Onze

Community

Hangar K is meer dan een co-working space het is een hechte community. Naast samenwerken en connecteren intern staat Hangar K ook garant om te connecteren extern. Al onze krowdies laten we zoveel mogelijk aan bod komen op onze goed bezochte socials. Daarnaast komen we ook maandelijks met een straffe nieuwsbrief op de proppen waar we het beste van Hangar K en de community in naar buiten brengen.


in the

news

TERUGBLIK OP EERSTE LICHTING START@K'ERS

Alle pitschsessies van Start@K voor dit schooljaar zitten erop. Maar liefst 40 student-ondernemers, waaronder 22 teams verzilverden hun zitje in Hangar K, van een succes gesproken. Voor de pitchers en laureaten van de eerste sessie zit hun tijd er sinds afgelopen week op. Toch zijn we blij dat webdevelopper Egon van "Storything" en Oole van muziekproductiehuis "Ort" besloten volwaardig seathouder te worden en hier te blijven. Ook vermelden we nog graag Mathieu Nijs met Partner Mo die met hun zaak "Liocare" als enige West-Vlaamse vertegenwoordiger de eer van de provincie verdedigen tijdens de Big Squeeze awards in de categorie ‘Student Start-up of the Year’.

BARCO SLEEPT MEGADEAL MET IMAX IN DE WACHT

Het was afgelopen jaar niet allemaal rozengeur en manenschijn voor Barco, die ook klappen kleeg van kwelgeest "Corona". We waren dan ook verheugd te lezen in dit Nieuwsblad artikel dat onze vrienden van Barco een heuse deal binnenhaalden in de bioscoopsector. De multinational Imax, die wereldwijd aanwezig is in de bioscoopsector, gaat scheep met het Kortrijkse bedrijf Barco voor de uitrusting van meer dan duizend bioscopen met projectoren gebaseerd op laserlichttechnologie. Het gaat om een nieuwe technologie van laserlichtprojectie. Je krijgt er haarscherpe en contrastrijke beelden mee en de projectoren hebben een langere levensduur omdat er geen lampen meer moeten vervangen.

KROWDIE WISELY IMPLEMENTEERDE RESERVATIESYSTEEM VOOR MEER DAN 25 WINKELCENTRA

Op enkele dagen tijd een online reservatiesysteem uit de grond stampen. Voor heel wat retailers en handelaars een ontzettende uitdaging aan de vooravond van de derde lockdown laatst. Als proactieve en ervaren partner stond Wisely meer dan 25 winkelcentra bij in de zoektocht naar en de implementatie van een centraal, gebruiksvriendelijk platform. Of, lees het volledige artikel dat verscheen bij Made in West-Vlaanderen.

blog

spot

Hoe klaar ben jij voor de concurrentie/technologie van morgen?
Er is een revolutie bezig in de markt van rekrutering en freelancers. Niet alleen is het aantal spelers stevig doorgegroeid de laatste jaren, de technologie begint ook hier zijn opwachting te maken. En zoals we in andere sectoren gezien hebben, een markt kan volledig ontwricht worden door een platform die een grote hap neemt uit de omzetstromen van bestaande spelers. Denk maar aan coolblue, bol.com en Amazon in de meer traditionele sectoren.
Lees meer
5 tips voor een ideale pitch
Een goede pitch is geld waard. Maar hoe maak je die nu op?
Lees meer
Wat is ondernemen? We vroegen het aan 3 (a)typische ondernemers
In de eerste aflevering van onze podcast Ket Ghet: ondernemen in ups & downs stellen we de vraag wat ondernemerschap nu precies is.
Lees meer
Bekijk alle blogberichten

