ONZE

partners

Hangar K is een gezamenlijk initiatief van Barco, Cronos, Howest, KU Leuven, Stad Kortrijk, Start it@KBC, UNILIN, UGent en Vives. De combinatie van de diverse expertises van deze partners zorgt ervoor dat Hangar K een inspirerende hub is die ondernemerschap versterkt in de regio Kortrijk. Een omgeving die co-creatie en kruisbestuiving stimuleert tussen starters, groeiers en gevestigde ondernemers. Dankzij het open ecosysteem kunnen verscheidene andere partners instappen in de community. Klaar om samen oplossingen te ontwikkelen voor bestaande uitdagingen en onze groeiambities te realiseren.

Vlaams netwerk van ondernemingen

https://www.voka.be/

Granstudio is een toekomstgerichte mobiliteitsontwerpstudio die auto's en andere mobiliteitsoplossingen creëert. Ze combineren een brede kennis van de toekomst in mobiliteit met een diepgaande ervaring in autodesign. Dit stelt hen in staat om toekomstbestendige ideeën te definiëren en uit te werken tot haalbare resultaten.

https://www.granstudio.com

Signpost is de ICT-partner voor het onderwijs. Het biedt oplossingen voor lager, secundair en hoger onderwijs. Hierbij hanteren ze een servicegerichte aanpak waarbij we hardware, software en training combineren.

https://signpost.be/nl-be/

VIVES, de grootste hogeschool van West-Vlaanderen, is bijzonder sterk in innovatief onderzoek en dienstverlening en daarom helemaal thuis in Hangar K. VIVES ondersteunt volop ondernemende studenten en docenten. Via aangepaste trajecten krijgt men begeleiding op maat om hun project, initiatief of start-up uit te werken. Zo kan men het statuut student-ondernemer aanvragen, coaching krijgen, kantoorruimtes huren,

https://www.vives.be/nl

Cronos is een innovatief netwerk van bedrijven die zich specialiseren in innovatieve oplossingen van Game technology tot SAP. Dat maakt hen een ideale partner voor het mooie initiatief Hangar K.

https://www.cronosaandeleie.be

Anticipating The Future’: Howest-studenten vinden dankzij Hangar K op de eigen campus een ‘launch pad’ tot succesvolle startups in digital emerging markets. Het statuut van student-ondernemer wordt sterk gepromoot binnen de verschillende opleidingen.

https://www.howest.be/nl

KU Leuven Campus Kulak Kortrijk zet in op studentondernemerschap en op valorisatie van state-of- the-art onderzoek in smart industry, smart education en smart health, en dat in nauwe samenwerking met de lokale industrie, zoals Hangar K.

https://www.craigslist.org

West-Vlamingen zijn geboren ondernemers. De vele familiale bedrijven vormen de ruggengraat van onze economie. Kijk maar naar de nieuwe generatie ‘makers’ die elk jaar afstudeert in Kortrijk. Of de aantrekkingskracht die de Biënnale Interieur uitoefent op designers van over de hele wereld. Zo ontstond in Kortrijk een uniek ecosysteem dat het lokaal ondernemerschap in de hele regio bevordert. Maar de economie moet zich blijven vernieuwen.

Het is een platform dat een basis wil leggen voor nieuw ondernemerschap is een initiatief van Stad Kortrijk. Hangar K profileert zich als een nieuwe co-creatiehub op Kortrijk Weide. Het is het eerste West-Vlaamse ecosysteem dat alle innovatieve spelers fysiek onder een dak brengt. Hangar K focust op digitale technologie in de maakindustrie (smart factory), medtech, edutech en entertainment/visualisatie.

Starters, ondernemers en gevestigde ondernemingen kunnen er steun vinden bij elkaar om hun business level te overstijgen. Hangar K wil ook een digitaal platform zijn en een multifunctionele rol spelen. “Het is tegelijk incubator en accelerator, maar ook katalysator en innovator, competence center én brain center”, aldus de initiatiefnemers. Starters worden er niet alleen uit de startblokken geholpen, maar ook professioneel in tandem gezet met ervaren ondernemers. Gevestigde ondernemingen vinden er de ruimte om samen te werken. Samen formuleren ze concrete antwoorden op de stijgende vraag naar innovatieve toepassingen.

CONTACT: Stad Kortrijk

Grote Markt 54, BE-8500 Kortrijk

TEL: 1777  

MAIL: info@kortrijk.be

BTW-nummer: 0207.494.678

https://www.instagram.com

Co-creatie betekent samen nieuwe ideeën en visies bedenken maar ook uitvoeren en leiden tot succes. Dat doet Start it reeds met +600 startups en voortaan ook graag met de partners in Hangar K.

https://www.apple.com/

Wij connecteren onze industrieel ingenieurs in industrieel ontwerpen, bioprocestechnologie en automatisering met andere ondernemers. Onderzoek en dienstverlening op maat van bedrijven in de domeinen industrieel ontwerpen, voedings- en watertechnologie, industriële machines en productieautomatisering, micro-grids en lokale opslag van energie.

https://www.cnn.com

Hangar K en Intercommunale Leiedal zijn structurele partners. Hangar K stimuleert jong ondernemerschap en vormt een sterk ecosysteem voor starters. Intercommunale Leiedal creëert ruimte om te ondernemen voor starters en scale-up bedrijven. Leiedal biedt hen trajectbegeleiding op maat om een geschikte uitvalsbasis te vinden, hetzij in een stadskern of op een bedrijvenpark. Dit sterke partnerschap is van strategisch belang voor het verankeren van starters en scale-up bedrijven in Zuid-West-Vlaanderen. Op die manier versterken Leiedal en Hangar K de economische dynamiek in de regio.

http://www.leiedal.be

BDO is een internationaal opererende adviesorganisatie, met een solide reputatie in financiële dienstverlening (Audit, Corporate Finance, Accounting, Tax & Legal) en ander gespecialiseerd advies, waaronder Strategy & Organisation, People, Interim Management, Digital en Risk.  Het advieskantoor begeleidt een brede klanten-basis van grote, internationale bedrijven, (familiale) KMO’s tot privépersonen.

De BDO aanpak is integer, hands-on en pragmatisch, resultaats-gericht én met een juiste focus op de noden van de klant. Ondernemingen hebben steeds één direct aanspreekpunt, en BDO’s kantoor bevindt zich in de directe nabijheid.

Nelson Mandelaplein 2 | Kortrijk Weide
BE-8500 Kortrijk | België
+32 56 90 55 00
hello@hangark.be
website by Storything
design by Warre dijckmans