Onze

Community

Hangar K is meer dan een co-working space, het is een hechte community. Naast samenwerken en connecteren intern staat Hangar K ook garant om te connecteren extern. Al onze krowdies laten we zoveel mogelijk aan bod komen op onze goed bezochte socials. Daarnaast komen we ook maandelijks met een straffe nieuwsbrief op de proppen waar we het beste van Hangar K en de community in naar buiten brengen.


in the

news

KROWDIE STAENIS ZOEKT GROEIFINANCIERING

Krowdies Daisy en Tom van Staenis gaan voor WinWin-lening om kapitaal op te halen. Hun Staenisrooster is een zelfbouwsysteem voor kleine oppervlaktes en maakt het mogelijk om je leefruimte, badkamer-, zolder-, tuinhuis- en terrasvloeropbouw zelf eenvoudig te creëren. Het liefst van al willen ze nóg meer en sneller groeien, om op grote schaal een enorm positieve milieu-impact te creëren met circulaire vloeropbouwen (zonder cementgebonden producten of gespoten PUR). Help hen mee met een WinWin-lening. Een WinWin-lening is een lening die je als particulier verstrekt aan een bedrijf waarin je echt gelooft en dat je wilt ondersteunen. En zoals het woord het zelf zegt, het is zowel een win voor jou als een win voor Staenis.

Lees meer op hun website

TERUGBLIK OP EXPO 'LA TORRE' IN KORNER

Afgelopen weekend waren het hoogdagen met het Sinksenweekend in Kortrijk. Ook ons bijgebouw Korner dat pal in het centrum ligt zal het geweten hebben. Daarom blikken we bij onze events graag eens terug naar de expo 'La Torre' die er doorging. ‘La Torre’ toonde je het artistieke werk van 25 jonge kunstenaars die gedurende twee maand resideerden in Korner uitkijkend over de Sint-Michielskerk. Geïnspireerd door mysterieuze tarotkaarten, een dromerig uitzicht en vooral elkaar, haakten ze hun artistieke uitspattingen aaneen. ‘La Torre’ stond voor verwoesting en bevrijding. Tijdens het proces brak de groep uit een fysieke en mentale isolatie en gooide alle remmen los. Het BAF!-collectief dirigeert deze unieke expo.

STEFAN COLINS VOLGT TREND VAN VIRTUEEL LAND KOPEN

Virtueel vastgoed kopen zegt u? Het gebeurt met de honderden miljoen euro's. Men speculeert in deze digitale omgeving niet alleen in gronden maar investeert ook in heuse vastgoedprojecten. Krowdie Stefan Colins (Venly) en metaverse expert legt in De Tijd uit hoe.

Lees het volledige artikel in De Tijd online

blog

spot

PARTNER LEIEDAL DOET OPROEP VOOR GROOTS ONDERNEMINGSPROJECT WAAR OOK KORNER EN TEXTIELHUIS TOE BEHOREN
Voor de realisatie van een multifunctioneel binnenstedelijk project in hartje Kortrijk doet intercommunale Leiedal een oproep aan private partners. Door de strategische aankoop van enkele leegstaande panden en kantoren in het centrum van Kortrijk, wil de streekontwikkelaar het aanbod aan ruimte om te ondernemen in de binnenstad uitbreiden en kwalitatief ontwikkelen. De focus van de PPS waartoe vandaag wordt opgeroepen, ligt op kernversterking en de verweving van wonen, werk en recreatie.
Lees meer
Hangar K breidt uit naar Textielhuis: let the games begin
Leiedal kondigde in 2019 trots de aankoop aan van het Textielhuis en het aanpalende hoekpand in hartje Kortrijk. De ambitie? Kernversterking door economische, culturele en (re)creatieve activiteiten te verweven. De streekontwikkelaar sloeg begin 2020 de handen in elkaar met Hangar K, de Kortrijkse incubator voor jong en creatief ondernemerschap. Intussen is het hoekpand, omgedoopt tot K-orner, nu al de hoeksteen en werkplek van een aantal innovatieve starters. Na enkele jaren -en corona- verwelkomt het Textielhuis Gamified en enkele start-ups die gericht zijn op gaming, AR, VR en andere creatieve technologieën.
Lees meer
New kids on the block
We hadden het eind december en aan het begin van dit jaar over de Krowdies die Hangar K klaslokalen ontgroeid waren. Maar sindsdien stonden ook heel wat nieuwe gezichten te popelen om onze catacomben te betreden. We zetten ze graag op een rijtje en niet alleen die van Hangar K maar ook van Start @ K en de nieuwe aanwinsten van Korner daarbovenop. En dan zwijgen we nog over DAE Studio’s die maar liefst achttien stagiairs huisvest onder ons gezellig druk dak.
Lees meer
Bekijk alle blogberichten

