Onze

Community

Hangar K is meer dan een co-working space het is een hechte community. Naast samenwerken en connecteren intern staat Hangar K ook garant om te connecteren extern. Al onze krowdies laten we zoveel mogelijk aan bod komen op onze goed bezochte socials. Daarnaast komen we ook maandelijks met een straffe nieuwsbrief op de proppen waar we het beste van Hangar K en de community in naar buiten brengen.


in the

news

VOKA W-VL EN HANGAR K SLAAN HANDEN IN ELKAAR VOOR STARTENDE ONDERNEMERS

Na een hele tijd informeel samenwerken wordt het formeel, zo treedt Voka toe tot de Raad van bestuur. Zo hopen Vincent Vanderbeck, Chief Catalyst & Chief Inspiration bij Hanger K en Bert Mons, gedelegeerd bestuurder Voka West-Vlaanderen, starters in West-Vlaanderen een nog grotere slaagkans te bieden. Lees meer hierover in HLN of op de site van Made in West-Vlaanderen.

BESTE GAMESCHOOL TER WERELD LIGT IN KORTRIJK

De bacheloropleiding 'Digital Arts and Entertainment' van de hogeschool Howest in Kortrijk is voor de derde keer in vijf jaar tijd verkozen tot de beste game-opleiding ter wereld. Een titel om u tegen te zeggen en dat is ook de VRT nieuwsdienst niet ontgaan. Het volledige artikel kan je hier online lezen.

STUDENTEN KUNNEN VEEL MEER DAN ALLEEN MAAR HAMBURGERS FLIPPEN

De ultieme handleiding voor Gen Z marketing’, ‘De 5 beste marketingstrategieën om Gen Z te bereiken’ of ‘Hoe jouw merk Gen Z kan bereiken in 7 stappen’. Dat er al heel wat artikels en blogs gewijd werden aan de creatieve, inclusieve, maar vooral voor marketeers moeilijk te bereiken generatie die Gen Z is, staat vast. Toch is de oplossing volgens Jotte Mallisse (21), co-founder van de jonge start-up Zoomers, best eenvoudig: “In een digitale wereld als vandaag zijn de meest geschikte marketeers de Gen Z’ers zelf.” Onze Krowdie Zoomers werd overigens volledig digitaal opgericht, wat meteen een Belgische primeur is. Meer lees je in BLOOVI

blog

spot

MUZIEK- EN GAMINGINDUSTRIE INSPIREREN ELKAAR TIJDENS GLOEDNIEUW UNWRAP FESTIVAL
Op 14 en 15 oktober is Kortrijk de place to be voor een blik op de toekomst van de entertainmentindustrie. VI.BE schreef er een boeiende blog over!
Lees meer
Rebels with a cause
Lees meer
KET GHET
ALLE AFLEVERINGEN PODCAST KET GHET ONLINE
Lees meer
Bekijk alle blogberichten

coming

up

Starten met ondernemen

Weet jij wat je allemaal in orde moet brengen?
Tue
26
October

Pitch Night 2

Pitching time!
Mon
15
November

Expert Talk : Véronique Bockstal - inclusief boek 'De vrouw van 1 miljoen'

De vrouw van 1 miljoen, groeigids voor female founders! Maar uiteraard mogen mannen ook komen
Thu
25
November
Opkomende evenementen

