Onze

Community

Hangar K is meer dan een co-working space het is een hechte community. Naast samenwerken en connecteren intern staat Hangar K ook garant om te connecteren extern. Al onze krowdies laten we zoveel mogelijk aan bod komen op onze goed bezochte socials. Daarnaast komen we ook maandelijks met een straffe nieuwsbrief op de proppen waar we het beste van Hangar K en de community in naar buiten brengen.


in the

news

NIEUWSTE KROWDIE NYALA BLUE IN TRENDS

Nyala Blue is onze nieuwste telg onder het Hangar K firmament. Deze ontwikkelt een platform om de impact van producten te meten, te valideren en te rapporteren. Vooraleerst ligt de de focus op de koffiesector, waar eerlijke prijzen en transparantie in de toeleveringsketen vaak ontbreken. Voor deze impactmeting gebruikt Nyala Blue zijn blockcaintechnologie. Lees het volledige artikel in Trends magazine.

MOONMONSTER HAALT 35.000 EURO STEUN OP BIJ VAF

Krowdies Gilles Vacoillie en Seppe Roelandt, aan het roer van gaming studio Moonmonster, haalden bij het Vlaams Audiovisueel Fonds 35.000 euro aan steun op. Dit voor de ontwikkeling van hun nieuwste game "Space Control". Zo kwamen ze ook op de ruimteradar van heren partijvoorzitters Egbert Lachaert (Open VLD) en Georges-Louis Bouchez (MR) die vorige vrijdag langskwamen om zowaar een interview af te nemen met de Moonmonsters voor hun eigen media platformen.

JULIE LIETAER IN HET BEFAAMDE BLAD ELLE

ELLE magazine hoeft weinig introductie gezien de wereldwijde naam en faam. Als jong meisje was Julie Lietaer altijd trouwe lezeres van ELLE België! Ze mocht in mei zelf haar verhaal brengen in de ECO special. Dit over de textielindustrie, duurzame uitdagingen, ESG,  Hackyourjeans en Ariadne waar Julie de dragende kracht van is.

blog

spot

Pivoteren: wanneer en vooral waarom?
In de derde aflevering van onze podcast Ket Ghet behandelen we de vraag “Wanneer moet je pivoteren en vooral waarom?”.
Lees meer
Wanneer ben je er klaar voor? Ondernemen in ups & downs
In de tweede aflevering van onze podcast Ket Ghet behandelen we de vraag “Wanneer ben je klaar om te ondernemen?”
Lees meer
Hoe klaar ben jij voor de concurrentie/technologie van morgen?
Er is een revolutie bezig in de markt van rekrutering en freelancers. Niet alleen is het aantal spelers stevig doorgegroeid de laatste jaren, de technologie begint ook hier zijn opwachting te maken. En zoals we in andere sectoren gezien hebben, een markt kan volledig ontwricht worden door een platform die een grote hap neemt uit de omzetstromen van bestaande spelers. Denk maar aan coolblue, bol.com en Amazon in de meer traditionele sectoren.
Lees meer
Bekijk alle blogberichten

coming

up

Kampvuursessie amai! - Hangar K

Neem deel aan een amai!-kampvuursessie en bepaal mee hoe AI ons kan helpen op vlak van mobiliteit, gezondheid, klimaat en werk!
Tue
22
June

