Onze

Community

Hangar K is meer dan een co-working space, het is een hechte community. Naast samenwerken en connecteren intern staat Hangar K ook garant om te connecteren extern. Al onze krowdies laten we zoveel mogelijk aan bod komen op onze goed bezochte socials. Daarnaast komen we ook maandelijks met een straffe nieuwsbrief op de proppen waar we het beste van Hangar K en de community in naar buiten brengen.


in the

news

GRAND WELCOME VOOR GRANSTUDIO

Het Turijnse GranStudio van de Kortrijkse topdesigner Lowie Vermeersch neemt in Kortrijk de start-up Magicor over en wordt partner van Hangar K. Het team gebruikt gametechnologie om zijn auto’s en mobiliteitssystemen te ontwerpen. Dat past uiteraard ook als geen ander in het Hangar K uitstalraam. Het team van Vermeersch neemt zo een groot deel van de plaatsen in binnen Hangar K van voorganger Unilin, die we na vier jaar mochten uitwuiven. De Tijd kreeg de primeur voor het artikel.

EDTECH IN VOEDZAME HANGAR K BODEM

Krowdie Rhinox is gespecialiseerd in virtual- en augmented reality. De Kortrijkse start-up past gametechnologie toe in onder meer trainingen, interactieve manuals en het optimaliseren van bedrijfsprocessen in de industriesector. Bij Hangar K vindt dit jonge, ambitieuze bedrijf de ondersteuning die ze nodig hebben.Bert Waltniet en Leonard Tam aan het woord in Sterck Magazine

KROWDIE FESTOR START-UP VAN DE MAAND

We stelden intussen al een aantal start-ups voor. Deze maand richten we ons op het groeiende evenementenbureau Festor van Oole Ryckoort. “Begin 2020 ben ik officieel met Festor gestart via Start@K in Hangar K. De ongelukkige timing net voor corona bracht toch opportuniteiten op ons pad die er anders niet zouden geweest zijn, zoals horeca pop-ups die ik ondersteunde. Zelfs nu nog met het Unwrap Café.

Lees de passage in het Stadsmagazine

blog

spot

PARTNER LEIEDAL DOET OPROEP VOOR GROOTS ONDERNEMINGSPROJECT WAAR OOK KORNER EN TEXTIELHUIS TOE BEHOREN
Voor de realisatie van een multifunctioneel binnenstedelijk project in hartje Kortrijk doet intercommunale Leiedal een oproep aan private partners. Door de strategische aankoop van enkele leegstaande panden en kantoren in het centrum van Kortrijk, wil de streekontwikkelaar het aanbod aan ruimte om te ondernemen in de binnenstad uitbreiden en kwalitatief ontwikkelen. De focus van de PPS waartoe vandaag wordt opgeroepen, ligt op kernversterking en de verweving van wonen, werk en recreatie.
Lees meer
Hangar K breidt uit naar Textielhuis: let the games begin
Leiedal kondigde in 2019 trots de aankoop aan van het Textielhuis en het aanpalende hoekpand in hartje Kortrijk. De ambitie? Kernversterking door economische, culturele en (re)creatieve activiteiten te verweven. De streekontwikkelaar sloeg begin 2020 de handen in elkaar met Hangar K, de Kortrijkse incubator voor jong en creatief ondernemerschap. Intussen is het hoekpand, omgedoopt tot K-orner, nu al de hoeksteen en werkplek van een aantal innovatieve starters. Na enkele jaren -en corona- verwelkomt het Textielhuis Gamified en enkele start-ups die gericht zijn op gaming, AR, VR en andere creatieve technologieën.
Lees meer
New kids on the block
We hadden het eind december en aan het begin van dit jaar over de Krowdies die Hangar K klaslokalen ontgroeid waren. Maar sindsdien stonden ook heel wat nieuwe gezichten te popelen om onze catacomben te betreden. We zetten ze graag op een rijtje en niet alleen die van Hangar K maar ook van Start @ K en de nieuwe aanwinsten van Korner daarbovenop. En dan zwijgen we nog over DAE Studio’s die maar liefst achttien stagiairs huisvest onder ons gezellig druk dak.
Lees meer
Bekijk alle blogberichten

