Onze

Community

Hangar K is meer dan een co-working space het is een hechte community. Naast samenwerken en connecteren intern staat Hangar K ook garant om te connecteren extern. Al onze krowdies laten we zoveel mogelijk aan bod komen op onze goed bezochte socials. Daarnaast komen we ook maandelijks met een straffe nieuwsbrief op de proppen waar we het beste van Hangar K en de community in naar buiten brengen.


in the

news

'DAE' BOUWT AAN EEN FLANDERS GAME TECH VALLEY

DAE Krowdie Michiel Houwen vertelt in Bloovi hoe ze bouwen aan een Flanders GameTech Valley. De Belgische gaming-industrie groeit als kool. Spin-offs van de intussen wereldvermaarde opleiding Digital Arts & Entertainment (Howest) zijn goed voor kruisbestuivingen tussen gamingwereld, film- en muziekwereld én met sectoren en opleidingen ver daarbuiten. DAE Studios, de eerste Vlaamse gametechnologie accelerator, speelt een belangrijke rol in dat ecosysteem.

LIVING WATERSCAPES VAN DE SUMMER SCHOOL TE ZIEN OP WONDER

n september vond onze Summer School: Living Waterschapes plaats in Bolwerk, waaraan 11 jonge activisten, ondernemers, designers en kunstenaars konden deelnemen. Hun missie: de toekomst van urban waterscapes in Kortrijk ontdekken. Lees en ontdek er alles over op de WONDER site.

OPLEIDINGEN VIA GAMING IN DE LIFT

Wat misschien nog niet zo lang geleden als toekomstmuziek klonk is vandaag de dag door corona in een stroomversnelling geraakt. Als alternatief voor de klassieke opleiding, zet Krowdie Play It, spin-off van HoWest, succesvol in op game-based learning en VR om personeel op te leiden en bekend te maken met procedures.

Lees het volledige artikel op Datanews.

blog

spot

SLOTEVENT COSMO ONDERZOEKSPROJECT
Lees meer
MUZIEK- EN GAMINGINDUSTRIE INSPIREREN ELKAAR TIJDENS GLOEDNIEUW UNWRAP FESTIVAL
Op 14 en 15 oktober is Kortrijk de place to be voor een blik op de toekomst van de entertainmentindustrie. VI.BE schreef er een boeiende blog over!
Lees meer
Rebels with a cause
Lees meer
Bekijk alle blogberichten

coming

up

HANGAR K & FRIENDS

CHRISTMAS EDITION 22/12
Wed
22
December

Learning Bytes Festival

Slim leren in een digitale wereld
Thu
2
December
Opkomende evenementen

tools &

tips

Blogpost : het verhaal van een pitchdeck
Blogpost : het verhaal van een pitchdeck Dat een goede pitch belangrijk is, hoeven we al lang niet meer te vertellen. En af en toe is er een founder die zo vriendelijk is om zijn verhaal over zijn pitchdeck te delen met de wereld. Xavier Bellekens is zo iemand en in zijn blogpost lees je niet alleen de opbouw van zijn pitchdeck maar ook het process om zijn pitchdeck te finaliseren.
https://medium.com/@xavierbellekens/we-raised-850k-pre-seed-here-is-our-deck-ca3f26aba1b8
Start-up du jour: Myskillcamp
Deze maand eentje van eigen bodem en in de EdTech sector dan nog wel. Met Myskillcamp kunnen bedrijven hun werknemers toegang geven tot een breed scala aan opleidingen (van Udemy tot Linkedin Learning). Maar het platform biedt ook de mogelijkheid om eigen training aan te maken.
https://www.myskillcamp.com/en
Podcast du jour : The GaryVee Audio Experience
Voor een aantal mensen hoeft GaryVee geen introductie. GaryVee komt regelmatig terug als spreker op events en heeft zelf een aantal bedrijven opgestart van een software bedrijf tot een communicatie bureau. De podcast is een mix van interviews met andere ondernemers, Gary’s visie op NFT’s of andere nieuwe hypes en andere audio experimenten.
https://open.spotify.com/show/6SZVsPIxPfVs6aavqM1peY
Music X
Maarten Walraven-Freeling is één van onze sprekers op Unwrap, maar hij is ook editor bij Music X, een website en nieuwsbrief over muziek, media en technologie. Deze nieuwsbrief gaat over blockchain, crypto en nieuwe technologieën in de muziekindustrie.
https://musicx.substack.com/
Tool in de kijker: RescueTime
Tijd is het enige wat je als ondernemer niet kunt kopen. Uiteraard is tijd zeer kostbaar en zeker als je als ondernemer te veel opdrachten tegelijkertijd probeert uit te voeren. RescueTime is een app die op de achtergrond draait en je de mogelijkheid geeft om focus sessions te definiëren. Op die ogenblikken zal RescueTime alle sites blokkeren die een te grote impact hebben op je focus.
https://www.rescuetime.com
Start-up du jour : Salty Lemon
Salty Lemon Onze alumnus Salty Lemon entertainment won vorige week de titel van 'Most Promising Start-up Studio of the Year' op de 'Belgian Game Awards'. Terecht, want ze zijn dan ook een start-up met een vrij uniek concept. Met EXR Game hebben ze een interactieve versie ontwikkeld voor een indoor roei toestel. Zo kan je outdoor roeien ook indoor beleven.
https://exrgame.com/?
Braintrust
Braintrust is een startup die net zoals Fiverr en andere platformen, freelancers rechtstreeks in contact wil brengen met klaten en opdrachten. Maar braintrust heeft een totaal andere aanpak genomen in die zin dat ze in hun community van freelancers zelf de community laten beheren door het gebruik van een Token. Met deze tokens kunnen freelancers bijkomende voordelen halen onder de vorm van kortingen, maar ook gebruiken om mee te stemmen over de roadmap van het platform.
https://www.usebraintrust.com
Tool in de kijker: Horizon workrooms
Mark Zuckerberg heeft de oplossing gevonden voor de “Zoom fatigue”. Met Horizon workrooms heeft Facebook een tool ontworpen om in Virtual Reality meetings te organiseren. Je wordt niet alleen voorgesteld als een avatar en zie je je collega’s in de vorm van avatars, maar je kan ook je toetsenbord virtualiseren en schema’s tekenen op een virtuele whiteboard.
https://about.fb.com/news/2021/08/introducing-horizon-workrooms-remote-collaboration-reimagined
podcast du jour : Tech.eu
Tech.eu is niet alleen een gekende nieuws website waar alle nieuwtjes te vinden zijn rond tech en start-up, maar tech.eu heeft ook een podcast waar allerlei topics aan bod komen in de vorm van interessante gesprekken.
https://open.spotify.com/show/0D94rmOBNrxkQBNsn4hjj3
Bekijk meer
Nelson Mandelaplein 2 | Kortrijk Weide
BE-8500 Kortrijk | België
+32 56 90 55 00
hello@hangark.be
website by Storything
design by Warre dijckmans