Onze

Community

Hangar K is meer dan een co-working space het is een hechte community. Naast samenwerken en connecteren intern staat Hangar K ook garant om te connecteren extern. Al onze krowdies laten we zoveel mogelijk aan bod komen op onze goed bezochte socials. Daarnaast komen we ook maandelijks met een straffe nieuwsbrief op de proppen waar we het beste van Hangar K en de community in naar buiten brengen.


in the

news

12 MILJOEN EURO VOOR KROWDIE MYSKILLCAMP

U leest het goed, TWAALF miljoen euro haalde Krowdie Kevin Tillier op, CEO van het Waalse bedrijf Myskillcamp die in alle stilte eveneens vorig jaar koos voor Hangar K als uitvalsbasis. De 'Belgische Netflix voor online leren' hoopt zo naast België en Frankrijk Europa verder te veroveren. Lees meer in De Tijd.

GET DRIVEN OOK HOFLEVERANCIER VOOR RADJA NAINGGOLAN

De ene is bekend de andere berucht, maar ze hebben elkaar alvast gevonden. Antwerp speler en voormalig Rode Duivel, Radja 'Il Ninja' Nainggolan, blies positief en kwam voor de zoveelste maal negatief in het nieuws. Wie er wel positief de kranten mee haalde was Gunther Ghysels van Get Driven, die bewijst zo dat z'n vervoersformule interessant is voor vogels van allerlei pluimage. Lees meer op HLN

RHINOX LEVERT AAN DECEUNICK EN REUZENHUIS

Krowdie Rhinox is gespecialiseerd in de ontwikkeling van XR-toepassingen. In het verleden ontwikkelden zij reeds applicaties voor Picanol, Vandewiele,… telkens om het werken met diverse machines aan te leren in een virtuele realiteit. Hun troeven mochten ze laatst ook uitspelen voor het gekende Deceunick (ooit sponsor van...) Alsook voor Het Reuzenhuis (Gezinsbond) dat op dit moment hun preventie project voorstelt bij Hangar K en op Weide aan de hand van de Rhinox VR technologie. Lees meer op hun site.

blog

spot

Rebels with a cause
Lees meer
KET GHET
ALLE AFLEVERINGEN PODCAST KET GHET ONLINE
Lees meer
Hoe klaar ben jij voor de concurrentie/technologie van morgen?
Er is een revolutie bezig in de markt van rekrutering en freelancers. Niet alleen is het aantal spelers stevig doorgegroeid de laatste jaren, de technologie begint ook hier zijn opwachting te maken. En zoals we in andere sectoren gezien hebben, een markt kan volledig ontwricht worden door een platform die een grote hap neemt uit de omzetstromen van bestaande spelers. Denk maar aan coolblue, bol.com en Amazon in de meer traditionele sectoren.
Lees meer
Bekijk alle blogberichten

coming

up

KICK-OFF Start@K

Tue
5
October

UNWRAP FESTIVAL

CREATIVE MINDS COME TOGETHER
Thu
14
October

Expert Talk : Clo WIllaerts - inclusief boek Digital Marketing like a PRO

Expert talk Clo Willaerts (WELL KNOWN ON CLUBHOUSE)- inclusief boek!
Tue
12
October