The summer of Gen-Z

Fri
2
July

Hangar K & Friends

Summer BBQ
Thu
1
July

EXPERT TALK Jurgen Ingels: 50 lessen voor ondernemers

Digitale Expert talk - inclusief boek!
Tue
29
June
Opkomende evenementen

tools &

tips

Google en Starlink
Google Cloud heeft een verregaande partnership getekend met SpaceX voor het connecteren van zijn Datacenters via Starlink. Starlink is het project van SpaceX om internet connectiviteit te leveren via laaghangende satellieten. Via het partnership wil Google ook Internet en Cloud connectiviteit aanbieden via satelliet.
https://venturebeat.com/2021/05/13/google-will-bring-starlink-satellite-connectivity-to-enterprises-in-late-2021/
Tool in de kijker: Tandem.chat
Tool in de kijker: Tandem.chat In deze pandemie hebben we geleerd om op een andere manier met elkaar samen te werken, maar hebben we ook geleerd wat we precies missen als we naast elkaar zitten om samen te werken. In zijn deel van het artikel over the future of meetings kijkt Alex Wilhelm ook naar tandem.chat. Een tool die de toekomst van meetings wil heruitvinden.
https://techcrunch.com/2021/05/28/3-views-on-the-future-of-meetings/
Hologrammen in Video Calls
De volgende stap in een reeks van verbeteringen in video calls zullen volgens Google de hologrammen worden. In zijn jaarlijks overzicht van nieuwe evoluties binnen de Google product catalogus, Google IO, demonstreerden ze voor de eerste keer “Project Starline”. Starline heeft de ambitie om van iedereen in een video call te capteren met dieptezicht zodat we meer en meer kunnen evolueren naar hologrammen in de toekomst.
https://www.wired.com/story/google-project-starline/
Disney and the metaverse
Na Epic met Fortnite en andere bestaande metaverses is het nu de tijd aan Disney om in het Metaverse verhaal te stappen. In zijn streefdoel om de ervaring van de Disney parken zo sterk mogelijk te maken bekijken ze nu ook om de ervaring van het park uit te breiden naar een virtuele wereld. Smart move en lucratief.
https://geektyrant.com/news/disneyland-bringing-new-technology-to-the-parks-to-create-metaverse-and-disney-integration
Tool in de kijker: Playspace
Iedereen staart zich blind op Zoom, Microsoft Teams en andere video conferencing tools, maar er zijn nog zoveel andere tools die op de markt komen de laatste tijd die absoluut de moeite zijn om eens te bekijken. Playspace is een online tool om creatieve processen samen te doen met collega’s waarbij je elkaar toch nog ziet en ook nog de creatieve spinsels van de anderen.
https://play.space
De toekomst van Edutainment
De toekomst van de combinatie van Educatie en Entertainment zit in de lift. Niet alleen is Masterclass, de voorloper in online edutainment, een nieuwe kapitaalronde aan het doen die de startup zal waarderen op 2,5 miljard. Ook Gary Gasparov heeft zijn eigen platform opgestart waar online lessen, adviezen en tips door bekende grootmeesters te vinden zijn.
https://techcrunch.com/2021/04/15/garry-kasparov-launches-a-community-first-chess-platform/
Waarom Clubhouse onvermijdelijk was
edereen weet ondertussen wat Clubhouse is en een groot aantal mensen hebben er al hun eerste stappen in gezet (ook wij). Maar wat maakt net nu van Clubhouse een succes, en vooral, waarom heeft het zo lang geduurd? Een interessante long read op stratechery van het fenomeen Clubhouse en een vergelijking met andere platformen zoals TikTok en ook de verwachtingen naar mogelijke verdienmodellen.
https://stratechery.com/2021/clubhouses-inevitability/
Een virtueel huis
Het is zo ver, het eerste virtueel huis is verkocht. Door alle lockdown’s krijgen de verkopen van virtuele goederen extra aandacht. Niet alleen zien we een toename in de verkoop van virtuele kunst, of crypto art. De verkoop van het eerst virtueel huis is nu ook al een feit. Voor een slordige 500K $ is een digitaal huis onder de vorm van een NFT verkocht.
https://www.cnbc.com/2021/03/17/creator-of-first-nft-digital-house-krista-kim-on-augmented-reality-.html
Google Certificates
Als deel van zijn post-COVID strategie heeft Google een aantal van zijn interne opleidingen en ook certificaten online geplaatst via Coursera. Vorige week kondigde Google aan dat het 3 programma’s (project management, data analytics en UX design) via Coursera beschikbaar stelde aan een groter publiek.
https://www.inc.com/justin-bariso/inside-googles-plan-to-disrupt-college-degree-exclusive.html
Bekijk meer
Nelson Mandelaplein 2 | Kortrijk Weide
BE-8500 Kortrijk | België
+32 56 90 55 00
hello@hangark.be
website by Storything
design by Warre dijckmans