tools &

tips

Podcast du jour : Sit Down startups
Dat een start-up opstarten soms wel risky business is, hebben een aantal founders aan de lijve ondervonden. Sit Down startups is een podcast die start-up ondernemers aan het woord laat en hun verhaal capteert over de ups en downs van hun start-up avontuur.
https://zendeskstartups.libsyn.com/
Start-up du jour: Glean
Dat kennis ondertussen verspreid zit over talloze apps en platformen, hoeven we niemand meer van te overtuigen. Glean probeert met een krachtige search engine een antwoord te bieden aan de huidige wirwar van apps en content.
https://www.glean.com/
In de kijker: Sequoia
Sequoia heeft een 52 pagina tellende presentatie gemaakt voor zijn starters, genaamd: Adapting to endure. We lezen hoe ze zich moeten aanpassen aan de veranderende tijden. Het telt een aantal interessante inzichten hoe start-up ondernemers zich agile kunnen opstellen.
https://content.fortune.com/wp-content/uploads/2022/05/Adapting_to_Endure_May_2022.pdf
Podcast du jour : De 7
De podcast van De Tijd komt iedere morgen met een korte samenvatting van het interessantste nieuws van de dag. Deze niet te missen klare kijk op het nieuws van de dag kan je iedere ochtend beluisteren op weg naar het werk. Mis zeker ook niet de aflevering van 5 mei waar Hangar K vermeld wordt.
https://www.tijd.be/podcasts/de-7.html
Start-up du jour: Squidll
Om in de EdTech sfeer te blijven komt ook onze start-up du jour uit de EdTech hoek. Squidll is een start-up die flexibele taalondersteuning aanbiedt. Heb je een pitch naar een Engelstalig team, dan kan je bij Squidll terecht om je pitch te perfectioneren naar je Engelstalig publiek.
https://www.squidll.com/nl/
Tool in de kijker: Momentum.io
Nu alle collega’s al dan niet remote aan het werk zijn neemt het belang van goede communicatie en workflows toe. Momentum is zo’n tool die in staat stelt om het verkoopproces te vereenvoudigen. Dit betekent dat Momentum integreert met de tools die dagdagelijks gebruikt worden door het sales team zoals: Salesforce, Slack, etc… maar toch toelaat om een aantal processen te automatiseren.
https://momentum.io/
Podcast du jour : Creative Rebels
Creative Rebels is een podcast voor en door creative geesten die rebeleren tegen de 9-to-5 cultuur. Het soort van creatieve ondernemers die met hun creativiteit een eigen bedrijf starten en op de podcast ook hun verhaal vertellen.
https://open.spotify.com/show/3i2m3onjPGxAA2P8bzKu7G?si=tdN-jrsOSV-K2dWITBX_YA&nd=1
Start-up du jour: Sales & Marketing tips voor start-ups
Van “Doe je Marktonderzoek” tot “beloon je loyale klanten”. Hier zijn acht marketing tips voor start-ups.
https://influencermarketinghub.com/marketing-tips-startups/
Tool in de kijker: Motion
Motion is de zoveelste app om to-do’s te beheren. Maar ook weer niet. Door de combinatie met een agenda zorgt Motion er automatisch voor dat je taken netjes binnen je agenda geplaatst worden zodat je een overzicht hebt van wat je de volgende dagen te doen staat om je taken tot een goed einde te brengen.
https://www.usemotion.com/
Podcast du jour : How I built this
How I built this, is simpelweg een podcast met ondernemers die vertellen hoe ze hun bedrijf gebouwd hebben. Meerdere founders zijn hier al de revue gepasseerd en vertellen in geuren en kleuren over hun ondernemersavonturen.
https://www.npr.org/series/490248027/how-i-built-this
Start-up du jour: Firstbase
Business uitbreiden naar de Verenigde Staten lijkt soms simpeler dan het uiteindelijk is. Van het registreren van een onderneming tot het aanmaken van bankrekeningen en het gebruiken van standaard templates. Firstbase reikt deze tools aan voor ondernemingen die hun eerste stappen willen doen in de US.
https://www.firstbase.io/
Tool in de kijker: Donut
Ook al is thuiswerk niet meer verplicht, het staat wel vast dat we zullen blijven flexibel werken. Om in het remote-, thuis- en kantoorwerk toch nog altijd een centrale koffiemachine te hebben waar toevallige ontmoetingen plaatsvinden is Donut de ideale oplossing hiervoor. Donut is een chat applicatie binnen slack die de serendipiteit van de koffiemachine terugbrengt.
