwelgeest "Corona". We waren dan ook verheugd te lezen in dit Nieuwsblad artikel dat onze vrienden van Barco een heuse deal binnenhaalden in de bioscoopsector. De multinational Imax, die wereldwijd aanwezig is in de bioscoopsector, gaat scheep met het Kortrijkse bedrijf Barco voor de uitrusting van meer dan duizend bioscopen met projectoren gebaseerd op laserlichttechnologie. Het gaat om een nieuwe technologie van laserlichtprojectie. Je krijgt er haarscherpe en contrastrijke beelden mee en de projectoren hebben een langere levensduur omdat er geen lampen meer moeten vervangen.

Lees meer
KROWDIE WISELY IMPLEMENTEERDE RESERVATIESYSTEEM VOOR MEER DAN 25 WINKELCENTRA

Op enkele dagen tijd een online reservatiesysteem uit de grond stampen. Voor heel wat retailers en handelaars een ontzettende uitdaging aan de vooravond van de derde lockdown laatst. Als proactieve en ervaren partner stond Wisely meer dan 25 winkelcentra bij in de zoektocht naar en de implementatie van een centraal, gebruiksvriendelijk platform. Of, lees het volledige artikel dat verscheen bij Made in West-Vlaanderen.

Lees meer
PRIMEUR VOOR HANGAR K DAT NAAST FYSIEKE HUB UPGRADE NAAR "DIGITAL CROSS PLATFORM" COMMUNITY

Een community volledig virtualiseren? Ja, het kan! Hangar K bewijst met een volledig digitaal cross-platform community voor Krowdies. De sterkte van een co-creatiehub ligt in de community, het netwerk dat je opbouwt en de opportuniteiten tot samenwerken die daaruit ontstaan. Hangar K bewijst die meerwaarde als hub al sinds de oprichting en bouwde ondertussen een sterke community uit van ondernemers. Sinds twee weken bestaat Hangar K ook virtueel in de metaverse “Decentraland”. Die blijft toegankelijk voor de jonge ondernemers zodat ze via avatars nog altijd in contact blijven met elkaar. Op de eerste verdieping zijn een aantal foto’s van de student-ondernemers te bezichtigen onder de vorm van “NFT’s”. Maak je avatar aan en neem een kijkje in het virtuele gebouw en netwerk met de ondernemers. Of, lees het volledige artikel dat verscheen bij Made in West-Vlaanderen.

Lees meer
HET REGENT PRIJZEN EN NOMINATIES VOOR "TILLUP"

Tillup, een Start-Up van drie jonge ambitieuze ondernemers, Howest-studenten Tristan Ryckaert, Florens Denys en Stef Crols, met de focus op duurzaam ontwerpen. kaapte afgelopen maand de Textirama-award voor concept-idee weg, goed voor 5000 euro. Deze maand zijn ze genomineerd voor de Start Academy, ze werden gekozen door een professionele jury met vertegenwoordigers van BNP Paribas Fortis, Voka, Vlajo Alumni, Deloitte, Brauzz., My Add On en Crefrench. Zij hebben een recordaantal pitchfilmpjes beoordeeld. Zij hebben beslist dat  zes finalisten doorstromen naar de finale op dinsdag 27 april, waaronder dus onze Start@K'ers Tillup.

Lees meer
MARIE VERKOZEN TOT: "DE BELOFTE 2020"

Op de jaarlijkse WOMED Awards wordt sterk vrouwelijk ondernemingstalent in de schijnwerpers gezet. Dit jaar viel de eer te beurt aan Krowdie Marie Van den Broeck van My Add On en Femke Hélon van 3Motion. Marie werd verkozen tot “Belofte 2020” en Femke ontving de prestigieuze “WOMED Award 2020”. We zijn uiteraard zeer tevreden dat Marie voor de zoveelste maal in de prijzen viel. Marie kan stilaan gaan uitkijken naar een grotere trofeeënkast en u kunt de volledige blog hier lezen.

