Filters

December 2, 2022

December 2, 2022

HANGAR K, FLEGA en HOWEST- DAE Studios slaan de handen in elkaar voor de ontwikkeling van een ‘Flanders Game Hub’. Het doel is om meer gamebedrijven succesvol te laten starten en groeien in Vlaanderen. Vlaams minister van Media, Benjamin Dalle, en Vlaams minister van Innovatie, Jo Brouns, voorzien een budget van 2.000.000 euro voor de realisatie van de Flanders Game Hub.

De Vlaamse gamesector wordt ondanks zijn sterke reputatie geconfronteerd met een grote ‘brain drain’. De grootste talenten trekken vaak naar het buitenland om aan de slag te gaan in grote gamestudio’s. Ondanks de stappen die de voorbije jaren reeds gezet werden om publiek en privaat kapitaal voor de sector te mobiliseren, kiezen nog te weinig afgestudeerden met een game georiënteerd diploma voor de ontwikkeling van game- en XR-applicaties in eigen land. Er is dus nood aan een initiatief om meer jonge game-talenten te laten kiezen voor een rol als ondernemer en bestaande ondernemingen inzake game development en/of technologie te helpen groeien.

HANGAR K, FLEGA en HOWEST- DAE Studios bundelen nu de krachten om een stap voorwaarts te zetten met als doel gamebedrijven succesvol te laten starten en helpen groeien in Vlaanderen. Het uiteindelijke doel is een structurele groei en verduurzaming van de Vlaamse game-industrie. De initiatiefnemers werken hiervoor samen met verschillende actoren binnen en buiten de sector, zoals het VAF en LUCA School of Arts in Genk.

Het doel van de Flanders Game Hub is om te fungeren als:

- Drijvende kracht achter een sterke en economisch groeiende Game- en XR-industrie in Vlaanderen.

- Connector tussen talent, bedrijven, experts, investeerders en partners.

- Ondersteuner van bedrijfsontwikkeling via een incubator- en acceleratorprogramma.

- Kloppend hart van de Vlaamse game community via events over heel Vlaanderen.

Willen we met Vlaanderen een voortrekkersrol spelen in de game-industrie, dan is het cruciaal dat we jonge game-talenten het vertrouwen geven om te kiezen voor een rol als ondernemer in Vlaanderen en bestaande ondernemingen helpen groeien. Met de Flanders Game Hub willen we hier een voortrekkersrol in nemen.

Voor de realisatie van de Flanders Game Hub voorziet de Vlaamse overheid een budget van 2.000.000 euro over een looptijd van 4 jaren.

Het project wordt in het voorjaar van 2023 voorgesteld

“We mogen fier zijn op de Vlaamse know-how over gaming. Steeds meer jongeren én ondernemers zien het potentieel in van de groeiende sector. Met de Flanders Game Hub willen we verder professionaliseren en de game-industrie in Vlaanderen op een hoger niveau brengen. Dit ambitieuze project moet ervoor zorgen dat we maximaal kunnen inspelen op het groeipotentieel van de sector,” aldus Vlaams minister van media, Benjamin Dalle.

Vlaams minister van Innovatie Jo Brouns: “De gamesector is wereldwijd een sterke aandrijver van innovatie en we zien steeds meer jongeren en ondernemers met interesse én expertise voor deze bloeiende sector. Met dit nieuwe project doen we er alles aan om deze jonge sector te ondersteunen en de Vlaamse game-industrie tot nieuwe hoogten te brengen. Er zit enorm veel potentieel in onze samenleving om hier een innovatief succes van te maken. Daarom is het belangrijk om innovatie vanuit de Vlaamse Regering te steunen, zoals we ook met Flanders Technology & Innovation technologie op de voorgrond van onze Vlaamse samenleving willen zetten.”

Contact :

Lode De Geyter

+32 56 24 12 90

lode.de.geyter@howest.be

June 8, 2022

June 8, 2022

Juunoo is pionier in circulair ondernemen en maakt modulaire wanden. Om hun groei nog een stevige boost te geven haalden ze 6,6 miljoen euro extra geld op, een mix van een kapitaalverhoging, leningen en subsidies. CEO Chris Van de Voorde wil van circulariteit de norm maken in de wandensector. Ze zijn alvast goed bezig want na hun start in Hangar K zitten ze nu reeds met een kantoor in New York. Lees uitgebreid in Trends

June 8, 2022

June 8, 2022

Er is een akkoord bereikt binnen de federale regering omtrent het invoeren van een taxeshelter voor de gamesector. Als zowel Europa en de gemeeschappen volgen zou deze ten laatste op 1 januari 2023 al kunnen ingaan. En dat is uiteraard belangrijk nieuws voor de vele game studio's die binnen Hangar K actief zijn.

Lees het volledige artikel in De Tijd

June 8, 2022

June 8, 2022

Virtueel vastgoed kopen zegt u? Het gebeurt met de honderden miljoen euro's. Men speculeert in deze digitale omgeving niet alleen in gronden maar investeert ook in heuse vastgoedprojecten. Krowdie Stefan Colins (Venly) en metaverse expert legt in De Tijd uit hoe.

Lees het volledige artikel in De Tijd online

June 8, 2022

June 8, 2022

Afgelopen weekend waren het hoogdagen met het Sinksenweekend in Kortrijk. Ook ons bijgebouw Korner dat pal in het centrum ligt zal het geweten hebben. Daarom blikken we bij onze events graag eens terug naar de expo 'La Torre' die er doorging. ‘La Torre’ toonde je het artistieke werk van 25 jonge kunstenaars die gedurende twee maand resideerden in Korner uitkijkend over de Sint-Michielskerk. Geïnspireerd door mysterieuze tarotkaarten, een dromerig uitzicht en vooral elkaar, haakten ze hun artistieke uitspattingen aaneen. ‘La Torre’ stond voor verwoesting en bevrijding. Tijdens het proces brak de groep uit een fysieke en mentale isolatie en gooide alle remmen los. Het BAF!-collectief dirigeert deze unieke expo.

Krowdie news

June 8, 2022

June 8, 2022

Krowdies Daisy en Tom van Staenis gaan voor WinWin-lening om kapitaal op te halen. Hun Staenisrooster is een zelfbouwsysteem voor kleine oppervlaktes en maakt het mogelijk om je leefruimte, badkamer-, zolder-, tuinhuis- en terrasvloeropbouw zelf eenvoudig te creëren. Het liefst van al willen ze nóg meer en sneller groeien, om op grote schaal een enorm positieve milieu-impact te creëren met circulaire vloeropbouwen (zonder cementgebonden producten of gespoten PUR). Help hen mee met een WinWin-lening. Een WinWin-lening is een lening die je als particulier verstrekt aan een bedrijf waarin je echt gelooft en dat je wilt ondersteunen. En zoals het woord het zelf zegt, het is zowel een win voor jou als een win voor Staenis.

Lees meer op hun website

May 13, 2022

May 13, 2022

In Hangar K werd het platform Edtech Station officieel voorgesteld in het bijzijn van Miniser Hilde Crevits. Eensgezind helpen bedrijven, de onderwijssector, onderzoeksinstellingen, Voka en de overheid het ambitieuze project mee van de grond. Het Edtech Station biedt ruimte aan onderzoekers, scholen en bedrijven om te experimenteren en samen te werken aan nieuwe educatieve technologieën voor het onderwijs en opleidingen in bedrijven.

