Share:

Op naar het hybride jaar 2021

We hebben het hier niet over hybride wagens, maar wel over het werken in 2021. Waar we in 2020 geleerd hebben om ons te organiseren om van thuis uit te werken, zullen we in 2021 geconfronteerd worden met het hybride werken. Of je collega er nu wel of niet is, zal geen verschil meer mogen uitmaken in 21.

De hybride meetingroom

We gaan er niet van uit dat de magische datum van 1/1/21 zal zorgen dat alle Microsoft Teams meetings, Zoom sessies, skype calls meteen zullen verdwijnen. Wel gaan we er van uit dat het thuiswerken nog altijd van toepassing zal zijn. Wat er dus voor zal zorgen dat we in het vervolg als locatie voor de meeting "in meetingroom x of online" zullen invullen. We hebben dit al aangepakt binnen Hangar K. Onze grote meetingrooms zijn ondertussen met een webcam, tafelmicrofoons en Barco Clickshare Connect uitgerust. Hierdoor kunnen we meetings organiseren waarin mensen kunnen virtueel meevolgen samen met mensen die fysisch aanwezig zijn in de meetingroom. Dit is uiteraard maar een deel van de oplossing. Hoe kunnen we met deze technische opzet evenveel aandacht besteden aan de mensen die thuis meevolgen als de mensen die aanwezig zijn in de meeting room. Dit wordt de uitdaging van 2021.

De hybride showroom

De showrooms van vandaag zijn nu al voor een stuk gedigitaliseerd. Dankzij projectie, VR brillen en andere technologische hulpmiddelen zijn we er ondertussen in geslaagd om de showroom van de toekomst uit te rusten met digitaal beeldmateriaal. Dit geeft ook het bijkomend voordeel dat productpresentaties die in digitale showrooms gebruikt worden altijd up-to-date zijn. Maar daar stopt het ook niet bij. In een post-Covid tijdperk waar potentiële klanten ook geleerd hebben om op digitale wijze verkoopsgesprekken te houden moet de showroom van de toekomst ook naar buiten toe worden gedigitaliseerd. Waarom geen showroom voor quickstep toegankelijk maken via Fortnite ? Of nog beter, de VR ervaring in de showroom ook mogelijk te maken van thuis uit.

Het hybride werken

Of thuiswerken nu productiever is dan het werken op kantoor zal een discussie zijn die we nog een tijdje zullen kunnen voeren. Maar het hybride werken zal alleszins bestaan uit een combinatie van thuiswerk en op kantoor werken. De kantoorruimtes zullen waarschijnlijker kleiner worden met de tijd, maar zullen naar alle waarschijnlijkheid een andere functie innemen. Brainstorms, meetings, een kort overleg, dit zullen waarschijnlijk wel taken zijn waar we sneller voor naar kantoor komen. Maar uiteindelijk zou het verschil tussen online en offline moeten verdwijnen. Of mijn collega nu fysisch naast me zit, thuis zit te werken of in Barbados, het zou geen verschil mogen maken. Een VR-bril is misschien te omslachtig om dit mogelijk te maken, maar je hoeft geen futuroloog te zijn om te zien dat de Amazons en Apples van deze wereld hard aan het zoeken zijn naar een ideaal "device" om dit mogelijk te maken.

Contact us

Nelson Mandelaplein 2 8500 Kortrijk

+32 56 90 55 00

hello@hangark.be

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
²