https://www.donut.com
Podcast du jour : The start-up chat
The start-up chat gaat over (you guessed it) start-ups. Zijn er te veel SaaS start-ups? en hoe cashflow beheren in tijden van crisis?, zijn maar een paar vragen die tijdens de start-up chat aan het bod komen. Een must voor founders in het start-up landschap.
https://thestartupchat.com
Start-ups du jour:
De start-up du jour is deze keer een lijst van 10 startups in België om mee in het oog te houden. Van 'Deliverect', die net een nieuwe kapitaalsronde achter de rug heeft, tot onze vriend van Hangar K 'Venly'. Dit zijn volgens EU start-ups de '10 to watch' in België.
https://www.eu-startups.com/2022/01/10-brilliant-belgium-based-startups-to-watch-in-2022/
Tool in de kijker: Dealroom
Dealroom is een platform waarop start-ups en investeerders elkaar kunnen vinden. Sinds kort is er ook een heuse Vlaamse versie terug te vinden. Samen met Flanders Investment & Trade werkte Dealroom aan een database van Vlaamse start-ups.
https://flanders.dealroom.co/intro
Start-up du jour: Yac
Yac werd in 2019 opgericht om een antwoord te bieden op de groeiende nood voor goede communicatietools voor remote teams. Ze verschillen met tools zoals Zoom en Slack in die zin dat ze alles asynchroon aanbieden. Voice, screen sharing en video boodschappen maken onderdeel uit van de content die je kan aanmaken, maar alles wordt opgenomen en kan door teamgenoten bekeken worden wanneer ze willen.
https://www.yac.com/
Tool in de kijker: Hybre
Vandaag weten we als geen ander dat events best zo flexibel mogelijk worden opgezet. Wat vandaag misschien ideaal werkt in een fysische context, kan morgen beter in een digitale omgeving. Hybr is een platform dat toelaat om events zowel in een virtuele context als in een hybride context te organiseren.
https://hybr.live/
Podcast du jour : Founder Coffee
Jeroen Corthout, Co-Founder van Salesflare, heeft een eigen podcast waar hij founders interviewt: Founder Coffee. Het is een gevarieerde en interessante lijst van founders die spreken over het ontstaan van hun firma en hoe ze de toekomst zien van hun start-up. https://foundercoffee.salesflare.com/
https://foundercoffee.salesflare.com/
Start-up du jour: OfficeTogheter
OfficeTogether is een jonge start-up die zich toespitst op een actueel onderwerp: het werken in een hybride omgeving. Omdat het niet vaak meer voorkomt dat teams samen op een bepaalde dag op kantoor zijn heeft OfficeTogether een tool ontwikkeld om dit probleem op te lossen. Door integratie met allerhande officetools zoals Slack, Google Calendar en Outlook bieden ze de gebruiker de mogelijkheid om de samenwerking met collega’s te vergemakkelijken.
https://www.officetogether.com/
Tool in de kijker: Circle
Circle is de ideale tool om online een community op te zitten. Circle is een tool vergelijkbaar met Slack en Siscord, maar heeft een grotere vorm van flexibiliteit. Naast de klassieke functionaliteiten om discussiegroepen op te starten en newsfeeds te organiseren, ondersteunen ze ook het streamen van sessies en het organiseren van een paywall om een betalende communitywerking te organiseren.
https://circle.so/
Podcast du jour : The Tim Ferris Show
Tim Ferris is een auteur, ondernemer, investeerder en ook podcaster die tijdens zijn podcasts een breed spectrum aan mensen interviewt. Gaande van acteurs tot serial entrepreneurs, Ferris gaat met zijn gasten op zoek naar interessante trends en topics.
https://tim.blog/podcast/
Blogpost : het verhaal van een pitchdeck
Blogpost : het verhaal van een pitchdeck Dat een goede pitch belangrijk is, hoeven we al lang niet meer te vertellen. En af en toe is er een founder die zo vriendelijk is om zijn verhaal over zijn pitchdeck te delen met de wereld. Xavier Bellekens is zo iemand en in zijn blogpost lees je niet alleen de opbouw van zijn pitchdeck maar ook het process om zijn pitchdeck te finaliseren.