Lees meer
DE STUDENT-ONDERNEMERS BLIJVEN SCOREN IN DE PERS

Interessant initiatief van Kortrijkzaan Mathieu Nijs (21). De student Netwerkeconomie aan de hogeschool West-Vlaanderen sleutelt aan Liocare: een platform om studenten zorg- en verpleegkunde aan woonzorgcentra te koppelen. “We focussen ons op woonzorgcentra, want ze hebben het moeilijk om personeel te vinden. Ze willen hun poules van studenten uitbreiden.”

Lees meer
KROWDIE PROMOJAGERS LANCEREN HUN EIGEN "GOOGLE VAN DE PROMOTIES"

Met meer dan 278.000 leden zijn ze al in de gesloten Facebook groep Promojagers België, waar elke dag honderden promo’s worden gedeeld en besproken. Met een team van 5 moderatoren weet oprichter Gunther Devisch al 3 jaar lang alles in goede banen te leiden. Onlangs ging Gunther samen met co-founder Pieter-Jan Vanneste nog een stap verder, met de lancering van een eigen ‘Google van de Promoties’, een platform dat gratis toegankelijk is via www.promojagers.be en via een iOS en Android app.

Lees meer
SEPPE ROELANDT EN GILLES VANCOILLIE, FOUNDERS MOONMONSTER STUDIOS, AAN HET WOORD IN BLOOVI

Gilles Vancoillie, co-founder van MoonMonster Studios, en Vincent Vanderbeck, Chief Catalyst van Hangar K, doen op 10 maart mee aan de sessie rond gaming van 'The Big Score'. Bloovi vond het alvast het ideale moment om met hen vooruit te blikken. In dit dubbel interview komen we ook meer te weten van wat er zich achter de deuren van de game industry bevind...

Lees meer
VIRTUEEL BEZOEK AAN VACCINATIECENTRUM VAXPO DANKZIJ KROWDIE GREYGIN

In Kortrijk kan je nu vooraf virtueel een bezoek brengen aan het vaccinatiecentrum VAXPO in een computergame. Handig om zo al alle info te overlopen alsook mogelijke scenario's, zodoende het vaccinatieproces nog sneller en beter verloopt. Softwareontwikkelaar Greygin, al jaar en dag gevestigd bij ons, maakte speciaal voor VAXPO het computergame. Het waren de burgemeesters van Kortrijk, Kuurne en Harelbeke die samen met Myke en Brecht gisteren de persconferentie leidden. Je kan de volledige reportage bekijken op de site van Focus & WTV.

Lees meer
ONLINE PERSCONFERENTIE IN HANGAR K VOOR START ARIADNE INNOVATION HEUS SUCCES

Krowdie Julie Lietaer heeft er met haar start-up "Ariadne Innovation" een geslaagde persconferentie op zitten. De textiel- en modesector duurzamer maken, dat is de missie van het pas opgerichte bedrijf Ariadne Innovation. Men gaat nieuwe technologie inzetten om ondernemingen te inspireren, te informeren en te connecteren. Julie Lietaer werkt al 7  jaar in familiebedrijf European Spinning Group. Ze kent het reilen en zeilen in textielbedrijven over de hele wereld dan ook door en door.  Ze haalden met hun persconferentie De TIJD, Krant van West-Vlaanderen en een volledig artikel is uiteraard ook te lezen op: Made in West-Vlaanderen.

Lees meer
OOLE EN EGON: STUDENT-ONDERNEMERS VAN HET EERSTE UUR

Egon Gevaert zit in het eerste jaar hoger onderwijs maar heeft met "Storything" reeds jaren een eigen zaak in het bouwen van websites, en dat zijn niet de minste. Ook die van Hangar K is van zijn hand. Oole Ryckoort van "Ort" daarentegen is reeds een kenner op het vlak van road management van A tot Z bij events én voor artiesten. Telkens een nieuwe attendee toetreedt tot ons Start @ K project maakt Quindo een mooie reportage. Bekijk die van Egon en Oole via hun Facebook: https://www.facebook.com/MedialabQuindo