Lees het artikel op Made in West-Vlaanderen
Artikel De Tijd
Reportage WTV

May 13, 2022

May 13, 2022

Veel Hangar K volk in deze editie van Sterck Magazine. Zo ook een dubbelinterview met Krowdie Julie Lietaer en Ann Wauters. Want topsport en ondernemerschap hebben veel gemeen. Wie daar nog mocht aan twijfelen, ziet die vooroordelen smelten als sneeuw voor de zon na het lezen van van deze dubbel met twee sterke ambassadrices. Ann Wauters leverde een belangrijke bijdrage aan het vrouwenbasket terwijl Julie Lietaer de jongste jaren uitgroeide tot het boegbeeld van duurzaamheid in de textielindustrie. Lees het volledig interview in Sterck Magazine

Krowdie news

May 13, 2022

May 13, 2022

We stelden intussen al een aantal start-ups voor. Deze maand richten we ons op het groeiende evenementenbureau Festor van Oole Ryckoort. “Begin 2020 ben ik officieel met Festor gestart via Start@K in Hangar K. De ongelukkige timing net voor corona bracht toch opportuniteiten op ons pad die er anders niet zouden geweest zijn, zoals horeca pop-ups die ik ondersteunde. Zelfs nu nog met het Unwrap Café.

Lees de passage in het Stadsmagazine

Hub news

May 13, 2022

May 13, 2022

Krowdie Rhinox is gespecialiseerd in virtual- en augmented reality. De Kortrijkse start-up past gametechnologie toe in onder meer trainingen, interactieve manuals en het optimaliseren van bedrijfsprocessen in de industriesector. Bij Hangar K vindt dit jonge, ambitieuze bedrijf de ondersteuning die ze nodig hebben.Bert Waltniet en Leonard Tam aan het woord in Sterck Magazine

May 13, 2022

May 13, 2022

Het Turijnse GranStudio van de Kortrijkse topdesigner Lowie Vermeersch neemt in Kortrijk de start-up Magicor over en wordt partner van Hangar K. Het team gebruikt gametechnologie om zijn auto’s en mobiliteitssystemen te ontwerpen. Dat past uiteraard ook als geen ander in het Hangar K uitstalraam. Het team van Vermeersch neemt zo een groot deel van de plaatsen in binnen Hangar K van voorganger Unilin, die we na vier jaar mochten uitwuiven. De Tijd kreeg de primeur voor het artikel.

April 7, 2022

April 7, 2022

Hangar Krowdie, en eveneens reeds geselecteerd tot het Start it @KBC traject, Finix innoveert de wereld van rekrutering en HR met haar matching tool voor openstaande vacatures. Founders Dieter Gerber en Mats Myncke versnelden nu hun groeiproces met een geslaagde crowdlendingcampagne. De software van Finix helpt recruiters via AI aan automatische matching. Zo willen ze de voordelen van big data ook toegankelijk maken voor kleine en middelgrote spelers in de HR-wereld.

Lees het volledige artikel op Made in West-Vlaanderen

April 7, 2022

April 7, 2022

“The jury was intrigued by your story, believes in your startup's potential and has decided to select you for our program!” Met deze gevleugelde woorden kregen de mannen van Care Square en Tillup (foto) het heugelijke nieuws dat zij geselecteerd zijn door accelerator Start it @KBC. Bij de 75 geselecteerden zaten vier West-Vlaamse start-ups. Liefst de helft daarvan zat dus reeds onder onze vleugels.

April 7, 2022

April 7, 2022


Voor de rubriek 'start-up van de maand' in het Kortrijks stadsmagzine, rekruteert men binnen de muren van Hangar K. Dit keer is Anjo Wychuyse (22) aan de beurt. Deze geboren en getogen Kortrijkse runt sinds vorig jaar Remes, een digitaal marketingbureau. Nieuw is ze echter niet onder het Hangar K dak want deze bedrijvige jongedame zetelt hier al zo'n drie jaar, sinds ze als student-ondernemer begon.

Lees de passage in het Stadsmagazine

April 7, 2022

April 7, 2022


Trefbal is een populair spelletje tijdens de gymles. Binnenkort is er ook een digitale versie, te spelen in het Textielhuis in Kortrijk. Waarbij je niet met een echte bal, maar met digitale energieballen gooit. Krowdie Bert Waltniel van Gimified is de excclusieve verdeler. De speelzaal bevindt zich op de benedenverdieping van het Textielhuis. Elke donderdagavond vanaf 18 uur is er ook een UNWRAP-webcafé. Dat is een soort speelse ontmoetingsavond voor al wie van gaming houdt. De uitbating van de speelzaal en het UNWRAP-café wordt verzorgd door Festor. Dat is een jong eventbureau van broers Oole en Tiest Ryckoort.

Lees het artikel op HLN

March 8, 2022

March 8, 2022

Juiste interpretatie van data zou een deel van de oplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt kunnen zijn. De data van hr-kantoren bieden veel meer potentieel om vacatures met de juiste mensen in te vullen dan gedacht. Krowdie Finix, van Dieter Gerber en Mats Myncke, zet daar gericht op in. Na hun succesvolle WinWinner campagne is dat ook VOKA niet ontgaan.

Lees het volledige artikel in het VOKA magazine

March 8, 2022

March 8, 2022

Voor de rubriek 'start-up van de maand' in het Kortrijks stadsmagzine, rekruteert men binnen de muren van Hangar K. Dit keer was één van onze jongste telgen aan de beurt: Egon Gevaert van Storything. Egon begon vorig jaar aan zijn studies Informatica en kwam per toeval in 2020 in Hangar K terecht voor een meeting. Niet veel later bouwde hij onze nieuwe website en is hij na zijn traject bij Start @ K een vaste huurder geworden en bouwt hij zijn zaak, die hij trouwens op zijn veertiende begon, verder uit. Hij won daarenboven net de Rising Star 2022 award van Sortlist.

Lees de passage in het Stadsmagazine

March 8, 2022

March 8, 2022

Krowdie Upware sluit aan bij DynApps, de grootste Odoo-implementatiepartner in de Benelux. Op die manier kan Upware aan de blijvend groeiende vraag voldoen en heeft DynApps voortaan ook een kantoor in West-Vlaanderen. De naam Upware verdwijnt en DynApps krijgt een Kortrijkse hub in Hangar K, waar het op korte termijn een team wil uitbouwen om ook in West-Vlaanderen grotere projecten te kunnen bedienen.

Lees het uitgebreid artikel op Made in West-Vlaanderen

March 8, 2022

March 8, 2022

Hangar K gaat zich nog meer toespitsen op gaming, maar ook op technologische innovatie in het onderwijs: edtech. Hangar K ging in 2017 van start onder het voorzitterschap van Jan De Witte, toen nog CEO van Barco. Sinds kort vervangt voormalig eerste schepen Arne Vandendriessche, CEO van Signpost, hem.

Lees het volledige artikel in De Tijd

February 10, 2022

February 1, 2022

Voor de nieuwe rubriek 'start-up van de maand' in het Kortrijks stadsmagzine, komt men maandelijks langs in Hangar K. Hun oog viel deze keer op Krowdie 'Biometriq' dat de spits afbeet. Biometriq heeft een gezondheidsplatform dat op basis van DNA onderzoek allerlei annalyses geeft omtrent je lichaam. Interesse rond gezondheid zit in de lift maar ook hun eigen bedrijf. Ze breiden niet alleen uit maar haalden laatst maar liefst 225.000 euro kapitaal op. En op dit moment lopen ook nog een projectaanvraag bij VLAIO gecombineerd met een finmix bij PMV.

Lees de passage in het Stadsmagazine

February 10, 2022

February 1, 2022

Finix tilt HR en rekrutering naar een hoger niveau met Finix Match, haar automatische matching tool op basis van AI. Hangar K alumnus Rock Recruitment was pioneer om deze software te implementeren. Om uit te groeien tot the next big thing in recruitment, heeft Finix financiering nodig. Daarom lanceerden ze een WinWinner campagne die in het eerste weekend reeds de helft van het verwachte kapitaal ophaalde. De teller staat om en bij op de 70.000 euro op dit moment.

Lees meer over Finix en hun WinWinner campagne

February 10, 2022

February 1, 2022

Het digitale landschap evolueert steeds sneller en de vraag naar uitgebreide expertise in verschillende domeinen blijft stijgen. Digitalisering kwam in 2021 hoger dan ooit op de agenda van bedrijven. Daarom bundelen nu zes digitale scale-up’s hun krachten in het netwerk Sonical. Krowdie Thomas, die al even op eieren zat met dit mooi groeinieuws, maakt dus ook deelt uit van Sonical.

