Onze

Community

Hangar K is meer dan een co-working space, het is een hechte community. Naast samenwerken en connecteren intern staat Hangar K ook garant om te connecteren extern. Al onze krowdies laten we zoveel mogelijk aan bod komen op onze goed bezochte socials. Daarnaast komen we ook maandelijks met een straffe nieuwsbrief op de proppen waar we het beste van Hangar K en de community in naar buiten brengen.


in the

news

Twee miljoen euro voor ontwikkeling Vlaamse Game Hub

HANGAR K, FLEGA en HOWEST- DAE Studios slaan de handen in elkaar voor de ontwikkeling van een ‘Flanders Game Hub’. Het doel is om meer gamebedrijven succesvol te laten starten en groeien in Vlaanderen. Vlaams minister van Media, Benjamin Dalle, en Vlaams minister van Innovatie, Jo Brouns, voorzien een budget van 2.000.000 euro voor de realisatie van de Flanders Game Hub.

De Vlaamse gamesector wordt ondanks zijn sterke reputatie geconfronteerd met een grote ‘brain drain’. De grootste talenten trekken vaak naar het buitenland om aan de slag te gaan in grote gamestudio’s. Ondanks de stappen die de voorbije jaren reeds gezet werden om publiek en privaat kapitaal voor de sector te mobiliseren, kiezen nog te weinig afgestudeerden met een game georiënteerd diploma voor de ontwikkeling van game- en XR-applicaties in eigen land. Er is dus nood aan een initiatief om meer jonge game-talenten te laten kiezen voor een rol als ondernemer en bestaande ondernemingen inzake game development en/of technologie te helpen groeien.

HANGAR K, FLEGA en HOWEST- DAE Studios bundelen nu de krachten om een stap voorwaarts te zetten met als doel gamebedrijven succesvol te laten starten en helpen groeien in Vlaanderen. Het uiteindelijke doel is een structurele groei en verduurzaming van de Vlaamse game-industrie. De initiatiefnemers werken hiervoor samen met verschillende actoren binnen en buiten de sector, zoals het VAF en LUCA School of Arts in Genk.

Het doel van de Flanders Game Hub is om te fungeren als:

- Drijvende kracht achter een sterke en economisch groeiende Game- en XR-industrie in Vlaanderen.

- Connector tussen talent, bedrijven, experts, investeerders en partners.

- Ondersteuner van bedrijfsontwikkeling via een incubator- en acceleratorprogramma.

- Kloppend hart van de Vlaamse game community via events over heel Vlaanderen.

Willen we met Vlaanderen een voortrekkersrol spelen in de game-industrie, dan is het cruciaal dat we jonge game-talenten het vertrouwen geven om te kiezen voor een rol als ondernemer in Vlaanderen en bestaande ondernemingen helpen groeien. Met de Flanders Game Hub willen we hier een voortrekkersrol in nemen.

Voor de realisatie van de Flanders Game Hub voorziet de Vlaamse overheid een budget van 2.000.000 euro over een looptijd van 4 jaren.

Het project wordt in het voorjaar van 2023 voorgesteld

“We mogen fier zijn op de Vlaamse know-how over gaming. Steeds meer jongeren én ondernemers zien het potentieel in van de groeiende sector. Met de Flanders Game Hub willen we verder professionaliseren en de game-industrie in Vlaanderen op een hoger niveau brengen. Dit ambitieuze project moet ervoor zorgen dat we maximaal kunnen inspelen op het groeipotentieel van de sector,” aldus Vlaams minister van media, Benjamin Dalle.

Vlaams minister van Innovatie Jo Brouns: “De gamesector is wereldwijd een sterke aandrijver van innovatie en we zien steeds meer jongeren en ondernemers met interesse én expertise voor deze bloeiende sector. Met dit nieuwe project doen we er alles aan om deze jonge sector te ondersteunen en de Vlaamse game-industrie tot nieuwe hoogten te brengen. Er zit enorm veel potentieel in onze samenleving om hier een innovatief succes van te maken. Daarom is het belangrijk om innovatie vanuit de Vlaamse Regering te steunen, zoals we ook met Flanders Technology & Innovation technologie op de voorgrond van onze Vlaamse samenleving willen zetten.”

Contact :

Lode De Geyter

+32 56 24 12 90

lode.de.geyter@howest.be

Lees meer
KROWDIE STAENIS ZOEKT GROEIFINANCIERING

Krowdies Daisy en Tom van Staenis gaan voor WinWin-lening om kapitaal op te halen. Hun Staenisrooster is een zelfbouwsysteem voor kleine oppervlaktes en maakt het mogelijk om je leefruimte, badkamer-, zolder-, tuinhuis- en terrasvloeropbouw zelf eenvoudig te creëren. Het liefst van al willen ze nóg meer en sneller groeien, om op grote schaal een enorm positieve milieu-impact te creëren met circulaire vloeropbouwen (zonder cementgebonden producten of gespoten PUR). Help hen mee met een WinWin-lening. Een WinWin-lening is een lening die je als particulier verstrekt aan een bedrijf waarin je echt gelooft en dat je wilt ondersteunen. En zoals het woord het zelf zegt, het is zowel een win voor jou als een win voor Staenis.