https://medium.com/@xavierbellekens/we-raised-850k-pre-seed-here-is-our-deck-ca3f26aba1b8
Start-up du jour: Myskillcamp
Deze maand eentje van eigen bodem en in de EdTech sector dan nog wel. Met Myskillcamp kunnen bedrijven hun werknemers toegang geven tot een breed scala aan opleidingen (van Udemy tot Linkedin Learning). Maar het platform biedt ook de mogelijkheid om eigen training aan te maken.
https://www.myskillcamp.com/en
Podcast du jour : The GaryVee Audio Experience
Voor een aantal mensen hoeft GaryVee geen introductie. GaryVee komt regelmatig terug als spreker op events en heeft zelf een aantal bedrijven opgestart van een software bedrijf tot een communicatie bureau. De podcast is een mix van interviews met andere ondernemers, Gary’s visie op NFT’s of andere nieuwe hypes en andere audio experimenten.
https://open.spotify.com/show/6SZVsPIxPfVs6aavqM1peY
Music X
Maarten Walraven-Freeling is één van onze sprekers op Unwrap, maar hij is ook editor bij Music X, een website en nieuwsbrief over muziek, media en technologie. Deze nieuwsbrief gaat over blockchain, crypto en nieuwe technologieën in de muziekindustrie.
https://musicx.substack.com/
Tool in de kijker: RescueTime
Tijd is het enige wat je als ondernemer niet kunt kopen. Uiteraard is tijd zeer kostbaar en zeker als je als ondernemer te veel opdrachten tegelijkertijd probeert uit te voeren. RescueTime is een app die op de achtergrond draait en je de mogelijkheid geeft om focus sessions te definiëren. Op die ogenblikken zal RescueTime alle sites blokkeren die een te grote impact hebben op je focus.
https://www.rescuetime.com
Start-up du jour : Salty Lemon
Salty Lemon Onze alumnus Salty Lemon entertainment won vorige week de titel van 'Most Promising Start-up Studio of the Year' op de 'Belgian Game Awards'. Terecht, want ze zijn dan ook een start-up met een vrij uniek concept. Met EXR Game hebben ze een interactieve versie ontwikkeld voor een indoor roei toestel. Zo kan je outdoor roeien ook indoor beleven.
https://exrgame.com/?
Braintrust
Braintrust is een startup die net zoals Fiverr en andere platformen, freelancers rechtstreeks in contact wil brengen met klaten en opdrachten. Maar braintrust heeft een totaal andere aanpak genomen in die zin dat ze in hun community van freelancers zelf de community laten beheren door het gebruik van een Token. Met deze tokens kunnen freelancers bijkomende voordelen halen onder de vorm van kortingen, maar ook gebruiken om mee te stemmen over de roadmap van het platform.
https://www.usebraintrust.com
Tool in de kijker: Horizon workrooms
Mark Zuckerberg heeft de oplossing gevonden voor de “Zoom fatigue”. Met Horizon workrooms heeft Facebook een tool ontworpen om in Virtual Reality meetings te organiseren. Je wordt niet alleen voorgesteld als een avatar en zie je je collega’s in de vorm van avatars, maar je kan ook je toetsenbord virtualiseren en schema’s tekenen op een virtuele whiteboard.
https://about.fb.com/news/2021/08/introducing-horizon-workrooms-remote-collaboration-reimagined
podcast du jour : Tech.eu
Tech.eu is niet alleen een gekende nieuws website waar alle nieuwtjes te vinden zijn rond tech en start-up, maar tech.eu heeft ook een podcast waar allerlei topics aan bod komen in de vorm van interessante gesprekken.
https://open.spotify.com/show/0D94rmOBNrxkQBNsn4hjj3
Ontwerpen voor een leven in de ruimte
Met de recente ruimtetrips wordt het wel duidelijk dat leven in de ruimte dichter en dichter komt. MIT Media Lab is dan ook al gestart met het onderzoeken hoe we het leven in de ruimte aangenamer kunnen maken. Door het uitvoeren van zogenaamde "zero gravity flights" willen de onderzoekers dan ook mee helpen zoeken naar oplossingen voor oriëntatie in gewichtloosheid tot en met koken zonder zwaartekracht.
