Onze

Community

Hangar K is meer dan een co-working space het is een hechte community. Naast samenwerken en connecteren intern staat Hangar K ook garant om te connecteren extern. Al onze krowdies laten we zoveel mogelijk aan bod komen op onze goed bezochte socials. Daarnaast komen we ook maandelijks met een straffe nieuwsbrief op de proppen waar we het beste van Hangar K en de community in naar buiten brengen.


in the

news

FAIRPLACE UIT KORNER AAN DE TOP DUURZAAM SPEELGOED

Fairplace is de webshop voor duurzaam speelgoed van ondernemers Christophe Toye en Yves Vercruysse die in onze zusterhub Korner zitten. “Fairplace zag het levenslicht in 2013”, zegt Christophe Toye. “Maar er gaat een heel verhaal aan vooraf. Zowel Yves als ikzelf bouwden massa's ervaring op in de jeugdsector. Eerst als speelpleinverantwoordelijken en daarna bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk. We raakten intussen gebeten door digitale communicatie en ontwikkelden een drive voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. We besloten samen een bedrijf te starten en bouwden ons aanbod gestaag uit. Het resultaat vandaag? Eén van de grootste Belgische webshops met duurzaam speelgoed.” Lees het volledige artikel over Christophe en Yves.

JULIE LIETAER KRIJGT ZITJE BIJ BELGIUM'S 40 UNDER 40

Nadenken en brainstormen over waar het in de nabije en verdere toekomst naar toe gaat en naar toe moet met onze economie in het algemeen en het ondernemerschap in het bijzonder. Dat is het opzet van een nieuw opgerichte denktank ‘Belgium’s 40 under 40‘. Jonge beloftevolle veertigers maken mee de dienst uit en ze worden begeleid door ervaren captains of industry. Krowdie Julie Lietaer van Ariadne Innovation werd geselecteerd. Bij de captains vinden we Barco CEO Jan De Witte terug. Een perfecte match alvast volgens ons.

MEER DAN 60 STUDENTEN OP POST VOOR JURGEN INGELS

Hangar K werkte voor de gelegenheid samen met de partners van Start@K, (Howest, Vives, KUL en UGent). Hierdoor waren talloze studenten aanwezig op deze digitale editie van de Expert Talk. En ze kregen waar voor hun geld, zo vertelde Jurgen hoe hij met een erotische avond zijn studentenclub op slag de rijkste maakte. Als rasechte West-Vlaming was Jurgen Ingels fier om een thuismatch te spelen, zo liet hij verstaan. Rasondernemer Ingels bouwde zijn Expert Talk opgebouwd rond zijn meest recente boek ‘50 lessen voor ondernemers‘, een boek dat hij naar eigen zeggen voor zijn kinderen heeft geschreven. Het werd geen saaie opsomming van 50 lessen of evenveel opgeheven vingertjes maar een zeer uitgebreide kijk met geoel voor humor van zijn eigen ondernemersverhaal. Kortom een enorme belangstelling waarover meteen daags nadien een uitgebreid artikel verscheen op de pagina van Made in West-Vlaanderen.

blog

spot

KET GHET
ALLE AFLEVERINGEN PODCAST KET GHET ONLINE
Lees meer
Pivoteren: wanneer en vooral waarom?
In de derde aflevering van onze podcast Ket Ghet behandelen we de vraag “Wanneer moet je pivoteren en vooral waarom?”.
Lees meer
Wanneer ben je er klaar voor? Ondernemen in ups & downs
In de tweede aflevering van onze podcast Ket Ghet behandelen we de vraag “Wanneer ben je klaar om te ondernemen?”
Lees meer
Bekijk alle blogberichten