Het lean canvas: van idee naar onderneming door Jente Smit

Wed
29
September
Opkomende evenementen

tools &

tips

Braintrust
Braintrust is een startup die net zoals Fiverr en andere platformen, freelancers rechtstreeks in contact wil brengen met klaten en opdrachten. Maar braintrust heeft een totaal andere aanpak genomen in die zin dat ze in hun community van freelancers zelf de community laten beheren door het gebruik van een Token. Met deze tokens kunnen freelancers bijkomende voordelen halen onder de vorm van kortingen, maar ook gebruiken om mee te stemmen over de roadmap van het platform.
https://www.usebraintrust.com
Tool in de kijker: Horizon workrooms
Mark Zuckerberg heeft de oplossing gevonden voor de “Zoom fatigue”. Met Horizon workrooms heeft Facebook een tool ontworpen om in Virtual Reality meetings te organiseren. Je wordt niet alleen voorgesteld als een avatar en zie je je collega’s in de vorm van avatars, maar je kan ook je toetsenbord virtualiseren en schema’s tekenen op een virtuele whiteboard.
https://about.fb.com/news/2021/08/introducing-horizon-workrooms-remote-collaboration-reimagined
podcast du jour : Tech.eu
Tech.eu is niet alleen een gekende nieuws website waar alle nieuwtjes te vinden zijn rond tech en start-up, maar tech.eu heeft ook een podcast waar allerlei topics aan bod komen in de vorm van interessante gesprekken.
https://open.spotify.com/show/0D94rmOBNrxkQBNsn4hjj3
Ontwerpen voor een leven in de ruimte
Met de recente ruimtetrips wordt het wel duidelijk dat leven in de ruimte dichter en dichter komt. MIT Media Lab is dan ook al gestart met het onderzoeken hoe we het leven in de ruimte aangenamer kunnen maken. Door het uitvoeren van zogenaamde "zero gravity flights" willen de onderzoekers dan ook mee helpen zoeken naar oplossingen voor oriëntatie in gewichtloosheid tot en met koken zonder zwaartekracht.
https://medium.com/mit-media-lab/life-in-space-preparing-for-an-increasingly-tangible-reality-47ed477a6897
Tool in de kijker: Polywork
De co-founders van Polywork zijn het er over eens, Linkedin heeft zijn nut gehad, maar het is nu tijd voor een nieuw platform. Omdat ze vonden dat Linkedin te sterk gebaseerd was op het opladen van je cv en er te weinig ruimte was om te communiceren over je professionele activiteiten hebben ze Polywork opgestart. Een actieve tijdslijn met een mix van privé en professionele berichten is dan ook het doel van Polywork.
https://www.polywork.com
Podcast du jour : Spotify
Niet alleen is Spotify een handige tool om naar podcasts te luisteren. Spotify heeft ook zelf een podcast gemaakt over hun eigen productontwikkeling. Een interessante podcast in 9 episodes over hun lange termijn visie, technologie en productvisie. Luister naar de Spotify : A Product Story
https://open.spotify.com/show/3L9tzrt0CthF6hNkxYIeSB?mc_cid=73e7b58a7a&mc_eid=UNIQID
AR en de toekomst van Snap
TikTok en Instagram komen het vaakst in de spotlight, maar Snapshat is nog altijd een social network die gestaag verder blijft evolueren. Ze experimenteren al een tijdje met Augmented Reality en deelden deze week ook mee dat ze en een nieuw device uitbrengen, alsook de acquisitie van WaveOptics, een bedrijf gespecialiseerd in technologie voor AR glasses. Niet alleen zien ze stories en stickers in AR, maar ook e-Commerce vormt een basis van hun AR strategie. https://www.digitaltveurope.com/2021/05/21/snap-reveal-story-studio-editing-app-and-ar-glasses/
https://www.digitaltveurope.com/2021/05/21/snap-reveal-story-studio-editing-app-and-ar-glasses/
Tool in de kijker: TikTok
Na video conferencing nu ook video sollicitaties. Dat Video bij sollicitaties aan belang wint is al een tijdje duidelijk. Start-ups zoals Tomorrow zijn al even actief in die sector. Maar je CV en motivatiebrief vervangen door een video is een nieuwe stap in de richting van de digitale sollicitatie. Het is niet voor niets dat het video platform nu ook op deze trein springt. Vanaf juli zal je in de Verenigde Staten je sollicitatie kunnen opnemen via TikTok. Uiteraard speelt dit handig in op de trend dat TikTok de tool bij uitstek is van Gen Z’ers.
https://techcrunch.com/2021/07/07/tiktok-resumes-job-applications/
The future of work
We hebben het allemaal over “the future of work”, maar wat betekent dit nu eigenlijk en wat valt hier onder ? In dit artikel krijgen we een overzichtelijke kaart van alle spelers die in het ecosysteem van “the future of work” actief zijn. Van messaging tot events.
https://pinver.medium.com/mapping-the-future-of-work-startup-investor-ecosystem-2db5049f2c86
Bekijk meer
Nelson Mandelaplein 2 | Kortrijk Weide
BE-8500 Kortrijk | België
+32 56 90 55 00
hello@hangark.be
website by Storything
design by Warre dijckmans