Lees meer
HANGAR K ALUMNUS ALEXANDER SEYNAEVE SCOORT MET TOMORROW.BE

Online rekrutering zit nu zeker in de lift maar jongeren vinden het eigenlijk ook gewoon leuk. Alexander startte een jaar geleden met z'n zaak "Tomorrow.be" die de rekruteringsmarkt versterkt met vacaturevideo's, bedrijfsvideo's en video's voor de social media. Dit blijkt goed te gaan en daarom start hij nu met twee partners "vacatube.com", dit om de sollicitanten ook online hun ding te doen. Lees het volledige artikel in: VOKA magazine Ondernemers.

Lees meer
NOG EEN STERKE HANGAR K & START IT @KBC ALUMNUS

Chris Van de Voorde van JuuNoo moeten we niet meer gaan voorstellen, want deze kwam wel al vaker aan bod in onze nieuwsbrief. De oud-resident krijgt deze maal de aandacht op Circubuild.be Z'n ProBox wordt hier online voorgesteld. De allereerste box is uiteraard, zoals je ziet op de foto, al terug te vinden in Hangar K.

Lees meer
GEZONDE & ONDERNEMENDE WENSEN VOOR 2021

2020 kon niet snel genoeg voorbij zijn. Al hebben we geen glazen bol, laat ons voorzichtig positief vooruitblikken. Hangar K draait dankzij zijn immer enthousiaste Krowdies nog steeds op "volle " toeren binnen het mate van mogelijke. Het is ook fijn te horen dat het belang van onze sterk samenhangende community hiervoor aan de basis ligt. Onze vernieuwde conference infrastructuur biedt  eveneens mogelijkheden die thuis niet kunnen en verder blijven we hier op veilige manier samenwerken. We hopen dan ook binnenkort onze deuren weer helemaal wagenwijd open te zetten durven ook al dromen van de event opstart. Fingers crossed!

Lees meer
KROWDIES IN THE PICTURE: NEWSWORTHY QUOTES

Maandelijks speuren we de kranten, het web en magazines af om te zien welke Krowdies het nieuws haalden. Zo ontspringen er ook af en toe de dans die succesvol onder die nieuwsradar werken. Daarom zetten we er een viertal kort in de kijker.

Arnaud Deman is de kerel achter 'Air District', groothandel in medische gassen en gespecialiseerd in het leveren van zuurstof in het kader van zuurstoftherapie voor thuisgebruik en vindt het volgende: "Ik zocht maanden naar een werkspot tussen andere gedreven mensen met start-ups. Je vindt er wel her en der maar zelden één waar de communityzin zo groot is als hier en waar je ook nog eens interessante samenwerkingen kunt aangaan."

Achter de schermen van grafisch ontwerpbureau 'Trompet' vind je Stef en Thomas, twee creatieve vormgevers die het hier ook naar hun zin hebben: "Hangar K heeft ons al op vele vlakken een duw in de rug gegeven! Anderzijds konden we al enkele mooie projecten realiseren, voor en met andere residenten, zoals Biometriq."

Pieter Josson, CEO en founder van 'Biometriq' dat op basis van DNA analyse jou het perfecte voedingsadvies geeft, heeft het ook over kruisbestuiving: "Over het afgelopen half jaar jaar heel wat interessante intro's gekregen via het Hangar K netwerk, happy to be part of the Krowd!"

Tot slot hebben we team 'Hercull' met Maarten Allijns aan het roer: "Geweldig om hier m'n team te hebben met Bram en Margot, die laatste kwam er trouwens bij dankzij 'ROCK RECRUIMENT' dat hier ook zit. We zochten mee naar investeerders voor Ledsreact en werken samen met Krowdie 'Markland architecten' voor onze panden, dat zijn misschien wel nog de mooiste nieuwtjes van allemaal, die uit Hangar K zelf, dergelijke samenwerkingen."