coming

up

Summer Mix

Conversation starter
Thu
29
July

BACK TO THE HYBRID CLASS

MET O.A. KEYNOTE MATHIAS VERMEULEN
Thu
23
September

HANGAR K & FRIENDS

Italian night
Thu
16
September

Summer School - Living Water Scapes

Living Water Scapes
Mon
6
September
Opkomende evenementen

tools &

tips

AR en de toekomst van Snap
TikTok en Instagram komen het vaakst in de spotlight, maar Snapshat is nog altijd een social network die gestaag verder blijft evolueren. Ze experimenteren al een tijdje met Augmented Reality en deelden deze week ook mee dat ze en een nieuw device uitbrengen, alsook de acquisitie van WaveOptics, een bedrijf gespecialiseerd in technologie voor AR glasses. Niet alleen zien ze stories en stickers in AR, maar ook e-Commerce vormt een basis van hun AR strategie. https://www.digitaltveurope.com/2021/05/21/snap-reveal-story-studio-editing-app-and-ar-glasses/
https://www.digitaltveurope.com/2021/05/21/snap-reveal-story-studio-editing-app-and-ar-glasses/
Tool in de kijker: TikTok
Na video conferencing nu ook video sollicitaties. Dat Video bij sollicitaties aan belang wint is al een tijdje duidelijk. Start-ups zoals Tomorrow zijn al even actief in die sector. Maar je CV en motivatiebrief vervangen door een video is een nieuwe stap in de richting van de digitale sollicitatie. Het is niet voor niets dat het video platform nu ook op deze trein springt. Vanaf juli zal je in de Verenigde Staten je sollicitatie kunnen opnemen via TikTok. Uiteraard speelt dit handig in op de trend dat TikTok de tool bij uitstek is van Gen Z’ers.
https://techcrunch.com/2021/07/07/tiktok-resumes-job-applications/
The future of work
We hebben het allemaal over “the future of work”, maar wat betekent dit nu eigenlijk en wat valt hier onder ? In dit artikel krijgen we een overzichtelijke kaart van alle spelers die in het ecosysteem van “the future of work” actief zijn. Van messaging tot events.
https://pinver.medium.com/mapping-the-future-of-work-startup-investor-ecosystem-2db5049f2c86
Google en Starlink
Google Cloud heeft een verregaande partnership getekend met SpaceX voor het connecteren van zijn Datacenters via Starlink. Starlink is het project van SpaceX om internet connectiviteit te leveren via laaghangende satellieten. Via het partnership wil Google ook Internet en Cloud connectiviteit aanbieden via satelliet.
https://venturebeat.com/2021/05/13/google-will-bring-starlink-satellite-connectivity-to-enterprises-in-late-2021/
Tool in de kijker: Tandem.chat
Tool in de kijker: Tandem.chat In deze pandemie hebben we geleerd om op een andere manier met elkaar samen te werken, maar hebben we ook geleerd wat we precies missen als we naast elkaar zitten om samen te werken. In zijn deel van het artikel over the future of meetings kijkt Alex Wilhelm ook naar tandem.chat. Een tool die de toekomst van meetings wil heruitvinden.
https://techcrunch.com/2021/05/28/3-views-on-the-future-of-meetings/
Hologrammen in Video Calls
De volgende stap in een reeks van verbeteringen in video calls zullen volgens Google de hologrammen worden. In zijn jaarlijks overzicht van nieuwe evoluties binnen de Google product catalogus, Google IO, demonstreerden ze voor de eerste keer “Project Starline”. Starline heeft de ambitie om van iedereen in een video call te capteren met dieptezicht zodat we meer en meer kunnen evolueren naar hologrammen in de toekomst.
https://www.wired.com/story/google-project-starline/
Disney and the metaverse
Na Epic met Fortnite en andere bestaande metaverses is het nu de tijd aan Disney om in het Metaverse verhaal te stappen. In zijn streefdoel om de ervaring van de Disney parken zo sterk mogelijk te maken bekijken ze nu ook om de ervaring van het park uit te breiden naar een virtuele wereld. Smart move en lucratief.
https://geektyrant.com/news/disneyland-bringing-new-technology-to-the-parks-to-create-metaverse-and-disney-integration
Tool in de kijker: Playspace
Iedereen staart zich blind op Zoom, Microsoft Teams en andere video conferencing tools, maar er zijn nog zoveel andere tools die op de markt komen de laatste tijd die absoluut de moeite zijn om eens te bekijken. Playspace is een online tool om creatieve processen samen te doen met collega’s waarbij je elkaar toch nog ziet en ook nog de creatieve spinsels van de anderen.
https://play.space
De toekomst van Edutainment
De toekomst van de combinatie van Educatie en Entertainment zit in de lift. Niet alleen is Masterclass, de voorloper in online edutainment, een nieuwe kapitaalronde aan het doen die de startup zal waarderen op 2,5 miljard. Ook Gary Gasparov heeft zijn eigen platform opgestart waar online lessen, adviezen en tips door bekende grootmeesters te vinden zijn.
https://techcrunch.com/2021/04/15/garry-kasparov-launches-a-community-first-chess-platform/
Bekijk meer
Nelson Mandelaplein 2 | Kortrijk Weide
BE-8500 Kortrijk | België
+32 56 90 55 00
hello@hangark.be
website by Storything
design by Warre dijckmans