Onze

Community

Hangar K is meer dan een co-working space het is een hechte community. Naast samenwerken en connecteren intern staat Hangar K ook garant om te connecteren extern. Al onze krowdies laten we zoveel mogelijk aan bod komen op onze goed bezochte socials. Daarnaast komen we ook maandelijks met een straffe nieuwsbrief op de proppen waar we het beste van Hangar K en de community in naar buiten brengen.


in the

news

PRIMEUR VOOR HANGAR K DAT NAAST FYSIEKE HUB UPGRADE NAAR "DIGITAL CROSS PLATFORM" COMMUNITY

Een community volledig virtualiseren? Ja, het kan! Hangar K bewijst met een volledig digitaal cross-platform community voor Krowdies. De sterkte van een co-creatiehub ligt in de community, het netwerk dat je opbouwt en de opportuniteiten tot samenwerken die daaruit ontstaan. Hangar K bewijst die meerwaarde als hub al sinds de oprichting en bouwde ondertussen een sterke community uit van ondernemers. Sinds twee weken bestaat Hangar K ook virtueel in de metaverse “Decentraland”. Die blijft toegankelijk voor de jonge ondernemers zodat ze via avatars nog altijd in contact blijven met elkaar. Op de eerste verdieping zijn een aantal foto’s van de student-ondernemers te bezichtigen onder de vorm van “NFT’s”. Maak je avatar aan en neem een kijkje in het virtuele gebouw en netwerk met de ondernemers. Of, lees het volledige artikel dat verscheen bij Made in West-Vlaanderen.

HET REGENT PRIJZEN EN NOMINATIES VOOR "TILLUP"

Tillup, een Start-Up van drie jonge ambitieuze ondernemers, Howest-studenten Tristan Ryckaert, Florens Denys en Stef Crols, met de focus op duurzaam ontwerpen. kaapte afgelopen maand de Textirama-award voor concept-idee weg, goed voor 5000 euro. Deze maand zijn ze genomineerd voor de Start Academy, ze werden gekozen door een professionele jury met vertegenwoordigers van BNP Paribas Fortis, Voka, Vlajo Alumni, Deloitte, Brauzz., My Add On en Crefrench. Zij hebben een recordaantal pitchfilmpjes beoordeeld. Zij hebben beslist dat  zes finalisten doorstromen naar de finale op dinsdag 27 april, waaronder dus onze Start@K'ers Tillup.

MARIE VERKOZEN TOT: "DE BELOFTE 2020"

Op de jaarlijkse WOMED Awards wordt sterk vrouwelijk ondernemingstalent in de schijnwerpers gezet. Dit jaar viel de eer te beurt aan Krowdie Marie Van den Broeck van My Add On en Femke Hélon van 3Motion. Marie werd verkozen tot “Belofte 2020” en Femke ontving de prestigieuze “WOMED Award 2020”. We zijn uiteraard zeer tevreden dat Marie voor de zoveelste maal in de prijzen viel. Marie kan stilaan gaan uitkijken naar een grotere trofeeënkast en u kunt de volledige blog hier lezen.

blog

spot

5 tips voor een ideale pitch
Een goede pitch is geld waard. Maar hoe maak je die nu op?
Lees meer
Wat is ondernemen? We vroegen het aan 3 (a)typische ondernemers
In de eerste aflevering van onze podcast Ket Ghet: ondernemen in ups & downs stellen we de vraag wat ondernemerschap nu precies is.
Lees meer
Imagining the workplace of the future: Vincent Vanderbeck en Lode Uytterschaut aan het woord (EN)
De invloed van Corona is verreikend en heeft een onomkeerbaar effect gehad op de manier waarop we werken. Dus hoe zullen werkplekken eruit zien als de pandemie voorbij is? Blogger en verhalenverteller Magali De Reu ging zitten met Start it @KBC en Start it X-oprichter Lode Uytterschaut en Vincent Vanderbeck van Hangar K, een co-working- en incubatieconcept dat start-ups, scale-ups en corporates samenbrengt in West-Vlaanderen. Dit is wat ze zagen in de kristallen bol van Lode en Vincent:
Lees meer
Bekijk alle blogberichten