Lees het volledige artikel op Made in West-Vlaanderen

February 10, 2022

February 1, 2022

Krowdies Marthe Vanderhaeghe en Robin Devisscher, die in Korner gehuisvest zijn, stelden in HLN Club Merch voor, een platform waar artiesten merchandise aan de man kunnen brengen. De initiatiefnemers beloven winst vanaf één fan die één T-shirt koopt. Beiden, die vorig jaar afgestuurd zijn, zijn niet aan hun proefstuk toe. Want met hun webbureau Web Collective werkten de twee reeds geruime tijd samen.

Lees het uitgebreid artikel op HLN

January 6, 2022

January 6, 2022

West-Vlaanderen moet de draaischijf worden voor de ontwikkeling van educatieve technologie, kortweg Edtech. Dat is de ambitie die Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) heeft voor Hangar K.

Lees het volledige artikel van Krant van West-Vlaanderen

Hangar K news

January 6, 2022

January 6, 2022

Onze vorige eigen blog gaf al een duidelijke analyse van 2021. Iets wat je aan het begin van een nieuw jaar toch zeker moet maken. Made in West-Vlaanderen maakte er zopas ook een post over op haar website die nogmaals terugblikt op het afgelopen, op zijn zachtst gezegd, bewogen jaar. Maar voor Hangar K desalniettemin een heel vruchtbaar jaar.

January 6, 2022

January 3, 2022

Gilles Devriendt begon Transdirect, dat een plaats in de transportsector probeert te veroveren, pas vorig jaar. Toch haalde hij, mede door zijn authentieke aanpak en stijl, meteen een omzet van 400.000 euro in zijn eerste jaar. En daar stopt het niet want Gilles heeft ambitie en wil zijn omzet komend jaar zien verdrievoudigen

Lees het uitgebreid artikel op Made in West-Vlaanderen

January 6, 2022

December 29, 2021

Met slimme trainingstechnologie staat Krowdie Ledsreact topsporters bij om hun reactievermogen aan te scherpen. Met de financiële steun van Rode Duivel Thibaut Courtois wil het bedrijf, onder leidig van Koen Vercauteren,  de sportwereld veroveren. Ledsreact groeide afgelopen jaar ook van een team van twee naar een team van vier waar ook zus Courtois deel van uit maakt.

Lees het volledige artikel in De Tijd

January 6, 2022

December 27, 2021

We zetten hem nog een laaste maal in de spotlights in ons Krowdie nieuwsoverzicht want hij sloeg zopas z'n vleugels uit. Gunther heeft het in dit artikel over het ontstaan, de afgelopen periode en de toekomst van het ambitieuze Get Driven.

Lees het uitgebreid artikel van Bloovi

December 9, 2021

December 9, 2021

Start @ K alumnus 'vzw Held-er' is geselecteerd als goede doel tijdens de Warmste Week, zo werd afgelopen maandag bekend gemaakt. Held-er is een tool voor kinderen, leerkrachten en ouders om moeilijke thema’s en emoties samen uit te pluizen, te verwerken of gewoon bespreekbaar te maken.

Je kan alle info en geselecteerden tijdens de Warmste Week terugvinden op de site van de Warmste Week.

December 9, 2021

December 9, 2021

De interne opleidingen bij Delhaize zijn een stuk leuker sinds de retailer samenwerkt met Play it. Game-based learning is niet alleen snel en laagdrempelig, maar leidt bovendien tot betere resultaten. Ook na corona is dit een blijver.

Door hun knappe samenwerking met winkelketen Delhaize kreeg Play It een mooi artikel dat laatst verscheen op de RetailDetail website.

December 9, 2021

December 9, 2021

Krowdie Get Driven blijft verder groeien. Na Nieuwjaar lanceert oprichter Gunther Ghysels zijn succesformule in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. 'Als een buitenlandse investeerder zich aandient, twijfel ik geen seconde.' zegt Ghysels.

Lees het volledige artikel in De Tijd

November 17, 2021

November 8, 2021

DAE Krowdie Michiel Houwen vertelt in Bloovi hoe ze bouwen aan een Flanders GameTech Valley. De Belgische gaming-industrie groeit als kool. Spin-offs van de intussen wereldvermaarde opleiding Digital Arts & Entertainment (Howest) zijn goed voor kruisbestuivingen tussen gamingwereld, film- en muziekwereld én met sectoren en opleidingen ver daarbuiten. DAE Studios, de eerste Vlaamse gametechnologie accelerator, speelt een belangrijke rol in dat ecosysteem.

November 17, 2021

November 4, 2021

n september vond onze Summer School: Living Waterschapes plaats in Bolwerk, waaraan 11 jonge activisten, ondernemers, designers en kunstenaars konden deelnemen. Hun missie: de toekomst van urban waterscapes in Kortrijk ontdekken. Lees en ontdek er alles over op de WONDER site.

November 17, 2021

November 1, 2021

Wat misschien nog niet zo lang geleden als toekomstmuziek klonk is vandaag de dag door corona in een stroomversnelling geraakt. Als alternatief voor de klassieke opleiding, zet Krowdie Play It, spin-off van HoWest, succesvol in op game-based learning en VR om personeel op te leiden en bekend te maken met procedures.

Lees het volledige artikel op Datanews.

October 15, 2021

October 15, 2021

Elk jaar studeert er aan Howest in Kortrijk een lading digitaal toptalent af. Om een hefboom te zetten op dat potentieel, organiseren de hogeschool en een resem partners in oktober een festival dat de hele entertainmentsector bijeen moet brengen. Leest het volledige artikel met Schepen Arne Vandendriessche in de Tijd.

October 15, 2021

October 15, 2021

De ultieme handleiding voor Gen Z marketing’, ‘De 5 beste marketingstrategieën om Gen Z te bereiken’ of ‘Hoe jouw merk Gen Z kan bereiken in 7 stappen’. Dat er al heel wat artikels en blogs gewijd werden aan de creatieve, inclusieve, maar vooral voor marketeers moeilijk te bereiken generatie die Gen Z is, staat vast. Toch is de oplossing volgens Jotte Mallisse (21), co-founder van de jonge start-up Zoomers, best eenvoudig: “In een digitale wereld als vandaag zijn de meest geschikte marketeers de Gen Z’ers zelf.” Onze Krowdie Zoomers werd overigens volledig digitaal opgericht, wat meteen een Belgische primeur is. Meer lees je in BLOOVI

October 15, 2021

October 15, 2021

De bacheloropleiding 'Digital Arts and Entertainment' van de hogeschool Howest in Kortrijk is voor de derde keer in vijf jaar tijd verkozen tot de beste game-opleiding ter wereld. Een titel om u tegen te zeggen en dat is ook de VRT nieuwsdienst niet ontgaan. Het volledige artikel kan je hier online lezen.

October 15, 2021

October 15, 2021

Na een hele tijd informeel samenwerken wordt het formeel, zo treedt Voka toe tot de Raad van bestuur. Zo hopen Vincent Vanderbeck, Chief Catalyst & Chief Inspiration bij Hanger K en Bert Mons, gedelegeerd bestuurder Voka West-Vlaanderen, starters in West-Vlaanderen een nog grotere slaagkans te bieden. Lees meer hierover in HLN of op de site van Made in West-Vlaanderen.

September 15, 2021

September 6, 2021

Krowdie Rhinox is gespecialiseerd in de ontwikkeling van XR-toepassingen. In het verleden ontwikkelden zij reeds applicaties voor Picanol, Vandewiele,… telkens om het werken met diverse machines aan te leren in een virtuele realiteit. Hun troeven mochten ze laatst ook uitspelen voor het gekende Deceunick (ooit sponsor van...) Alsook voor Het Reuzenhuis (Gezinsbond) dat op dit moment hun preventie project voorstelt bij Hangar K en op Weide aan de hand van de Rhinox VR technologie. Lees meer op hun site.