Lees meer
Studenten zetten eerste stappen in ondernemerswereld

Het is niet de eerste maal dat project Start@K de krant of een magazine haalt. Deze keer kreeg het traject witruimte in het Kortrijkse Stadsmagazine. Aan het woord zijn enkele student-ondernemers die hier hun stek reeds verdienden na een eerste pitchnight. Fran, Oole, Egon, Thomas en Mathieu zijn studenten met ideeën die nuttig zijn voor onze maatschappij. Om deze om te zetten in realiteit kunnen ze rekenen op Start@K, het project van Hangar K, de vier kennisinstellingen en Stad Kortrijk dat ondernemende studenten steunt en begeleidt. Lees het volledige artikel in de online versie van het Stadsmagazine.

Lees meer
DIEREN START-UP "PINO" GAAT VOOR DUURZAAMHEID

Geen Kerstverhaal maar een heus Kortrijks succesverhaal. Krowdie Madice Behaegel, van kersverse start-up PINO, werkte meer dan een jaar hard en in  alle stilte in de Hangar K catacomben aan haar nieuwe, gezonde, ecologische, én mooie dieren producten. Een unieke musthave & mustsee voor elke honden- en kattenliefhebber. De voederbowls worden gemaakt zonder plastic in en zijn het gevolg van een jaar nadenken over concept en design. Een ontwerp dat meermaals werd getest en vormgegeven in samenwerking met Howest's IDC. Journalist Peter Lanssens wijtte er ditaan.

Lees meer
GET A WASH LEGT OPNIEUW KNAPPE CIJFERS VOOR

Het Get Driven van Gunther Ghysels kennen we ondertussen al behoorlijk goed. Ze zijn als enige West-Vlaamse techbedrijf opgenomen in de top tien van Deloitte, op basis van de 2019 cijfers. 2020 is geen makkelijk jaar voor de sector. Maar tweede start-up, het minder bekende Get a Wash, die door hem in het leven werd geroepen in 2018, legt ook nu weer sterke groeicijfers neer. Daarvoor krijgt vooral General Manager, Stieg Martens, alle krediet. Stieg, eveneens Hangar K resident, heeft ook sterke ambities voor volgend jaar. Lees er meer over in dit artikel dat laatst verscheen in Made in West-Vlaanderen.

Lees meer
GET DRIVEN MAN TE GAST BIJ RADIO RACCOONS

Eveneens "routinier" aan het worden in deze categorie: Gunther Ghysels. Hij was laatst te horen op Radio Racoons over ondernemerschap. De opname met de Jonge Wolf ging door bij ons en ze hadden het o.a. over het oprichten van een start-up, business survival tijdens moeilijke periodes, internationale ambities en nog zoveel meer! Kort samengevat: een must-hear voor elke ambitieuze ondernemer.

Lees meer
MY ADD ON GAAT VOL VOOR EERSTE OVERNAME

Ons Marie, Marie Van den Broeck, haalde al vaker de 'boekskes'. Deze keer schonken Made in West-Vlaanderen aandacht met eenAlsook VOKA magazin haar de nodige witruimte. Dit keer was er heugelijk nieuws want My Add On nam Dek-a-Bed over, dat volledig in het kader past van hun eigen productlijn. Beide artikels spreken zelfs van een "eerste" overname, dat beloofd dus voor de toekomst. Er werd gesigneerd en geklonken op de overname in My Add On's uitvalsbasis Hangar K

Lees meer
EERSTE PITCH NIGHT VAN START@K LEVERT ONMIDDELLIJK NEGEN STUDENT-ONDERNEMERS OP

Op 8 oktober ging Start@K van start, het nieuw initiatief van Stad Kortrijk, Hangar K en kennisinstellingen KU Leuven Campus Kulak, Howest, Vives en UGent campus Kortrijk, met de steun van VLAIO. Dit om de geïnteresseerde student-ondernemer aan te trekken tot dit uniek traject. Sindsdien staat elke maand een Pitch Night gepland. De eerste was een schot en de roos en leverde meteen negen aspiranten op. Dit heugelijk nieuws kon reken op de nodige persaandacht o.a. in KW.