https://medium.com/mit-media-lab/life-in-space-preparing-for-an-increasingly-tangible-reality-47ed477a6897
Tool in de kijker: Polywork
De co-founders van Polywork zijn het er over eens, Linkedin heeft zijn nut gehad, maar het is nu tijd voor een nieuw platform. Omdat ze vonden dat Linkedin te sterk gebaseerd was op het opladen van je cv en er te weinig ruimte was om te communiceren over je professionele activiteiten hebben ze Polywork opgestart. Een actieve tijdslijn met een mix van privé en professionele berichten is dan ook het doel van Polywork.
https://www.polywork.com
Podcast du jour : Spotify
Niet alleen is Spotify een handige tool om naar podcasts te luisteren. Spotify heeft ook zelf een podcast gemaakt over hun eigen productontwikkeling. Een interessante podcast in 9 episodes over hun lange termijn visie, technologie en productvisie. Luister naar de Spotify : A Product Story
https://open.spotify.com/show/3L9tzrt0CthF6hNkxYIeSB?mc_cid=73e7b58a7a&mc_eid=UNIQID
AR en de toekomst van Snap
TikTok en Instagram komen het vaakst in de spotlight, maar Snapshat is nog altijd een social network die gestaag verder blijft evolueren. Ze experimenteren al een tijdje met Augmented Reality en deelden deze week ook mee dat ze en een nieuw device uitbrengen, alsook de acquisitie van WaveOptics, een bedrijf gespecialiseerd in technologie voor AR glasses. Niet alleen zien ze stories en stickers in AR, maar ook e-Commerce vormt een basis van hun AR strategie. https://www.digitaltveurope.com/2021/05/21/snap-reveal-story-studio-editing-app-and-ar-glasses/
https://www.digitaltveurope.com/2021/05/21/snap-reveal-story-studio-editing-app-and-ar-glasses/
Tool in de kijker: TikTok
Na video conferencing nu ook video sollicitaties. Dat Video bij sollicitaties aan belang wint is al een tijdje duidelijk. Start-ups zoals Tomorrow zijn al even actief in die sector. Maar je CV en motivatiebrief vervangen door een video is een nieuwe stap in de richting van de digitale sollicitatie. Het is niet voor niets dat het video platform nu ook op deze trein springt. Vanaf juli zal je in de Verenigde Staten je sollicitatie kunnen opnemen via TikTok. Uiteraard speelt dit handig in op de trend dat TikTok de tool bij uitstek is van Gen Z’ers.
https://techcrunch.com/2021/07/07/tiktok-resumes-job-applications/
The future of work
We hebben het allemaal over “the future of work”, maar wat betekent dit nu eigenlijk en wat valt hier onder ? In dit artikel krijgen we een overzichtelijke kaart van alle spelers die in het ecosysteem van “the future of work” actief zijn. Van messaging tot events.
https://pinver.medium.com/mapping-the-future-of-work-startup-investor-ecosystem-2db5049f2c86
Google en Starlink
Google Cloud heeft een verregaande partnership getekend met SpaceX voor het connecteren van zijn Datacenters via Starlink. Starlink is het project van SpaceX om internet connectiviteit te leveren via laaghangende satellieten. Via het partnership wil Google ook Internet en Cloud connectiviteit aanbieden via satelliet.
https://venturebeat.com/2021/05/13/google-will-bring-starlink-satellite-connectivity-to-enterprises-in-late-2021/
Tool in de kijker: Tandem.chat
Tool in de kijker: Tandem.chat In deze pandemie hebben we geleerd om op een andere manier met elkaar samen te werken, maar hebben we ook geleerd wat we precies missen als we naast elkaar zitten om samen te werken. In zijn deel van het artikel over the future of meetings kijkt Alex Wilhelm ook naar tandem.chat. Een tool die de toekomst van meetings wil heruitvinden.
https://techcrunch.com/2021/05/28/3-views-on-the-future-of-meetings/
Hologrammen in Video Calls
De volgende stap in een reeks van verbeteringen in video calls zullen volgens Google de hologrammen worden. In zijn jaarlijks overzicht van nieuwe evoluties binnen de Google product catalogus, Google IO, demonstreerden ze voor de eerste keer “Project Starline”. Starline heeft de ambitie om van iedereen in een video call te capteren met dieptezicht zodat we meer en meer kunnen evolueren naar hologrammen in de toekomst.