Lees meer op hun website

Lees meer
TERUGBLIK OP EXPO 'LA TORRE' IN KORNER

Afgelopen weekend waren het hoogdagen met het Sinksenweekend in Kortrijk. Ook ons bijgebouw Korner dat pal in het centrum ligt zal het geweten hebben. Daarom blikken we bij onze events graag eens terug naar de expo 'La Torre' die er doorging. ‘La Torre’ toonde je het artistieke werk van 25 jonge kunstenaars die gedurende twee maand resideerden in Korner uitkijkend over de Sint-Michielskerk. Geïnspireerd door mysterieuze tarotkaarten, een dromerig uitzicht en vooral elkaar, haakten ze hun artistieke uitspattingen aaneen. ‘La Torre’ stond voor verwoesting en bevrijding. Tijdens het proces brak de groep uit een fysieke en mentale isolatie en gooide alle remmen los. Het BAF!-collectief dirigeert deze unieke expo.

Lees meer

blog

spot

Over ChatGPT, door ChatGPT
ChatGPT, het kunstmatige intelligentie-model ontwikkeld door OpenAI, is ondertussen bij iedereen gekend. De snelheid van de commercialisering van ChatGPT plus is opmerkelijk. Niemand beter dan het programma zelf om uit te leggen hoe dit gerealiseerd werd.
Lees meer
Ewout Meyns: "Dream big"
Op 24 november 2022 kwam Ewout Meyns zijn ondernemersverhaal vertellen in Hangar K. Hij vertelde over de ups en downs van het ondernemerschap. We spraken hem na zijn talk om verdere insights te krijgen over zijn ervaring. Lees het verhaal van PieSync hier.
Lees meer
Expert topic: design thinking
Wat is design thinking, wat is het nut ervan en hoe zet je het in? Design thinking gaat over meer dan enkel en alleen creatief denken. Het zorgt ervoor dat je een probleem bekijkt vanuit de ogen van je eindconsument. Op die manier kan je van een creatief idee een innovatief concept maken die een oplossing biedt op maat van de consument.
Lees meer
Bekijk alle blogberichten

coming

up

Geen evenementen gepland.
Opkomende evenementen

tools &

tips

Podcast du jour : Sit Down startups
Dat een start-up opstarten soms wel risky business is, hebben een aantal founders aan de lijve ondervonden. Sit Down startups is een podcast die start-up ondernemers aan het woord laat en hun verhaal capteert over de ups en downs van hun start-up avontuur.
https://zendeskstartups.libsyn.com/
Start-up du jour: Glean
Dat kennis ondertussen verspreid zit over talloze apps en platformen, hoeven we niemand meer van te overtuigen. Glean probeert met een krachtige search engine een antwoord te bieden aan de huidige wirwar van apps en content.
https://www.glean.com/
In de kijker: Sequoia
Sequoia heeft een 52 pagina tellende presentatie gemaakt voor zijn starters, genaamd: Adapting to endure. We lezen hoe ze zich moeten aanpassen aan de veranderende tijden. Het telt een aantal interessante inzichten hoe start-up ondernemers zich agile kunnen opstellen.
https://content.fortune.com/wp-content/uploads/2022/05/Adapting_to_Endure_May_2022.pdf
Podcast du jour : De 7
De podcast van De Tijd komt iedere morgen met een korte samenvatting van het interessantste nieuws van de dag. Deze niet te missen klare kijk op het nieuws van de dag kan je iedere ochtend beluisteren op weg naar het werk. Mis zeker ook niet de aflevering van 5 mei waar Hangar K vermeld wordt.
https://www.tijd.be/podcasts/de-7.html
Start-up du jour: Squidll
Om in de EdTech sfeer te blijven komt ook onze start-up du jour uit de EdTech hoek. Squidll is een start-up die flexibele taalondersteuning aanbiedt. Heb je een pitch naar een Engelstalig team, dan kan je bij Squidll terecht om je pitch te perfectioneren naar je Engelstalig publiek.
https://www.squidll.com/nl/
Tool in de kijker: Momentum.io
Nu alle collega’s al dan niet remote aan het werk zijn neemt het belang van goede communicatie en workflows toe. Momentum is zo’n tool die in staat stelt om het verkoopproces te vereenvoudigen. Dit betekent dat Momentum integreert met de tools die dagdagelijks gebruikt worden door het sales team zoals: Salesforce, Slack, etc… maar toch toelaat om een aantal processen te automatiseren.
https://momentum.io/
Podcast du jour : Creative Rebels
Creative Rebels is een podcast voor en door creative geesten die rebeleren tegen de 9-to-5 cultuur. Het soort van creatieve ondernemers die met hun creativiteit een eigen bedrijf starten en op de podcast ook hun verhaal vertellen.
https://open.spotify.com/show/3i2m3onjPGxAA2P8bzKu7G?si=tdN-jrsOSV-K2dWITBX_YA&nd=1
Start-up du jour: Sales & Marketing tips voor start-ups
Van “Doe je Marktonderzoek” tot “beloon je loyale klanten”. Hier zijn acht marketing tips voor start-ups.
https://influencermarketinghub.com/marketing-tips-startups/
Tool in de kijker: Motion
Motion is de zoveelste app om to-do’s te beheren. Maar ook weer niet. Door de combinatie met een agenda zorgt Motion er automatisch voor dat je taken netjes binnen je agenda geplaatst worden zodat je een overzicht hebt van wat je de volgende dagen te doen staat om je taken tot een goed einde te brengen.
https://www.usemotion.com/
Bekijk meer
Nelson Mandelaplein 2 | Kortrijk Weide
BE-8500 Kortrijk | België
+32 56 90 55 00
hello@hangark.be
website by Storything
design by Warre dijckmans