Share:

Blockchain Gaming

Blockchain werd lang gezien als een perfecte technologie voor de financiële industrie, maar meer en meer experts zijn het er over eens dat gaming misschien wel de katalysator wordt om blockchain bij het grote publiek binnen te brengen.

Het succes van Fortnite heeft geleid tot een nieuwe stroom van free-to-play games en aan gezien de inkomsten van dit soort van games voornamelijk bestaat uitaankopen in het game zelf, ligt hier een duidelijk pad naar een digitale munt. Een andere belangrijke toepassing van blockchain in gaming is het gebruik van blockchain om unieke assets te beheren. We zien games evolueren naar een sociaal platform waar spelers en fans hun eigen creaties kunnen aanmaken op dit platform, maar ook verhandelen. Blockchain geeft game studios de mogelijkheid om een peer-2-peer marktplaats te maken waar game objecten kunnen gekocht, verkocht en verhandeld worden door de speler waarbij de blockchain automatisch de fees kan distribueren tussen de verschillende stakeholders in een faire en transparante manier. Dit verhandelen van objecten of assets tussen verschillende game platformen kan wel eens een belangrijke game changer worden in de industrie.

 

Arkane

Arkane helpt bedrijven om de volgende generatie van digitale innovatie te realiseren door hen een all-in-one oplossing aan te reiken voor het bouwen en lanceren van producten gebaseerd op blockchain technologie. Arkane is lid van de Blockchain Game Alliance en werkt samen met game studios zoals Ubisoft, The Sandbox en Atarials technologie leverancier. Met zijn diensten kunnen content creators en game developers gemakkelijk digitale assets maken, monetizen en beveiligen zodat deze assets publiek toegankelijk worden door de blockchain technologie.

 

“In het blockchain-ecosysteem van projecten zijn er letterlijk geen grenzen, maar de samenwerking met een Vlaamse hub en community is altijd iets speciaal voor ons. We zijn ervan overtuigd dat het investeren van tijd in dergelijke partnerschappen ons zal helpen groeien en innoveren. We zijn erg trots om gezien te worden als een van de voorbeeldbedrijven in deBlockchain Gaming-ruimte, en nog trotser om onze ervaring te delen met collega-Vlaamse start-ups. " -Tim Dierckxsens, CEO Arkane Network.

 

Hangar K

Samen met Arkane wil Hangar K game developers opleiden in het gebruik van blockchain gaming als een platform, maar ook game studios een gemakkelijke toegang geven tot het platform van Arkane en zo game designers overtuigen om hun werk te delen op de Arkane marketplace. Met Arkane, kunnen game designers hun assets op de blockchain registreren en ze te koop aanbieden op deze Marketplace. Een ideale manier om hun werk te demonstreren, op te vallen bij game studios en ondertussen betaald worden.

 

“Blockchain gaming is een belangrijke evolutie zowel in gaming als in blockchain. Dit zou wel eens een belangrijke shift kunnen betekenen van de game industrie. Met Arkane Network hebben we de ideale partner gevonden om onze start-ups te ondersteunen om de lead te nemen in deze nieuwe evolutie.” Zegt: Vincent Vanderbeck, CEO Hangar K

Dit partnership heeft de ambitie om Vlaanderen in de pole positie te plaatsen in blockchain gaming. Hangar K en Arkane Network zullen samen een eerste webinar hosten om te spreken over wat blockchain gaming kan betekenen voor game developers en hoe de Arkane Marktplaats kan gebruikt worden door game designers.

Contact us

Nelson Mandelaplein 2 8500 Kortrijk

+32 56 90 55 00

hello@hangark.be

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
²