Share:

Een bloeiend jaar voor Hangar K

We konden niet onder het lockdown jaar uit maar toch werd het ondanks alles een sterk jaar voor Hangar K. En ook het Start @ k traject deed het voortreffelijk met 40 student-ondernemers die afzwaaiden. Onze eigen start-ups zijn verder blijven groeien en blaken van gezondheid, zo merken we aan onze Krowdies die dit jaar de Hangar K banken ontgroeiden.

Start @K

Meteen 40 student-ondernemers huisvesten was een schot in de roos. Tillup, Storything, Ort, Wide Marketing en Web Collective zijn maar een paar van de verschillende teams die de revue zijn gepasseerd het afgelopen jaar.

Nieuwe Starters

Er vonden afgelopen jaar, tegen alle verwachtingen in, 20 nieuwe starters hun weg naar Hangar K of Korner. Het bewijst nog maar eens dat Kortrijk een ideale voedingsbodem is voor ondernemerschap. Namen als Nyala Blue, Dataworx, Magicor en Myskillcamp zullen in 2022 zeker hoge toppen scheren.

Groeiers

Als we kijken naar onze Krowdies die hier van voor 2021 zitten merken we eveneens successen. Biometriq, Expert Group, Led’s react en Play it zijn onze groeiers die al wat waters doorzwommen hebben en een stevige groei hebben ingezet. Maar liefst 28 nieuwe werknemers startten de afgelopen 12 maanden.

Een Springplank

We zijn uiteraard ook zeer fier op onze groeiers die onze plek zijn ontgroeid. Zo zijn Xiwa, Wisely, Rock Recruitment en binnenkort Get Driven zo gegroeid dat ze ondertussen een eigen stek gevonden hebben in Kortrijk en we bedanken hen dan ook graag voor de fijne samenwerking van de afgelopen jaren en wensen hen alle succes toe.

Een hybride jaar

Ondanks de uitdagingen die er waren heeft Hangar K volop de kaart getrokken om zowel digitale als fysieke evenementen te organiseren. We bouwden ons eigenste Hangar K in de Metaverse Decentraland. We organiseerden online Pitch nights, Expert Talks tot zelfs apero quizzen op vrijdag. Er waren events rond hybride leren en als klap op de vuurpijl was er Unwrap. Het eerste event in Vlaanderen dat zich afspeelt op het kruispunt van games, muziek, entertainment en technologie. We mogen ervan uitgaan dat het niet bij deze ene keer blijft.

2022

We verwachten nieuwe mensen en verdere uitbreiding. En met EdTech en gaming bouwen we komend jaar verder op het zelfde elan.

Contact us

Nelson Mandelaplein 2 8500 Kortrijk

+32 56 90 55 00

hello@hangark.be

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
²