September 15, 2021

September 6, 2021

De ene is bekend de andere berucht, maar ze hebben elkaar alvast gevonden. Antwerp speler en voormalig Rode Duivel, Radja 'Il Ninja' Nainggolan, blies positief en kwam voor de zoveelste maal negatief in het nieuws. Wie er wel positief de kranten mee haalde was Gunther Ghysels van Get Driven, die bewijst zo dat z'n vervoersformule interessant is voor vogels van allerlei pluimage. Lees meer op HLN

September 15, 2021

September 6, 2021

U leest het goed, TWAALF miljoen euro haalde Krowdie Kevin Tillier op, CEO van het Waalse bedrijf Myskillcamp die in alle stilte eveneens vorig jaar koos voor Hangar K als uitvalsbasis. De 'Belgische Netflix voor online leren' hoopt zo naast België en Frankrijk Europa verder te veroveren. Lees meer in De Tijd.

August 18, 2021

August 17, 2021

Een primeur voor Hangar K. Vanaf 1 augustus kan een bedrijf volledig digitaal opgericht worden en daar maakten Gen Z'ers Jotte Mallisse (21) samen met Egon Gevaert (19) en Anjo Wychuyse (22) gretig gebruik van. Maandag werd Zoomers volledig digitaal opgericht, een primeur in de Europese Unie die weggelegd werd voor onze community van Hangar K.

August 18, 2021

August 10, 2021

Vorige week kwam Kanaal Z - Canal Z op bezoek om deze reportage te draaien over Krowdie Get Driven van CEO Gunther Ghysels

August 18, 2021

August 8, 2021

Op 14 en 15 oktober 2021 organiseren de Stad Kortrijk, Howest, Hangar K en Wilde Westen samen de allereerste editie van het entertainment festival Unwrap. Op die tweedaagse zal onder meer ruimte zijn voor een jobbeurs, een conferentie en een netwerkevenement waar jong creatief talent en professionals uit de game-, muziek- en filmindustrie elkaar kunnen ontmoeten. “We zijn al wereldtop op vlak van gaming, daar moeten we durven mee uitpakken”, zegt schepen van Economie Arne Vandendriessche.

July 22, 2021

July 22, 2021

Hangar K werkte voor de gelegenheid samen met de partners van Start@K, (Howest, Vives, KUL en UGent). Hierdoor waren talloze studenten aanwezig op deze digitale editie van de Expert Talk. En ze kregen waar voor hun geld, zo vertelde Jurgen hoe hij met een erotische avond zijn studentenclub op slag de rijkste maakte. Als rasechte West-Vlaming was Jurgen Ingels fier om een thuismatch te spelen, zo liet hij verstaan. Rasondernemer Ingels bouwde zijn Expert Talk opgebouwd rond zijn meest recente boek ‘50 lessen voor ondernemers‘, een boek dat hij naar eigen zeggen voor zijn kinderen heeft geschreven. Het werd geen saaie opsomming van 50 lessen of evenveel opgeheven vingertjes maar een zeer uitgebreide kijk met geoel voor humor van zijn eigen ondernemersverhaal. Kortom een enorme belangstelling waarover meteen daags nadien een uitgebreid artikel verscheen op de pagina van Made in West-Vlaanderen.

July 22, 2021

July 22, 2021

Nadenken en brainstormen over waar het in de nabije en verdere toekomst naar toe gaat en naar toe moet met onze economie in het algemeen en het ondernemerschap in het bijzonder. Dat is het opzet van een nieuw opgerichte denktank ‘Belgium’s 40 under 40‘. Jonge beloftevolle veertigers maken mee de dienst uit en ze worden begeleid door ervaren captains of industry. Krowdie Julie Lietaer van Ariadne Innovation werd geselecteerd. Bij de captains vinden we Barco CEO Jan De Witte terug. Een perfecte match alvast volgens ons.

July 22, 2021

July 22, 2021

Fairplace is de webshop voor duurzaam speelgoed van ondernemers Christophe Toye en Yves Vercruysse die in onze zusterhub Korner zitten. “Fairplace zag het levenslicht in 2013”, zegt Christophe Toye. “Maar er gaat een heel verhaal aan vooraf. Zowel Yves als ikzelf bouwden massa's ervaring op in de jeugdsector. Eerst als speelpleinverantwoordelijken en daarna bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk. We raakten intussen gebeten door digitale communicatie en ontwikkelden een drive voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. We besloten samen een bedrijf te starten en bouwden ons aanbod gestaag uit. Het resultaat vandaag? Eén van de grootste Belgische webshops met duurzaam speelgoed.” Lees het volledige artikel over Christophe en Yves.

June 2, 2021

June 1, 2021

ELLE magazine hoeft weinig introductie gezien de wereldwijde naam en faam. Als jong meisje was Julie Lietaer altijd trouwe lezeres van ELLE België! Ze mocht in mei zelf haar verhaal brengen in de ECO special. Dit over de textielindustrie, duurzame uitdagingen, ESG,  Hackyourjeans en Ariadne waar Julie de dragende kracht van is.

June 2, 2021

June 1, 2021

Krowdies Gilles Vacoillie en Seppe Roelandt, aan het roer van gaming studio Moonmonster, haalden bij het Vlaams Audiovisueel Fonds 35.000 euro aan steun op. Dit voor de ontwikkeling van hun nieuwste game "Space Control". Zo kwamen ze ook op de ruimteradar van heren partijvoorzitters Egbert Lachaert (Open VLD) en Georges-Louis Bouchez (MR) die vorige vrijdag langskwamen om zowaar een interview af te nemen met de Moonmonsters voor hun eigen media platformen.

June 2, 2021

June 1, 2021

Nyala Blue is onze nieuwste telg onder het Hangar K firmament. Deze ontwikkelt een platform om de impact van producten te meten, te valideren en te rapporteren. Vooraleerst ligt de de focus op de koffiesector, waar eerlijke prijzen en transparantie in de toeleveringsketen vaak ontbreken. Voor deze impactmeting gebruikt Nyala Blue zijn blockcaintechnologie. Lees het volledige artikel in Trends magazine.

May 4, 2021

May 4, 2021

Op enkele dagen tijd een online reservatiesysteem uit de grond stampen. Voor heel wat retailers en handelaars een ontzettende uitdaging aan de vooravond van de derde lockdown laatst. Als proactieve en ervaren partner stond Wisely meer dan 25 winkelcentra bij in de zoektocht naar en de implementatie van een centraal, gebruiksvriendelijk platform. Of, lees het volledige artikel dat verscheen bij Made in West-Vlaanderen.

May 4, 2021

May 4, 2021

Het was afgelopen jaar niet allemaal rozengeur en manenschijn voor Barco, die ook klappen kleeg van kwelgeest "Corona". We waren dan ook verheugd te lezen in dit Nieuwsblad artikel dat onze vrienden van Barco een heuse deal binnenhaalden in de bioscoopsector. De multinational Imax, die wereldwijd aanwezig is in de bioscoopsector, gaat scheep met het Kortrijkse bedrijf Barco voor de uitrusting van meer dan duizend bioscopen met projectoren gebaseerd op laserlichttechnologie. Het gaat om een nieuwe technologie van laserlichtprojectie. Je krijgt er haarscherpe en contrastrijke beelden mee en de projectoren hebben een langere levensduur omdat er geen lampen meer moeten vervangen.

May 4, 2021

May 4, 2021

Alle pitschsessies van Start@K voor dit schooljaar zitten erop. Maar liefst 40 student-ondernemers, waaronder 22 teams verzilverden hun zitje in Hangar K, van een succes gesproken. Voor de pitchers en laureaten van de eerste sessie zit hun tijd er sinds afgelopen week op. Toch zijn we blij dat webdevelopper Egon van "Storything" en Oole van muziekproductiehuis "Ort" besloten volwaardig seathouder te worden en hier te blijven. Ook vermelden we nog graag Mathieu Nijs met Partner Mo die met hun zaak "Liocare" als enige West-Vlaamse vertegenwoordiger de eer van de provincie verdedigen tijdens de Big Squeeze awards in de categorie ‘Student Start-up of the Year’.