coming

up

EXPERT TALK Jurgen Ingels: 50 lessen voor ondernemers

Digitale Expert talk - inclusief boek!
Tue
29
June

EXPERT TALK Kaat Peeters: Leaving a legacy

Digitale Expert talk - inclusief boek!
Wed
19
May
Opkomende evenementen

tools &

tips

Waarom Clubhouse onvermijdelijk was
edereen weet ondertussen wat Clubhouse is en een groot aantal mensen hebben er al hun eerste stappen in gezet (ook wij). Maar wat maakt net nu van Clubhouse een succes, en vooral, waarom heeft het zo lang geduurd? Een interessante long read op stratechery van het fenomeen Clubhouse en een vergelijking met andere platformen zoals TikTok en ook de verwachtingen naar mogelijke verdienmodellen.
https://stratechery.com/2021/clubhouses-inevitability/
Een virtueel huis
Het is zo ver, het eerste virtueel huis is verkocht. Door alle lockdown’s krijgen de verkopen van virtuele goederen extra aandacht. Niet alleen zien we een toename in de verkoop van virtuele kunst, of crypto art. De verkoop van het eerst virtueel huis is nu ook al een feit. Voor een slordige 500K $ is een digitaal huis onder de vorm van een NFT verkocht.
https://www.cnbc.com/2021/03/17/creator-of-first-nft-digital-house-krista-kim-on-augmented-reality-.html
Google Certificates
Als deel van zijn post-COVID strategie heeft Google een aantal van zijn interne opleidingen en ook certificaten online geplaatst via Coursera. Vorige week kondigde Google aan dat het 3 programma’s (project management, data analytics en UX design) via Coursera beschikbaar stelde aan een groter publiek.
https://www.inc.com/justin-bariso/inside-googles-plan-to-disrupt-college-degree-exclusive.html
Tool in de kijker: MetaHumans
Unreal presenteerde vorige week zijn MetaHuman Creator. Een tool waarmee je hyperrealistische avatars kan maken. Hiermee komen we nog een stap dichter bij een virtuele wereld die zo realistisch kan worden dat het onderscheid tussen virtueel en echt zeer vaag wordt.
https://youtu.be/S3F1vZYpH8c
Facebook in de creator economy
Betaalde nieuwsbrieven als onderdeel om creators meer inkomsten te laten genereren uit hun hersenspinsels is een evolutie die we al een tijdje zagen. Dit is ook niet Twitter en Facebook ontgaan en ook zij maken de eerste stappen in die richting. Wat je een tijd geleden zag met het oppikken van de hype rond Clubhouse is nu ook aan het gebeuren met Substack. Dit is ook de co-founder van Substack niet ontgaan en hij schreef er zelfs een interessant blog artikel over.
https://blog.substack.com/p/welcome-facebook-and-twitter-seriously
LinkedIn voor freelancers
Dat LinkedIn een krachtig professioneel platform was, wisten we al. Maar recent heeft Microsoft ook getoond waar ze op middellange termijn naartoe willen met LinkedIn. Microsoft is van plan om het gigantisch netwerk van LinkedIn in te zetten om Freelancers dichter bij opdrachtgevers te brengen. Platformen zoals Fiverr en Upwork zullen hiermee een te duchten concurrent bij krijgen die al kan starten met een netwerk van 740 miljoen professionals.
https://www.theinformation.com/articles/microsofts-new-gig-a-linkedin-freelancer-market-rivaling-upwork-fiverr
Tool in de kijker: CODA.io
Een nieuw soort va documenten, wie had dat verwacht? Dat er nu nog een start-up zou ontstaan die een nieuw soort van office wil creëren. CODA is ontstaan uit een aantal "ex-Googlers" die vonden dat eerst een keuze maken tussen, of je nu een presentatie, document of excel sheet wil maken een verkeerde start is van het document. Stel liever de vraag welke activiteit die je wil uitvoeren en kies dan een template die je helpt om die activiteit te beschrijven.
https://coda.io/
L’Atelier BNP Paribas
Het innovatielab van BNP Paribas lanceert een afzonderlijke site met een volledig overzicht van alle crypto-gerelateerde initiatieven die zij zien als the virtual economy. Het gaat van digital kittens in 2018 tot de nieuwe wereld van Decentraland.
https://atelier.net/virtual-economy/
Virtueel HQ Branch.gg
Het thuiswerken heeft mensen op nieuwe ideeën en nieuwe concepten gebracht. Branch.gg is een start-up uit de States in een SIMS-like interface die de mensen laat connecteren met elkaar op een virtuele manier. In de hoop om zo de serendipiteit van het koffietoestel te virtualiseren.
https://branch.gg
Bekijk meer
Nelson Mandelaplein 2 | Kortrijk Weide
BE-8500 Kortrijk | België
+32 56 90 55 00
hello@hangark.be
website by Storything
design by Warre dijckmans