coming

up

Geen evenementen gepland.
Opkomende evenementen

tools &

tips

Podcast du jour : De 7
De podcast van De Tijd komt iedere morgen met een korte samenvatting van het interessantste nieuws van de dag. Deze niet te missen klare kijk op het nieuws van de dag kan je iedere ochtend beluisteren op weg naar het werk. Mis zeker ook niet de aflevering van 5 mei waar Hangar K vermeld wordt.
https://www.tijd.be/podcasts/de-7.html
Start-up du jour: Squidll
Om in de EdTech sfeer te blijven komt ook onze start-up du jour uit de EdTech hoek. Squidll is een start-up die flexibele taalondersteuning aanbiedt. Heb je een pitch naar een Engelstalig team, dan kan je bij Squidll terecht om je pitch te perfectioneren naar je Engelstalig publiek.
https://www.squidll.com/nl/
Tool in de kijker: Momentum.io
Nu alle collega’s al dan niet remote aan het werk zijn neemt het belang van goede communicatie en workflows toe. Momentum is zo’n tool die in staat stelt om het verkoopproces te vereenvoudigen. Dit betekent dat Momentum integreert met de tools die dagdagelijks gebruikt worden door het sales team zoals: Salesforce, Slack, etc… maar toch toelaat om een aantal processen te automatiseren.
https://momentum.io/
Podcast du jour : Creative Rebels
Creative Rebels is een podcast voor en door creative geesten die rebeleren tegen de 9-to-5 cultuur. Het soort van creatieve ondernemers die met hun creativiteit een eigen bedrijf starten en op de podcast ook hun verhaal vertellen.
https://open.spotify.com/show/3i2m3onjPGxAA2P8bzKu7G?si=tdN-jrsOSV-K2dWITBX_YA&nd=1
Start-up du jour: Sales & Marketing tips voor start-ups
Van “Doe je Marktonderzoek” tot “beloon je loyale klanten”. Hier zijn acht marketing tips voor start-ups.
https://influencermarketinghub.com/marketing-tips-startups/
Tool in de kijker: Motion
Motion is de zoveelste app om to-do’s te beheren. Maar ook weer niet. Door de combinatie met een agenda zorgt Motion er automatisch voor dat je taken netjes binnen je agenda geplaatst worden zodat je een overzicht hebt van wat je de volgende dagen te doen staat om je taken tot een goed einde te brengen.
https://www.usemotion.com/
Podcast du jour : How I built this
How I built this, is simpelweg een podcast met ondernemers die vertellen hoe ze hun bedrijf gebouwd hebben. Meerdere founders zijn hier al de revue gepasseerd en vertellen in geuren en kleuren over hun ondernemersavonturen.
https://www.npr.org/series/490248027/how-i-built-this
Start-up du jour: Firstbase
Business uitbreiden naar de Verenigde Staten lijkt soms simpeler dan het uiteindelijk is. Van het registreren van een onderneming tot het aanmaken van bankrekeningen en het gebruiken van standaard templates. Firstbase reikt deze tools aan voor ondernemingen die hun eerste stappen willen doen in de US.
https://www.firstbase.io/
Tool in de kijker: Donut
Ook al is thuiswerk niet meer verplicht, het staat wel vast dat we zullen blijven flexibel werken. Om in het remote-, thuis- en kantoorwerk toch nog altijd een centrale koffiemachine te hebben waar toevallige ontmoetingen plaatsvinden is Donut de ideale oplossing hiervoor. Donut is een chat applicatie binnen slack die de serendipiteit van de koffiemachine terugbrengt.
https://www.donut.com
Bekijk meer
Nelson Mandelaplein 2 | Kortrijk Weide
BE-8500 Kortrijk | België
+32 56 90 55 00
hello@hangark.be
website by Storything
design by Warre dijckmans