July 25, 2020

April 8, 2021

Net voor de zomer van 2019 kocht (Hangar K partner) Leiedal twee panden in de Rijselsestraat in Kortrijk. Eén daarvan werd omgedoopt tot Korner die een verlengstuk is van de Hangar K diensten. Ook daar zitten reeds vier residents en er kwam zopas een vijfde bij met Green Leaf Projects. Founder Kevin Labeeuw heeft er een uitvalsbasis met zijn bak- en cargofietsen. Ook het aanpalende Textielhuis krijgt een opmerkelijke bewoner met esports- en gaminghub "Outplayed". Gaming is natuurlijk ook spek voor onze bek. Outplayed start in oktober met de inrichting van het Textielhuis, met respect en waardering voor het bestaande interieur. Op termijn wil Outplayed een volwaardig esports center uitbouwen met naast de gameruimte en bar ook een arena voor 500 toeschouwers, verschillende trainingsruimtes voor teams en enkele hoogstaande streamingkamers.

April 20, 2021

April 6, 2021

Gilles Vancoillie, co-founder van MoonMonster Studios, en Vincent Vanderbeck, Chief Catalyst van Hangar K, doen op 10 maart mee aan de sessie rond gaming van 'The Big Score'. Bloovi vond het alvast het ideale moment om met hen vooruit te blikken. In dit dubbel interview komen we ook meer te weten van wat er zich achter de deuren van de game industry bevind...

April 20, 2021

April 6, 2021

Op de jaarlijkse WOMED Awards wordt sterk vrouwelijk ondernemingstalent in de schijnwerpers gezet. Dit jaar viel de eer te beurt aan Krowdie Marie Van den Broeck van My Add On en Femke Hélon van 3Motion. Marie werd verkozen tot “Belofte 2020” en Femke ontving de prestigieuze “WOMED Award 2020”. We zijn uiteraard zeer tevreden dat Marie voor de zoveelste maal in de prijzen viel. Marie kan stilaan gaan uitkijken naar een grotere trofeeënkast en u kunt de volledige blog hier lezen.

April 20, 2021

April 6, 2021

Tillup, een Start-Up van drie jonge ambitieuze ondernemers, Howest-studenten Tristan Ryckaert, Florens Denys en Stef Crols, met de focus op duurzaam ontwerpen. kaapte afgelopen maand de Textirama-award voor concept-idee weg, goed voor 5000 euro. Deze maand zijn ze genomineerd voor de Start Academy, ze werden gekozen door een professionele jury met vertegenwoordigers van BNP Paribas Fortis, Voka, Vlajo Alumni, Deloitte, Brauzz., My Add On en Crefrench. Zij hebben een recordaantal pitchfilmpjes beoordeeld. Zij hebben beslist dat  zes finalisten doorstromen naar de finale op dinsdag 27 april, waaronder dus onze Start@K'ers Tillup.

April 20, 2021

April 6, 2021

Een community volledig virtualiseren? Ja, het kan! Hangar K bewijst met een volledig digitaal cross-platform community voor Krowdies. De sterkte van een co-creatiehub ligt in de community, het netwerk dat je opbouwt en de opportuniteiten tot samenwerken die daaruit ontstaan. Hangar K bewijst die meerwaarde als hub al sinds de oprichting en bouwde ondertussen een sterke community uit van ondernemers. Sinds twee weken bestaat Hangar K ook virtueel in de metaverse “Decentraland”. Die blijft toegankelijk voor de jonge ondernemers zodat ze via avatars nog altijd in contact blijven met elkaar. Op de eerste verdieping zijn een aantal foto’s van de student-ondernemers te bezichtigen onder de vorm van “NFT’s”. Maak je avatar aan en neem een kijkje in het virtuele gebouw en netwerk met de ondernemers. Of, lees het volledige artikel dat verscheen bij Made in West-Vlaanderen.

April 20, 2021

March 9, 2021

Met meer dan 278.000 leden zijn ze al in de gesloten Facebook groep Promojagers België, waar elke dag honderden promo’s worden gedeeld en besproken. Met een team van 5 moderatoren weet oprichter Gunther Devisch al 3 jaar lang alles in goede banen te leiden. Onlangs ging Gunther samen met co-founder Pieter-Jan Vanneste nog een stap verder, met de lancering van een eigen ‘Google van de Promoties’, een platform dat gratis toegankelijk is via www.promojagers.be en via een iOS en Android app.

April 20, 2021

March 9, 2021

Interessant initiatief van Kortrijkzaan Mathieu Nijs (21). De student Netwerkeconomie aan de hogeschool West-Vlaanderen sleutelt aan Liocare: een platform om studenten zorg- en verpleegkunde aan woonzorgcentra te koppelen. “We focussen ons op woonzorgcentra, want ze hebben het moeilijk om personeel te vinden. Ze willen hun poules van studenten uitbreiden.”

April 20, 2021

March 1, 2021

In Kortrijk kan je nu vooraf virtueel een bezoek brengen aan het vaccinatiecentrum VAXPO in een computergame. Handig om zo al alle info te overlopen alsook mogelijke scenario's, zodoende het vaccinatieproces nog sneller en beter verloopt. Softwareontwikkelaar Greygin, al jaar en dag gevestigd bij ons, maakte speciaal voor VAXPO het computergame. Het waren de burgemeesters van Kortrijk, Kuurne en Harelbeke die samen met Myke en Brecht gisteren de persconferentie leidden. Je kan de volledige reportage bekijken op de site van Focus & WTV.

February 12, 2021

February 12, 2021

Chris Van de Voorde van JuuNoo moeten we niet meer gaan voorstellen, want deze kwam wel al vaker aan bod in onze nieuwsbrief. De oud-resident krijgt deze maal de aandacht op Circubuild.be Z'n ProBox wordt hier online voorgesteld. De allereerste box is uiteraard, zoals je ziet op de foto, al terug te vinden in Hangar K.

February 12, 2021

February 12, 2021

Online rekrutering zit nu zeker in de lift maar jongeren vinden het eigenlijk ook gewoon leuk. Alexander startte een jaar geleden met z'n zaak "Tomorrow.be" die de rekruteringsmarkt versterkt met vacaturevideo's, bedrijfsvideo's en video's voor de social media. Dit blijkt goed te gaan en daarom start hij nu met twee partners "vacatube.com", dit om de sollicitanten ook online hun ding te doen. Lees het volledige artikel in: VOKA magazine Ondernemers.

February 12, 2021

February 12, 2021

Egon Gevaert zit in het eerste jaar hoger onderwijs maar heeft met "Storything" reeds jaren een eigen zaak in het bouwen van websites, en dat zijn niet de minste. Ook die van Hangar K is van zijn hand. Oole Ryckoort van "Ort" daarentegen is reeds een kenner op het vlak van road management van A tot Z bij events én voor artiesten. Telkens een nieuwe attendee toetreedt tot ons Start @ K project maakt Quindo een mooie reportage. Bekijk die van Egon en Oole via hun Facebook: https://www.facebook.com/MedialabQuindo

February 12, 2021

February 12, 2021

Krowdie Julie Lietaer heeft er met haar start-up "Ariadne Innovation" een geslaagde persconferentie op zitten. De textiel- en modesector duurzamer maken, dat is de missie van het pas opgerichte bedrijf Ariadne Innovation. Men gaat nieuwe technologie inzetten om ondernemingen te inspireren, te informeren en te connecteren. Julie Lietaer werkt al 7  jaar in familiebedrijf European Spinning Group. Ze kent het reilen en zeilen in textielbedrijven over de hele wereld dan ook door en door.  Ze haalden met hun persconferentie De TIJD, Krant van West-Vlaanderen en een volledig artikel is uiteraard ook te lezen op: Made in West-Vlaanderen.

