Core business innoveren ? Zo doen ze het bij de Nationale Loterij

Bij de Nationale Loterij is gaming serious business. In haar continue zoektocht om de spelervaring en het spelplezier te verhogen ging de Nationale Loterij op zoek naar nieuwe bronnen van inspiratie. Wie “gaming” zegt komt al snel terecht bij Howest DAE in Kortrijk. De gaming opleiding van Howest DAE bestaat ondertussen al 12 jaar en werd al tweemaal door de internationale jury van The Rookies uitgeroepen tot beste gaming school ter wereld. Om de grote groep aan creatief talent die jaarlijks afstuderen om te turnen tot een bloeiende lokale creatieve industrie werd DAE Studio’s opgericht samen met een aantal industriële partners. 

image1
Co-creatie

Samen met de Nationale Loterij ontwikkelde DAE Studio’s een programma om studenten en medewerkers van de Nationale Loterij te laten samenwerken in een co-creatie model om zo nieuwe concepten te ontwikkelen voor het online speelplatform van de Nationale Loterij. Deze co-creatie sessies hadden tot doel om enerzijds de waarden van de Loterij, de vereisten van het technisch platform en andere doelstellingen door te geven aan de studenten die tot opdracht hadden om minstens één e-game te ontwikkelen voor de Nationale Loterij. Anderzijds konden de medewerkers van de Nationale Loterij zien hoe ze bij Howest DAE concepten bedenken, platform games ontwikkelen, en dergelijke meer.

Hangar K

Co-creatie ontstaat uiteraard niet vanzelf en de eerste vereiste om dit succesvol te doen is uiteraard een geschikte fysieke locatie. De nabijheid van Hangar K bij de campus van Howest en de spirit van Hangar K, een broeihaard van startups en corporates als co-creatie hub, zorgden ervoor dat de keuze snel gemaakt werd. Het mixed team heeft zijn plek gevonden in Hangar K en organiseert er brainstorms, toetst concepten af en werkt er in verschillende sprints naar de bouw van een nieuwe generatie e-games voor de Nationale Loterij.

image2
Het eindresultaat ?

De teams zijn nog volop aan het werk met nieuwe concepten en het het aftoetsen met de technische en business requirements, maar de eerste signalen zijn uiterst positief. Zowel de studenten vinden de samenwerking met een Belgisch bedrijf waar gaming in de DNA vervat zit een leerrijke ervaring. Langs de kant van de medewerker heeft zowel de samenwerking met de studenten als het werken buiten de vertrouwde omgeving een stimulerend effect. Het introduceren van andere game concepten dan de klassieke game concepten van de Nationale Loterij heeft het team aangezet om divergerend te denken en hierdoor nieuwe concepten te ontdekken.

Eind juni kennen we de finale resultaten en zullen we het zeker niet nalaten om jullie op de hoogte te houden.

Share this article

Leave a comment