https://www.wired.com/story/google-project-starline/
Disney and the metaverse
Na Epic met Fortnite en andere bestaande metaverses is het nu de tijd aan Disney om in het Metaverse verhaal te stappen. In zijn streefdoel om de ervaring van de Disney parken zo sterk mogelijk te maken bekijken ze nu ook om de ervaring van het park uit te breiden naar een virtuele wereld. Smart move en lucratief.
https://geektyrant.com/news/disneyland-bringing-new-technology-to-the-parks-to-create-metaverse-and-disney-integration
Tool in de kijker: Playspace
Iedereen staart zich blind op Zoom, Microsoft Teams en andere video conferencing tools, maar er zijn nog zoveel andere tools die op de markt komen de laatste tijd die absoluut de moeite zijn om eens te bekijken. Playspace is een online tool om creatieve processen samen te doen met collega’s waarbij je elkaar toch nog ziet en ook nog de creatieve spinsels van de anderen.
https://play.space
De toekomst van Edutainment
De toekomst van de combinatie van Educatie en Entertainment zit in de lift. Niet alleen is Masterclass, de voorloper in online edutainment, een nieuwe kapitaalronde aan het doen die de startup zal waarderen op 2,5 miljard. Ook Gary Gasparov heeft zijn eigen platform opgestart waar online lessen, adviezen en tips door bekende grootmeesters te vinden zijn.
https://techcrunch.com/2021/04/15/garry-kasparov-launches-a-community-first-chess-platform/
Waarom Clubhouse onvermijdelijk was
edereen weet ondertussen wat Clubhouse is en een groot aantal mensen hebben er al hun eerste stappen in gezet (ook wij). Maar wat maakt net nu van Clubhouse een succes, en vooral, waarom heeft het zo lang geduurd? Een interessante long read op stratechery van het fenomeen Clubhouse en een vergelijking met andere platformen zoals TikTok en ook de verwachtingen naar mogelijke verdienmodellen.
https://stratechery.com/2021/clubhouses-inevitability/
Een virtueel huis
Het is zo ver, het eerste virtueel huis is verkocht. Door alle lockdown’s krijgen de verkopen van virtuele goederen extra aandacht. Niet alleen zien we een toename in de verkoop van virtuele kunst, of crypto art. De verkoop van het eerst virtueel huis is nu ook al een feit. Voor een slordige 500K $ is een digitaal huis onder de vorm van een NFT verkocht.
https://www.cnbc.com/2021/03/17/creator-of-first-nft-digital-house-krista-kim-on-augmented-reality-.html
Google Certificates
Als deel van zijn post-COVID strategie heeft Google een aantal van zijn interne opleidingen en ook certificaten online geplaatst via Coursera. Vorige week kondigde Google aan dat het 3 programma’s (project management, data analytics en UX design) via Coursera beschikbaar stelde aan een groter publiek.
https://www.inc.com/justin-bariso/inside-googles-plan-to-disrupt-college-degree-exclusive.html
Tool in de kijker: MetaHumans
Unreal presenteerde vorige week zijn MetaHuman Creator. Een tool waarmee je hyperrealistische avatars kan maken. Hiermee komen we nog een stap dichter bij een virtuele wereld die zo realistisch kan worden dat het onderscheid tussen virtueel en echt zeer vaag wordt.
https://youtu.be/S3F1vZYpH8c
Facebook in de creator economy
Betaalde nieuwsbrieven als onderdeel om creators meer inkomsten te laten genereren uit hun hersenspinsels is een evolutie die we al een tijdje zagen. Dit is ook niet Twitter en Facebook ontgaan en ook zij maken de eerste stappen in die richting. Wat je een tijd geleden zag met het oppikken van de hype rond Clubhouse is nu ook aan het gebeuren met Substack. Dit is ook de co-founder van Substack niet ontgaan en hij schreef er zelfs een interessant blog artikel over.
https://blog.substack.com/p/welcome-facebook-and-twitter-seriously
LinkedIn voor freelancers
Dat LinkedIn een krachtig professioneel platform was, wisten we al. Maar recent heeft Microsoft ook getoond waar ze op middellange termijn naartoe willen met LinkedIn. Microsoft is van plan om het gigantisch netwerk van LinkedIn in te zetten om Freelancers dichter bij opdrachtgevers te brengen. Platformen zoals Fiverr en Upwork zullen hiermee een te duchten concurrent bij krijgen die al kan starten met een netwerk van 740 miljoen professionals.