January 12, 2021

January 12, 2021

Het is niet de eerste maal dat project Start@K de krant of een magazine haalt. Deze keer kreeg het traject witruimte in het Kortrijkse Stadsmagazine. Aan het woord zijn enkele student-ondernemers die hier hun stek reeds verdienden na een eerste pitchnight. Fran, Oole, Egon, Thomas en Mathieu zijn studenten met ideeën die nuttig zijn voor onze maatschappij. Om deze om te zetten in realiteit kunnen ze rekenen op Start@K, het project van Hangar K, de vier kennisinstellingen en Stad Kortrijk dat ondernemende studenten steunt en begeleidt. Lees het volledige artikel in de online versie van het Stadsmagazine.

January 12, 2021

January 12, 2021

Maandelijks speuren we de kranten, het web en magazines af om te zien welke Krowdies het nieuws haalden. Zo ontspringen er ook af en toe de dans die succesvol onder die nieuwsradar werken. Daarom zetten we er een viertal kort in de kijker.

Arnaud Deman is de kerel achter 'Air District', groothandel in medische gassen en gespecialiseerd in het leveren van zuurstof in het kader van zuurstoftherapie voor thuisgebruik en vindt het volgende: "Ik zocht maanden naar een werkspot tussen andere gedreven mensen met start-ups. Je vindt er wel her en der maar zelden één waar de communityzin zo groot is als hier en waar je ook nog eens interessante samenwerkingen kunt aangaan."

Achter de schermen van grafisch ontwerpbureau 'Trompet' vind je Stef en Thomas, twee creatieve vormgevers die het hier ook naar hun zin hebben: "Hangar K heeft ons al op vele vlakken een duw in de rug gegeven! Anderzijds konden we al enkele mooie projecten realiseren, voor en met andere residenten, zoals Biometriq."

Pieter Josson, CEO en founder van 'Biometriq' dat op basis van DNA analyse jou het perfecte voedingsadvies geeft, heeft het ook over kruisbestuiving: "Over het afgelopen half jaar jaar heel wat interessante intro's gekregen via het Hangar K netwerk, happy to be part of the Krowd!"

Tot slot hebben we team 'Hercull' met Maarten Allijns aan het roer: "Geweldig om hier m'n team te hebben met Bram en Margot, die laatste kwam er trouwens bij dankzij 'ROCK RECRUIMENT' dat hier ook zit. We zochten mee naar investeerders voor Ledsreact en werken samen met Krowdie 'Markland architecten' voor onze panden, dat zijn misschien wel nog de mooiste nieuwtjes van allemaal, die uit Hangar K zelf, dergelijke samenwerkingen."

January 12, 2021

January 12, 2021

2020 kon niet snel genoeg voorbij zijn. Al hebben we geen glazen bol, laat ons voorzichtig positief vooruitblikken. Hangar K draait dankzij zijn immer enthousiaste Krowdies nog steeds op "volle " toeren binnen het mate van mogelijke. Het is ook fijn te horen dat het belang van onze sterk samenhangende community hiervoor aan de basis ligt. Onze vernieuwde conference infrastructuur biedt  eveneens mogelijkheden die thuis niet kunnen en verder blijven we hier op veilige manier samenwerken. We hopen dan ook binnenkort onze deuren weer helemaal wagenwijd open te zetten durven ook al dromen van de event opstart. Fingers crossed!

July 25, 2020

December 29, 2020

In winkelcentrum K Kortrijk gaat men binnenkort leegstand tegen door het creëren van kantoorruimte in de leegstaande panden. Hangar K is tot op heden uiteraard nog steeds fier op zijn volle bezetting en ziet veel van zijn start-ups verder groeien, hetzelfde voor de scale-ups. Dit initiatief biedt mogelijkheden om de talenten van Hangar K, die op zoek zijn naar eigen grotere kantoorruimte, in Kortrijk te houden.

December 2, 2020

December 1, 2020

Het Get Driven van Gunther Ghysels kennen we ondertussen al behoorlijk goed. Ze zijn als enige West-Vlaamse techbedrijf opgenomen in de top tien van Deloitte, op basis van de 2019 cijfers. 2020 is geen makkelijk jaar voor de sector. Maar tweede start-up, het minder bekende Get a Wash, die door hem in het leven werd geroepen in 2018, legt ook nu weer sterke groeicijfers neer. Daarvoor krijgt vooral General Manager, Stieg Martens, alle krediet. Stieg, eveneens Hangar K resident, heeft ook sterke ambities voor volgend jaar. Lees er meer over in dit artikel dat laatst verscheen in Made in West-Vlaanderen.

December 2, 2020

December 1, 2020

Geen Kerstverhaal maar een heus Kortrijks succesverhaal. Krowdie Madice Behaegel, van kersverse start-up PINO, werkte meer dan een jaar hard en in  alle stilte in de Hangar K catacomben aan haar nieuwe, gezonde, ecologische, én mooie dieren producten. Een unieke musthave & mustsee voor elke honden- en kattenliefhebber. De voederbowls worden gemaakt zonder plastic in en zijn het gevolg van een jaar nadenken over concept en design. Een ontwerp dat meermaals werd getest en vormgegeven in samenwerking met Howest's IDC. Journalist Peter Lanssens wijtte er ditaan.

November 2, 2020

November 10, 2020

Innoveren en blijven innoveren staan centraal in de Hangar K geest. Daarom vonden we het de hoogste tijd om onze website in een nieuw jasje te stoppen. Volgend jaar wordt Hangar K al drie jaar oud en we willen er opnieuw een succesjaar van maken. We merken tegenwoordig ook heel wat enthousiastelingen die voor hun stageplaats voor ons kiezen, daarbovenop gaan we zelf resoluut voor de ondersteuning van student-ondernemers. Een combinatie van deze laatste twee zorgden voor deze (al zeggen we het zelf) fijne creatie van onze gloednieuwe website die net online is.

November 2, 2020

November 10, 2020

Krowdie Pieter-Jan Vanneste, zaakvoerder van Expert Group en daarnaast nog aanwezig in Hangar K met Familycard, verscheen zopas in het Voka magazine Ondernemers. Pieter-Jan reageerde op een oproep van de de bekende Facebook groep Promojagers om een onlinecommunity te bouwen van maar liefst 225.000 volgers die op zoek zijn naar prijsbewsut winkelen. Voor Pieter-Jan, die sterk is in platformen bouwen en affiliate marketing, is dit een kolfje naar zijn hand. Lees er alles over hier in Ondernemers bij de publicaties van Voka West-Vlaanderen.

November 2, 2020

November 10, 2020

Eind augustus viel Chris Van de Voorde van JuuNoo opnieuw in de prijzen. Hij werd de winnaar van de prestigieuze prijs: Entrepreneurship World Cup National Finals Belgium 2020. De naam is alvast een mondvol maar door het winnen ervan gaat zaakvoerder Chris door naar de  'Global 100', oftewel de top 100 van 's werelds meestbelovende start-ups en scale-ups.

November 2, 2020

November 10, 2020

Hoe voelt het om op je 20ste meer te verdienen dan je beide ouders samen? VTM 2 programma: Jonge Wolven volgt inspirerende jonge ondernemers waaronder onze eigenste Gunther Ghysels van scal-up Get Driven. Jonge Wolven is te zien sinds 31/8 om 20u35 op VTM 2.

December 2, 2020

November 3, 2020

Op 8 oktober ging Start@K van start, het nieuw initiatief van Stad Kortrijk, Hangar K en kennisinstellingen KU Leuven Campus Kulak, Howest, Vives en UGent campus Kortrijk, met de steun van VLAIO. Dit om de geïnteresseerde student-ondernemer aan te trekken tot dit uniek traject. Sindsdien staat elke maand een Pitch Night gepland. De eerste was een schot en de roos en leverde meteen negen aspiranten op. Dit heugelijk nieuws kon reken op de nodige persaandacht o.a. in KW.