coming

up

Hangar K & Friends

Summer BBQ
Thu
1
July

Ondernemen in hardware

Tue
11
May

EXPERT TALK Jurgen Ingels: 50 lessen voor ondernemers

Digitale Expert talk - inclusief boek!
Tue
29
June

EXPERT TALK Kaat Peeters: Leaving a legacy

Digitale Expert talk - inclusief boek!
Wed
19
May
Opkomende evenementen

tools &

tips

Disney and the metaverse
Na Epic met Fortnite en andere bestaande metaverses is het nu de tijd aan Disney om in het Metaverse verhaal te stappen. In zijn streefdoel om de ervaring van de Disney parken zo sterk mogelijk te maken bekijken ze nu ook om de ervaring van het park uit te breiden naar een virtuele wereld. Smart move en lucratief.
https://geektyrant.com/news/disneyland-bringing-new-technology-to-the-parks-to-create-metaverse-and-disney-integration
Tool in de kijker: Playspace
Iedereen staart zich blind op Zoom, Microsoft Teams en andere video conferencing tools, maar er zijn nog zoveel andere tools die op de markt komen de laatste tijd die absoluut de moeite zijn om eens te bekijken. Playspace is een online tool om creatieve processen samen te doen met collega’s waarbij je elkaar toch nog ziet en ook nog de creatieve spinsels van de anderen.
https://play.space
De toekomst van Edutainment
De toekomst van de combinatie van Educatie en Entertainment zit in de lift. Niet alleen is Masterclass, de voorloper in online edutainment, een nieuwe kapitaalronde aan het doen die de startup zal waarderen op 2,5 miljard. Ook Gary Gasparov heeft zijn eigen platform opgestart waar online lessen, adviezen en tips door bekende grootmeesters te vinden zijn.
https://techcrunch.com/2021/04/15/garry-kasparov-launches-a-community-first-chess-platform/
Waarom Clubhouse onvermijdelijk was
edereen weet ondertussen wat Clubhouse is en een groot aantal mensen hebben er al hun eerste stappen in gezet (ook wij). Maar wat maakt net nu van Clubhouse een succes, en vooral, waarom heeft het zo lang geduurd? Een interessante long read op stratechery van het fenomeen Clubhouse en een vergelijking met andere platformen zoals TikTok en ook de verwachtingen naar mogelijke verdienmodellen.
https://stratechery.com/2021/clubhouses-inevitability/
Een virtueel huis
Het is zo ver, het eerste virtueel huis is verkocht. Door alle lockdown’s krijgen de verkopen van virtuele goederen extra aandacht. Niet alleen zien we een toename in de verkoop van virtuele kunst, of crypto art. De verkoop van het eerst virtueel huis is nu ook al een feit. Voor een slordige 500K $ is een digitaal huis onder de vorm van een NFT verkocht.
https://www.cnbc.com/2021/03/17/creator-of-first-nft-digital-house-krista-kim-on-augmented-reality-.html
Google Certificates
Als deel van zijn post-COVID strategie heeft Google een aantal van zijn interne opleidingen en ook certificaten online geplaatst via Coursera. Vorige week kondigde Google aan dat het 3 programma’s (project management, data analytics en UX design) via Coursera beschikbaar stelde aan een groter publiek.
https://www.inc.com/justin-bariso/inside-googles-plan-to-disrupt-college-degree-exclusive.html
Tool in de kijker: MetaHumans
Unreal presenteerde vorige week zijn MetaHuman Creator. Een tool waarmee je hyperrealistische avatars kan maken. Hiermee komen we nog een stap dichter bij een virtuele wereld die zo realistisch kan worden dat het onderscheid tussen virtueel en echt zeer vaag wordt.
https://youtu.be/S3F1vZYpH8c
Facebook in de creator economy
Betaalde nieuwsbrieven als onderdeel om creators meer inkomsten te laten genereren uit hun hersenspinsels is een evolutie die we al een tijdje zagen. Dit is ook niet Twitter en Facebook ontgaan en ook zij maken de eerste stappen in die richting. Wat je een tijd geleden zag met het oppikken van de hype rond Clubhouse is nu ook aan het gebeuren met Substack. Dit is ook de co-founder van Substack niet ontgaan en hij schreef er zelfs een interessant blog artikel over.
https://blog.substack.com/p/welcome-facebook-and-twitter-seriously
LinkedIn voor freelancers
Dat LinkedIn een krachtig professioneel platform was, wisten we al. Maar recent heeft Microsoft ook getoond waar ze op middellange termijn naartoe willen met LinkedIn. Microsoft is van plan om het gigantisch netwerk van LinkedIn in te zetten om Freelancers dichter bij opdrachtgevers te brengen. Platformen zoals Fiverr en Upwork zullen hiermee een te duchten concurrent bij krijgen die al kan starten met een netwerk van 740 miljoen professionals.
https://www.theinformation.com/articles/microsofts-new-gig-a-linkedin-freelancer-market-rivaling-upwork-fiverr
Bekijk meer
Nelson Mandelaplein 2 | Kortrijk Weide
BE-8500 Kortrijk | België
+32 56 90 55 00
hello@hangark.be
website by Storything
design by Warre dijckmans