tools &

tips

Music X
Maarten Walraven-Freeling is één van onze sprekers op Unwrap, maar hij is ook editor bij Music X, een website en nieuwsbrief over muziek, media en technologie. Deze nieuwsbrief gaat over blockchain, crypto en nieuwe technologieën in de muziekindustrie.
https://musicx.substack.com/
Tool in de kijker: RescueTime
Tijd is het enige wat je als ondernemer niet kunt kopen. Uiteraard is tijd zeer kostbaar en zeker als je als ondernemer te veel opdrachten tegelijkertijd probeert uit te voeren. RescueTime is een app die op de achtergrond draait en je de mogelijkheid geeft om focus sessions te definiëren. Op die ogenblikken zal RescueTime alle sites blokkeren die een te grote impact hebben op je focus.
https://www.rescuetime.com
Start-up du jour : Salty Lemon
Salty Lemon Onze alumnus Salty Lemon entertainment won vorige week de titel van 'Most Promising Start-up Studio of the Year' op de 'Belgian Game Awards'. Terecht, want ze zijn dan ook een start-up met een vrij uniek concept. Met EXR Game hebben ze een interactieve versie ontwikkeld voor een indoor roei toestel. Zo kan je outdoor roeien ook indoor beleven.
https://exrgame.com/?
Braintrust
Braintrust is een startup die net zoals Fiverr en andere platformen, freelancers rechtstreeks in contact wil brengen met klaten en opdrachten. Maar braintrust heeft een totaal andere aanpak genomen in die zin dat ze in hun community van freelancers zelf de community laten beheren door het gebruik van een Token. Met deze tokens kunnen freelancers bijkomende voordelen halen onder de vorm van kortingen, maar ook gebruiken om mee te stemmen over de roadmap van het platform.
https://www.usebraintrust.com
Tool in de kijker: Horizon workrooms
Mark Zuckerberg heeft de oplossing gevonden voor de “Zoom fatigue”. Met Horizon workrooms heeft Facebook een tool ontworpen om in Virtual Reality meetings te organiseren. Je wordt niet alleen voorgesteld als een avatar en zie je je collega’s in de vorm van avatars, maar je kan ook je toetsenbord virtualiseren en schema’s tekenen op een virtuele whiteboard.
https://about.fb.com/news/2021/08/introducing-horizon-workrooms-remote-collaboration-reimagined
podcast du jour : Tech.eu
Tech.eu is niet alleen een gekende nieuws website waar alle nieuwtjes te vinden zijn rond tech en start-up, maar tech.eu heeft ook een podcast waar allerlei topics aan bod komen in de vorm van interessante gesprekken.
https://open.spotify.com/show/0D94rmOBNrxkQBNsn4hjj3
Ontwerpen voor een leven in de ruimte
Met de recente ruimtetrips wordt het wel duidelijk dat leven in de ruimte dichter en dichter komt. MIT Media Lab is dan ook al gestart met het onderzoeken hoe we het leven in de ruimte aangenamer kunnen maken. Door het uitvoeren van zogenaamde "zero gravity flights" willen de onderzoekers dan ook mee helpen zoeken naar oplossingen voor oriëntatie in gewichtloosheid tot en met koken zonder zwaartekracht.
https://medium.com/mit-media-lab/life-in-space-preparing-for-an-increasingly-tangible-reality-47ed477a6897
Tool in de kijker: Polywork
De co-founders van Polywork zijn het er over eens, Linkedin heeft zijn nut gehad, maar het is nu tijd voor een nieuw platform. Omdat ze vonden dat Linkedin te sterk gebaseerd was op het opladen van je cv en er te weinig ruimte was om te communiceren over je professionele activiteiten hebben ze Polywork opgestart. Een actieve tijdslijn met een mix van privé en professionele berichten is dan ook het doel van Polywork.
https://www.polywork.com
Podcast du jour : Spotify
Niet alleen is Spotify een handige tool om naar podcasts te luisteren. Spotify heeft ook zelf een podcast gemaakt over hun eigen productontwikkeling. Een interessante podcast in 9 episodes over hun lange termijn visie, technologie en productvisie. Luister naar de Spotify : A Product Story
https://open.spotify.com/show/3L9tzrt0CthF6hNkxYIeSB?mc_cid=73e7b58a7a&mc_eid=UNIQID
Bekijk meer
Nelson Mandelaplein 2 | Kortrijk Weide
BE-8500 Kortrijk | België
+32 56 90 55 00
hello@hangark.be
website by Storything
design by Warre dijckmans