Share:

EdTech : De weg naar de digitale schoolbanken

In haar nieuwste Voka Paper breekt Voka een lans voor Educational Technology (EdTech). Volgens de werkgeversorganisatie is dat fundamenteel om jongeren voor te bereiden op de gedigitaliseerde werkomgeving waarin ze later terecht zullen komen. Ook binnen ons Ecosysteem zijn er meerdere spelers actief in dit domein.

Serious Gaming

Gaming is niet alleen fun, maar kan ook van dienst zijn in een serieuze context. Het concept serious gaming bestaat al een tijdje, maar is nu belangrijker dan ooit. Serious games zijn games waar het doel is om iets bij te leren. Door gebruik te maken van game concepten zoals een lijst met high-scores en het winnen van badges wordt de speler gemotiveerd om opdrachten te doen of het beste van zichzelf te geven in oefeningen. Eén van de aanbieders van serious games is Play It Safe, één van de scale-ups die actief zijn binnen Hangar K. Play It Safe maakt games om o.a. opleidingen rond veiligheidsinstructies op een meer fun manier te behandelen. Het voordeel is tweeledig. Langs de ene kant is het voor de gebruiker leuker om op die manier zaken aan te leren, langs de andere kant kan het vanop eender welk device uitgevoerd op om het even welk moment.

XR Training

XR is één van die vele afkortingen die we rijk zijn in de technologie wereld. XR staat voor eXtended Reality, de overkoepelende term voor Augmented Reality en Virtual Reality. Deze twee technologieën bieden een alternatieve realiteit door ofwel een VR bril of door het presenteren van andere beelden bovenop camerabeelden. Onze Krowdie, Rhinox, is gespecialiseerd in het bouwen van training in XR. Zo kunnen ze door het importeren van CAD bestanden waarin machineonderdelen getekend zijn, samen met de werkinstructies, assemblage trainingen gemaakt worden in Virtual Reality. Samen met KUL Afdeling KULAK Kortrijk, CNHi, Mariasteen en Howest bouwen ze nu ook aan het vervolg hierop in het onderzoeksproject COSMO.

Digital learning spaces

Wie de schoolbanken wil digitaliseren, moet ook effectief de leerervaring in de lokalen digitaliseren, of toch hybride maken. Ervaring van de laatste maanden leert ons dat we sowieso moeten evolueren naar een hybride omgeving waarin online en offline vlot in elkaar overgaan. Net daar is Barco, één van de founding partners van Hangar K, een voorloper in. Dankzij hun Hybrid Virtual Classroom is Barco in staat om een klaslokaal om te vormen tot een plek waar alle studenten lessen kunnen meevolgen zowel online als offline.

Dit is nog maar een greep op de mogelijkheden van EdTech en waar we vanuit Hangar K op aan het werken zijn.

Bekijk het digitale dossier over EdTech en de Voka Paper op https://www.voka.be/slimonderwijs
Contact us

Nelson Mandelaplein 2 8500 Kortrijk

+32 56 90 55 00

hello@hangark.be

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
²