December 2, 2020

November 3, 2020

Ons Marie, Marie Van den Broeck, haalde al vaker de 'boekskes'. Deze keer schonken Made in West-Vlaanderen aandacht met eenAlsook VOKA magazin haar de nodige witruimte. Dit keer was er heugelijk nieuws want My Add On nam Dek-a-Bed over, dat volledig in het kader past van hun eigen productlijn. Beide artikels spreken zelfs van een "eerste" overname, dat beloofd dus voor de toekomst. Er werd gesigneerd en geklonken op de overname in My Add On's uitvalsbasis Hangar K

December 2, 2020

November 3, 2020

Eveneens "routinier" aan het worden in deze categorie: Gunther Ghysels. Hij was laatst te horen op Radio Racoons over ondernemerschap. De opname met de Jonge Wolf ging door bij ons en ze hadden het o.a. over het oprichten van een start-up, business survival tijdens moeilijke periodes, internationale ambities en nog zoveel meer! Kort samengevat: een must-hear voor elke ambitieuze ondernemer.

November 2, 2020

October 6, 2020

Geen "echte" open bedrijvendag dit jaar, maar wel een virtuele editie. Om een aantal bedrijven in de kijker te zetten bracht Voka een speciale editie met daarin een aantal van onze Krowdies, maar ook een alumnus. Rhinox, Salty Lemon Entertainment en Aptus vertellen hun verhaal in deze speciale editie.

November 2, 2020

October 6, 2020

Vanaf 15 oktober gaat Wonder in Kortrijk van start. Vanuit Hangar K zijn we fier om ook hier ons steentje bij te dragen. Samen met Beelite organiseren we een reeks van workshops om met het nieuw product van Beelite te experimenteren. Binnen onze muren zal zich dan ook een Experience Center bevinden met toepassingen van het nieuw product van Beelite.

November 2, 2020

October 6, 2020

Onze Krowdies Play it Safe & Salty Lemon Entertainment worden in dit artikel van Flanders DC aan het woord gelaten over de toepassing van gametechnologie in "serieuze" applicaties.

July 25, 2020

April 11, 2020

Alle hens aan dek om een tweede lockdown te vermijden. Om onze deuren veilig open te houden namen we alle nodige veiligheidsmaatregelen om iedereen te blijven verwelkomen. Telly is een product van Edgise (venture onder Raccoons Group) en doet z'n automatisch telwerk aan de inkom zodoende hier nooit teveel personen per m² zijn. Mondmaskerplicht geldt bij verplaatsingen en voldoende ontsmettingsmiddel is  ter hand. Kortom: ook na het verlof kan je hier safe and sound ànd clean terecht!

July 25, 2020

October 14, 2019

Heb je een briljant idee ontwikkeld tijdens de lock-down periode? Weet je nog niet goed hoe je van idee naar plan naar realiteit gaat? Geen nood! Wij helpen je deze zomer om je voor te bereiden op de volgende pitching sessie van start it @kbc op 10 september. Samen met Innowiz hebben we een plan klaar om je mee te begeleiden van idee naar uitwerking. In de week van 17 tot 21 augustus doen we een intake. In de week van 31 augustus tot 4 september proberen we samen met jou je idee te verfijnen en om te vormen tot een concreet plan. Schrijf je nu in via de meer info knop.

July 25, 2020

September 10, 2019

Met dit succesverhaal doen we onze naam van incubator waar co-creatie plaatsvind alle eer aan. My Add On haalt vaker het nieuws en stond zopas nog in Trends omtrent product MySleeve. Uitbreiding zorgt vaak voor leuke samenwerkingen en zo kwam Félice Vandenabeele aan boord. Félice zat hier reeds met haar zaak Gin y Mar en kende Marie van My Add On al van vroeger. Hangar K bleek de perfecte plek te zijn om elkaar te herontmoeten en te gaan samenwerken. Toi toi toi!

Blog
2024-04-09
2024-04-09
Embracing the power of co-working spaces for entrepreneursEmbracing the power of co-working spaces for entrepreneurs

Embracing the power of co-working spaces for entrepreneurs

April 9, 2024

April 9, 2024

In the fast-paced world of entrepreneurship, the journey from startup to scale-up can be both exhilarating and daunting. The path is riddled with challenges, uncertainties, and the constant need for innovation. However, amidst this rollercoaster ride, there exists a dynamic environment that has been gaining momentum over the past few years – the coworking space.

Hangar K news
2023-12-07
2023-12-06
Innovatief stadsfestival 'FTI by Hangar K' lost eerste (inter)nationale namenInnovatief stadsfestival 'FTI by Hangar K' lost eerste (inter)nationale namen

Innovatief stadsfestival 'FTI by Hangar K' lost eerste (inter)nationale namen

December 7, 2023

December 6, 2023

Kortrijk, 6 december 2023 - Van 16 tot en met 21 maart vindt in Kortrijk 'FTI by Hangar K' plaats, de eerste editie van het innovatief stadsfestival dat iedereen wil samenbrengen rond technologie en innovatie. Uitvalsbasis wordt het Buda-eiland, LandMarck en Hangar K in Kortrijk. De organisatoren losten vandaag de eerste (inter)nationale namen en pakten uit met een showcase van wat één van de hoogtepunten van het festival moet worden.

Hangar K news
2023-10-19
2023-10-19
Liantis en Hangar K bundelen krachten om ondernemerschap te stimuleren in Kortrijk Liantis en Hangar K bundelen krachten om ondernemerschap te stimuleren in Kortrijk

Liantis en Hangar K bundelen krachten om ondernemerschap te stimuleren in Kortrijk

October 19, 2023

October 19, 2023

Kortrijk, 19 oktober 2023 – Hangar K, de dynamische co-creation en coworking hub in Kortrijk, en Liantis, de toonaangevende hr-dienstengroep, zijn verheugd om hun nieuwe partnerschap aan te kondigen. Dit strategische samenwerkingsverband is gericht op het stimuleren van ondernemerschap en het versterken van het ondersteuningsaanbod voor ondernemers in alle stadia van hun reis.

Blog
2023-08-31
2023-08-31
What is the Right Time to Scale Your Business?What is the Right Time to Scale Your Business?

What is the Right Time to Scale Your Business?

August 31, 2023

August 31, 2023

It's a well-established fact that a successful business constantly aims for growth and expansion. Yet, the big question remains: what is the right time to actually scale your business? The answer to this question isn't a simple formula, but rather a combination of strategy, market insights, and internal preparation. In this blog, we'll delve into this crucial topic, providing guidelines to determine the opportune moment for scaling your business.

Blog
2023-08-06
2023-08-03
The Importance of an Ecosystem for Entrepreneurs: The Circle of LifeThe Importance of an Ecosystem for Entrepreneurs: The Circle of Life

The Importance of an Ecosystem for Entrepreneurs: The Circle of Life

August 6, 2023

August 3, 2023

In the world of entrepreneurship, it is tempting for aspiring entrepreneurs to want to do everything themselves, tackle every challenge solo, and try to reinvent the wheel. However, a powerful ecosystem can pave the path to success for aspiring entrepreneurs. An ecosystem for entrepreneurs can be compared to a biological ecosystem, where different organisms support each other to grow.

Hangar K news
2023-05-17
2023-05-17
De Geschiedenis van Hangar KDe Geschiedenis van Hangar K

De Geschiedenis van Hangar K

May 17, 2023

May 17, 2023

Hangar K en de regio die we nu kennen als Kortrijk Weide hebben een interessante geschiedenis achter de rug.

Hangar K news
2023-05-12
2023-05-15
Al 5 jaar het epicentrum van Tech-startups in West-VlaanderenAl 5 jaar het epicentrum van Tech-startups in West-Vlaanderen

Al 5 jaar het epicentrum van Tech-startups in West-Vlaanderen

May 12, 2023

May 15, 2023

‘De braindrain in West-Vlaanderen tegengaan’, dat is de ambitie die Hangar K al van bij de start in april 2018 had. Na 5 jaar kunnen we met trots zeggen dat we hierin slagen.