https://www.theinformation.com/articles/microsofts-new-gig-a-linkedin-freelancer-market-rivaling-upwork-fiverr
Tool in de kijker: CODA.io
Een nieuw soort va documenten, wie had dat verwacht? Dat er nu nog een start-up zou ontstaan die een nieuw soort van office wil creëren. CODA is ontstaan uit een aantal "ex-Googlers" die vonden dat eerst een keuze maken tussen, of je nu een presentatie, document of excel sheet wil maken een verkeerde start is van het document. Stel liever de vraag welke activiteit die je wil uitvoeren en kies dan een template die je helpt om die activiteit te beschrijven.
https://coda.io/
L’Atelier BNP Paribas
Het innovatielab van BNP Paribas lanceert een afzonderlijke site met een volledig overzicht van alle crypto-gerelateerde initiatieven die zij zien als the virtual economy. Het gaat van digital kittens in 2018 tot de nieuwe wereld van Decentraland.
https://atelier.net/virtual-economy/
Virtueel HQ Branch.gg
Het thuiswerken heeft mensen op nieuwe ideeën en nieuwe concepten gebracht. Branch.gg is een start-up uit de States in een SIMS-like interface die de mensen laat connecteren met elkaar op een virtuele manier. In de hoop om zo de serendipiteit van het koffietoestel te virtualiseren.
https://branch.gg
Tool in de kijker: Boomerang for Gmail
Op zoek naar een assistent voor de stapel e-mails je dagelijks ontvangt? Boomerang is een tool die samenwerkt met Gmail en je toelaat om je e-mails gemakkelijker op te volgen.Van een mail sturen op een specifiek tijdstip tot het klasseren van mails en toch zorgen voor een zero inbox.
https://www.boomeranggmail.com/
Podcast du jour : Business Wars
Het bouwen van een bedrijf loopt niet altijd van een leien dakje. In Business Wars gaan ze op zoek naar de reden waarom bepaalde gevechten tussen bedrijven ontstaan. Nike vs. Adidas en SpaceX vs. Blue Origin zijn maar een greep uit de afleveringen van Business Wars.
https://wondery.com/shows/business-wars/
Post Corona
Scott Galloway, auteur van 'The Four' en host van verschillende podcasts, schetst zijn visie op een toekomst na Corona. Niet alleen heeft Corona, en zeker de verschillende lockdowns, een verandering teweeggebracht. Corona is ook een accelerator gebleken voor trends die al een tijdje bezig waren.
https://www.penguinrandomhouse.com/books/670729/post-corona-by-scott-galloway/
Een slimme tool om Referral Programs op te zetten: Growsurf
Een goeie manier om de groei van je startup een boost te geven is het opzetten van een referral program. Growsurf is een platform waar je templates krijgt om een succesvolle referral program op te zetten, inclusief het opzetten en beheren van rewards.
http://www.growsurf.com
Podcast du jour : GrowthBot
Chatbots zijn uitgegroeid tot een populaire manier om business inteligence op te vragen. Zo is er Growthbot, gebouwd door CTO van hubspot, waar je na het connectren van externe bronnen zoals Google Analytics vragen kunt stellen zoals “What keywords does company.com rank for?”.
http://www.growthbot.org
50 lessen voor ondernemers
Jurgen Ingels heeft zijn jaren ervaring gebundeld in een boek. “50 lessen voor ondernemers” is een boek die je meeneemt vanaf de start van een onderneming tot en met het “model van 50 miljoen dollar”. Een must-read voor alle ondernemers die willen bijleren en evolueren.
http://www.jurgeningels.com
The offer you can’t refuse!
In zijn laatste boek geeft Steven Van Belleghem zijn visie op de relatie tussen klant en leverancier. Wat als perfecte service niet genoeg is? Zoals Steven aangeeft: “Digital ease of use” is het nieuwe minimum, maar hoe ga je van hieruit verder? Een aanrader voor iedereen die wil weten hoe organisaties wereldwijd omgaan met deze nieuwe relatie met de klant.
http://www.lannoo.be/nl/offer-you-cant-refuse-0
Podcast du jour : Growth Hacker TV
Deze keer geen “echte” podcast maar een virtuele zender: Growth Hacker Tv. Hier kan je korte video interviews terugvinden met growth hackers, entrepreneurs, auteurs, etc... Ze geven niet alleen een stuk inspiratie, maar ook tips en tricks.
http://www.growthhacker.tv
Betalist
Betalist is “the place to be” voor iedere start-up die zijn verhaal voor de eerste keer naar buiten wil brengen. Je kan er alle start-ups terugvinden via regio of markt.
http://www.betalist.com
Monday.com!