Lees meer
Krowdie Gunther te zien op VTM 2

Hoe voelt het om op je 20ste meer te verdienen dan je beide ouders samen? VTM 2 programma: Jonge Wolven volgt inspirerende jonge ondernemers waaronder onze eigenste Gunther Ghysels van scal-up Get Driven. Jonge Wolven is te zien sinds 31/8 om 20u35 op VTM 2.

Lees meer
Alumnus Juunoo valt alweer in de prijzen

Eind augustus viel Chris Van de Voorde van JuuNoo opnieuw in de prijzen. Hij werd de winnaar van de prestigieuze prijs: Entrepreneurship World Cup National Finals Belgium 2020. De naam is alvast een mondvol maar door het winnen ervan gaat zaakvoerder Chris door naar de  'Global 100', oftewel de top 100 van 's werelds meestbelovende start-ups en scale-ups.

Lees meer
Pieter-Jan bouwt mee aan onlinecommunity

Krowdie Pieter-Jan Vanneste, zaakvoerder van Expert Group en daarnaast nog aanwezig in Hangar K met Familycard, verscheen zopas in het Voka magazine Ondernemers. Pieter-Jan reageerde op een oproep van de de bekende Facebook groep Promojagers om een onlinecommunity te bouwen van maar liefst 225.000 volgers die op zoek zijn naar prijsbewsut winkelen. Voor Pieter-Jan, die sterk is in platformen bouwen en affiliate marketing, is dit een kolfje naar zijn hand. Lees er alles over hier in Ondernemers bij de publicaties van Voka West-Vlaanderen.

Lees meer
NEW SITE HANGAR K LIVE!!!

Innoveren en blijven innoveren staan centraal in de Hangar K geest. Daarom vonden we het de hoogste tijd om onze website in een nieuw jasje te stoppen. Volgend jaar wordt Hangar K al drie jaar oud en we willen er opnieuw een succesjaar van maken. We merken tegenwoordig ook heel wat enthousiastelingen die voor hun stageplaats voor ons kiezen, daarbovenop gaan we zelf resoluut voor de ondersteuning van student-ondernemers. Een combinatie van deze laatste twee zorgden voor deze (al zeggen we het zelf) fijne creatie van onze gloednieuwe website die net online is.

Lees meer
Korner en textielhuis krijgen nieuwe bewoner

Net voor de zomer van 2019 kocht (Hangar K partner) Leiedal twee panden in de Rijselsestraat in Kortrijk. Eén daarvan werd omgedoopt tot Korner die een verlengstuk is van de Hangar K diensten. Ook daar zitten reeds vier residents en er kwam zopas een vijfde bij met Green Leaf Projects. Founder Kevin Labeeuw heeft er een uitvalsbasis met zijn bak- en cargofietsen. Ook het aanpalende Textielhuis krijgt een opmerkelijke bewoner met esports- en gaminghub "Outplayed". Gaming is natuurlijk ook spek voor onze bek. Outplayed start in oktober met de inrichting van het Textielhuis, met respect en waardering voor het bestaande interieur. Op termijn wil Outplayed een volwaardig esports center uitbouwen met naast de gameruimte en bar ook een arena voor 500 toeschouwers, verschillende trainingsruimtes voor teams en enkele hoogstaande streamingkamers.

Lees meer
Wie Hangar K ontgroeit kan in K Kortrijk terecht

In winkelcentrum K Kortrijk gaat men binnenkort leegstand tegen door het creëren van kantoorruimte in de leegstaande panden. Hangar K is tot op heden uiteraard nog steeds fier op zijn volle bezetting en ziet veel van zijn start-ups verder groeien, hetzelfde voor de scale-ups. Dit initiatief biedt mogelijkheden om de talenten van Hangar K, die op zoek zijn naar eigen grotere kantoorruimte, in Kortrijk te houden.

Lees meer
Nelson Mandelaplein 2 | Kortrijk Weide
BE-8500 Kortrijk | België
+32 56 90 55 00
hello@hangark.be
website by Storything
design by Warre dijckmans