coming

up

Unwrap 2022

Digital entertainment festival
Thu
13
October

Expert Talk

Jan Van Caneghem - incl. boek
Thu
20
October

Hangar K & Friends

End of summer.
Thu
8
September
Opkomende evenementen

tools &

tips

Podcast du jour : Sit Down startups
Dat een start-up opstarten soms wel risky business is, hebben een aantal founders aan de lijve ondervonden. Sit Down startups is een podcast die start-up ondernemers aan het woord laat en hun verhaal capteert over de ups en downs van hun start-up avontuur.
https://zendeskstartups.libsyn.com/
Start-up du jour: Glean
Dat kennis ondertussen verspreid zit over talloze apps en platformen, hoeven we niemand meer van te overtuigen. Glean probeert met een krachtige search engine een antwoord te bieden aan de huidige wirwar van apps en content.
https://www.glean.com/
In de kijker: Sequoia
Sequoia heeft een 52 pagina tellende presentatie gemaakt voor zijn starters, genaamd: Adapting to endure. We lezen hoe ze zich moeten aanpassen aan de veranderende tijden. Het telt een aantal interessante inzichten hoe start-up ondernemers zich agile kunnen opstellen.
https://content.fortune.com/wp-content/uploads/2022/05/Adapting_to_Endure_May_2022.pdf
Podcast du jour : De 7
De podcast van De Tijd komt iedere morgen met een korte samenvatting van het interessantste nieuws van de dag. Deze niet te missen klare kijk op het nieuws van de dag kan je iedere ochtend beluisteren op weg naar het werk. Mis zeker ook niet de aflevering van 5 mei waar Hangar K vermeld wordt.
https://www.tijd.be/podcasts/de-7.html
Start-up du jour: Squidll
Om in de EdTech sfeer te blijven komt ook onze start-up du jour uit de EdTech hoek. Squidll is een start-up die flexibele taalondersteuning aanbiedt. Heb je een pitch naar een Engelstalig team, dan kan je bij Squidll terecht om je pitch te perfectioneren naar je Engelstalig publiek.
https://www.squidll.com/nl/
Tool in de kijker: Momentum.io
Nu alle collega’s al dan niet remote aan het werk zijn neemt het belang van goede communicatie en workflows toe. Momentum is zo’n tool die in staat stelt om het verkoopproces te vereenvoudigen. Dit betekent dat Momentum integreert met de tools die dagdagelijks gebruikt worden door het sales team zoals: Salesforce, Slack, etc… maar toch toelaat om een aantal processen te automatiseren.
https://momentum.io/
Podcast du jour : Creative Rebels
Creative Rebels is een podcast voor en door creative geesten die rebeleren tegen de 9-to-5 cultuur. Het soort van creatieve ondernemers die met hun creativiteit een eigen bedrijf starten en op de podcast ook hun verhaal vertellen.
https://open.spotify.com/show/3i2m3onjPGxAA2P8bzKu7G?si=tdN-jrsOSV-K2dWITBX_YA&nd=1
Start-up du jour: Sales & Marketing tips voor start-ups
Van “Doe je Marktonderzoek” tot “beloon je loyale klanten”. Hier zijn acht marketing tips voor start-ups.
https://influencermarketinghub.com/marketing-tips-startups/
Tool in de kijker: Motion
Motion is de zoveelste app om to-do’s te beheren. Maar ook weer niet. Door de combinatie met een agenda zorgt Motion er automatisch voor dat je taken netjes binnen je agenda geplaatst worden zodat je een overzicht hebt van wat je de volgende dagen te doen staat om je taken tot een goed einde te brengen.
https://www.usemotion.com/
Bekijk meer
Nelson Mandelaplein 2 | Kortrijk Weide
BE-8500 Kortrijk | België
+32 56 90 55 00
hello@hangark.be
website by Storything
design by Warre dijckmans