Er bestaan verschillende project management apps die de moeite waard zijn voor een beginnend team, maar Monday springt er een beetje uit. Het heeft een sexy interface en is daardoor een app met bovenal een goeie communicatie naar de teamleden. Binnen Monday kunnen teamleden zelf hun taken beheren en aanvullen, wat het tot een sterk platform maakt voor zowel planning als communicatie rond deze planning.
https://www.monday.com
Podcast du jour: Planet Money
Een economie podcast om op een vlotte manier op de hoogte te blijven van het economisch nieuws, en tussendoor nog een aantal tips te krijgen ? Het bestaat en het draagt de naam Planet Money. Alles over economie en het waarom en hoe de economie blijft draaien hoor je in deze podcast.
https://www.npr.org/podcasts/510289/planet-money/
Hooked door Nir Eyal
Ondertussen al een paar jaar oud, maar “Hooked” blijft een must-read voor mensen die een product willen bouwen waar gebruikers aan verknocht zijn. In dit boek beschrijft Nir Eyal hoe producten onze handelingen beïnvloeden. Aan de hand van voorbeelden zoals: de iPhone, Twitter of Pinterest probeert Nir een methode aan te reiken om de 'customer engagement' te verhogen.
https://www.amazon.com/Hooked-How-Build-Habit-Forming-Products-ebook/dp/B00LMGLXTS
Nobody knows you door Michael Humblet
In deze tijden van afstand-ondernemen is marketing en sales cruciaal. Michael Humblet legt de vinger op de wonde met Nobody knows you. Hoe slaag je er in om jezelf, je merk kenbaar te maken naar de buitenwereld? Hoe zorg je ervoor dat iedereen je kent? Dit boek geeft aan hoe je een strategie definieert en relevante content creëert.
https://www.diekeure.be/nl-be/professional/10579/nobody-knows-you
Podcast du jour: The Growth Show
Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om een onderneming op te starten, maar daarnaast is het moeilijker dan ooit om op te vallen in de grote vijver van nieuwe star-tups. The Growth Show onderzoekt de inspirerende verhalen achter ondernemers en hun groei.
https://www.hubspot.com/podcasts/the-growth-show
Google for Jobs
Sinds kort is Google for Jobs ook geland in België. Google for jobs werkt zoals Google werkt for commerce. Google indexeert vacature pagina's op een specifieke manier zodat sollicitanten op een snelle en accurate manier je job postings kunnen terugvinden.
https://tomorrow.be/wat-is-google-for-jobs/
Take Notion
Om de zoveel tijd komt er een nieuwe app voorbij die beweert dat het al je hersenspinsels kan capteren en opslaan voor de eeuwigheid. Iedereen heeft zo zijn favorieten zoals evernote, onenote of andere. Maar notions doet het net iets anders. Eenmaal je geselecteerd hebt voor wat je notions wil inzetten wordt je verwelkomt met een structuur waar je alles kan in wegbergen.
http://www.notion.so
Podcast du jour: This week in start-ups
Jason Calacanis is een tech entrepreneur, investeerder, blogger en ondertussen ook beroemde podcaster. Met zijn bakken ervaring nodigt Jason regelmatig andere mensen uit om van ideëen te wisselen over entrepreneurship, start-tups en al de rest die het leven van een start-up entrepreneur zo boeiend maken.
http://www.thisweekinstartups.com
Start-up must read!
Voor de SaaS start-up's onder ons is Tomasz Tunguz een must read. Tomasz schrijft in zijn blog over de moeilijkheid van het starten van een SaaS start-up tot en met het verder scalen. But beware, de man schrijft 'behoorlijk' veel.
http://www.tomtunuz.com
Nelson Mandelaplein 2 | Kortrijk Weide
BE-8500 Kortrijk | België
+32 56 90 55 00
hello@hangark.be
website by Storything
design by Warre dijckmans