Blog
2023-02-06
2023-02-07
Over ChatGPT, door ChatGPTOver ChatGPT, door ChatGPT

Over ChatGPT, door ChatGPT

February 6, 2023

February 7, 2023

ChatGPT, het kunstmatige intelligentie-model ontwikkeld door OpenAI, is ondertussen bij iedereen gekend. De snelheid van de commercialisering van ChatGPT plus is opmerkelijk. Niemand beter dan het programma zelf om uit te leggen hoe dit gerealiseerd werd.

Blog
2022-12-05
2022-12-05
Ewout Meyns: "Dream big"Ewout Meyns: "Dream big"

Ewout Meyns: "Dream big"

December 5, 2022

December 5, 2022

Op 24 november 2022 kwam Ewout Meyns zijn ondernemersverhaal vertellen in Hangar K. Hij vertelde over de ups en downs van het ondernemerschap. We spraken hem na zijn talk om verdere insights te krijgen over zijn ervaring. Lees het verhaal van PieSync hier.

Blog
2022-11-07
2022-11-08
Expert topic: design thinkingExpert topic: design thinking

Expert topic: design thinking

November 7, 2022

November 8, 2022

Wat is design thinking, wat is het nut ervan en hoe zet je het in? Design thinking gaat over meer dan enkel en alleen creatief denken. Het zorgt ervoor dat je een probleem bekijkt vanuit de ogen van je eindconsument. Op die manier kan je van een creatief idee een innovatief concept maken die een oplossing biedt op maat van de consument.

Hub news
2022-06-08
2022-06-08
LEARNING BYTES RECAPLEARNING BYTES RECAP

LEARNING BYTES RECAP

June 8, 2022

June 8, 2022

Op 20 mei vierde het imec Smart Education programma haar vijfjarig bestaan. Daarom werd een heus 'festival' georganiseerd, namelijk het Learning Bytes Festival!

Partner news
2022-05-09
2022-05-09
PARTNER LEIEDAL DOET OPROEP VOOR GROOTS ONDERNEMINGSPROJECT WAAR OOK KORNER EN TEXTIELHUIS TOE BEHORENPARTNER LEIEDAL DOET OPROEP VOOR GROOTS ONDERNEMINGSPROJECT WAAR OOK KORNER EN TEXTIELHUIS TOE BEHOREN

PARTNER LEIEDAL DOET OPROEP VOOR GROOTS ONDERNEMINGSPROJECT WAAR OOK KORNER EN TEXTIELHUIS TOE BEHOREN

May 9, 2022

May 9, 2022

Voor de realisatie van een multifunctioneel binnenstedelijk project in hartje Kortrijk doet intercommunale Leiedal een oproep aan private partners. Door de strategische aankoop van enkele leegstaande panden en kantoren in het centrum van Kortrijk, wil de streekontwikkelaar het aanbod aan ruimte om te ondernemen in de binnenstad uitbreiden en kwalitatief ontwikkelen. De focus van de PPS waartoe vandaag wordt opgeroepen, ligt op kernversterking en de verweving van wonen, werk en recreatie.

Blog
2022-05-09
2022-09-06
Carla Aerts: "Blijf geloven in je bedrijf!"Carla Aerts: "Blijf geloven in je bedrijf!"

Carla Aerts: "Blijf geloven in je bedrijf!"

May 9, 2022

September 6, 2022

Carla Aerts kwam op bezoek in Hangar K voor <edtech/station> goes international. Wij kregen de kans om haar te spreken over haar kennis binnen startups. Haar advies voor het succes van een startup: wees gepassioneerd, blijf anders denken, geloof in jezelf en zet door. 

Hangar K news
2022-04-07
2022-04-06
Hangar K breidt uit naar Textielhuis: let the games beginHangar K breidt uit naar Textielhuis: let the games begin

Hangar K breidt uit naar Textielhuis: let the games begin

April 7, 2022

April 6, 2022

Leiedal kondigde in 2019 trots de aankoop aan van het Textielhuis en het aanpalende hoekpand in hartje Kortrijk. De ambitie? Kernversterking door economische, culturele en (re)creatieve activiteiten te verweven. De streekontwikkelaar sloeg begin 2020 de handen in elkaar met Hangar K, de Kortrijkse incubator voor jong en creatief ondernemerschap. Intussen is het hoekpand, omgedoopt tot K-orner, nu al de hoeksteen en werkplek van een aantal innovatieve starters. Na enkele jaren -en corona- verwelkomt het Textielhuis Gamified en enkele start-ups die gericht zijn op gaming, AR, VR en andere creatieve technologieën.

Krowdie news
2022-03-07
2022-03-08
New kids on the blockNew kids on the block

New kids on the block

March 7, 2022

March 8, 2022

We hadden het eind december en aan het begin van dit jaar over de Krowdies die Hangar K klaslokalen ontgroeid waren. Maar sindsdien stonden ook heel wat nieuwe gezichten te popelen om onze catacomben te betreden. We zetten ze graag op een rijtje en niet alleen die van Hangar K maar ook van Start @ K en de nieuwe aanwinsten van Korner daarbovenop. En dan zwijgen we nog over DAE Studio’s die maar liefst achttien stagiairs huisvest onder ons gezellig druk dak.

Partner news
2022-02-01
2022-01-27
FISCALITEIT ROND CRYPTOMUNTEN DOOR PARTNER BDOFISCALITEIT ROND CRYPTOMUNTEN DOOR PARTNER BDO

FISCALITEIT ROND CRYPTOMUNTEN DOOR PARTNER BDO

February 1, 2022

January 27, 2022

Sinds de toegenomen aandacht van het grote publiek voor de cryptowereld, stelt zich ook de vraag naar de fiscale behandeling van deze cryptomunten. Tijdens het webinar van donderdag 26 januari is Stijn Rasschaert van partner BDO dieper ingegaan op het vraagstuk of meerwaarden die worden gerealiseerd op cryptovaluta belastbaar zijn in de personenbelasting en zo ja, tegen welk tarief.

Hangar K news
2021-12-08
2021-12-08
Een bloeiend jaar voor Hangar KEen bloeiend jaar voor Hangar K

Een bloeiend jaar voor Hangar K

December 8, 2021

December 8, 2021

We konden niet onder het lockdown jaar uit maar toch werd het ondanks alles een sterk jaar voor Hangar K. En ook het Start @ k traject deed het voortreffelijk met 40 student-ondernemers die afzwaaiden. Onze eigen start-ups zijn verder blijven groeien en blaken van gezondheid, zo merken we aan onze Krowdies die dit jaar de Hangar K banken ontgroeiden.

Partner news
2021-11-15
2021-11-17
SLOTEVENT COSMO ONDERZOEKSPROJECTSLOTEVENT COSMO ONDERZOEKSPROJECT

SLOTEVENT COSMO ONDERZOEKSPROJECT

November 15, 2021

November 17, 2021

Hub news
2021-10-15
2021-10-15
MUZIEK- EN GAMINGINDUSTRIE INSPIREREN ELKAAR TIJDENS GLOEDNIEUW UNWRAP FESTIVALMUZIEK- EN GAMINGINDUSTRIE INSPIREREN ELKAAR TIJDENS GLOEDNIEUW UNWRAP FESTIVAL

MUZIEK- EN GAMINGINDUSTRIE INSPIREREN ELKAAR TIJDENS GLOEDNIEUW UNWRAP FESTIVAL

October 15, 2021

October 15, 2021

Op 14 en 15 oktober is Kortrijk de place to be voor een blik op de toekomst van de entertainmentindustrie. VI.BE schreef er een boeiende blog over!

2020-07-25
Waarom een app starters dichter bij elkaar zal brengenWaarom een app starters dichter bij elkaar zal brengen

Waarom een app starters dichter bij elkaar zal brengen

July 25, 2020

Om één of andere reden liggen West-Vlaanderen en Limburg dichter bij elkaar dan we denken. Hangar K en Corda Campus zijn geen onbekenden van elkaar. De afgelopen zijn al verschillende gesprekken geweest over samenwerking, hulp bieden aan starters en hoe ga je om met je community in deze moeilijke tijden. Zo is ook het idee gegroeid om de bestaande app van Limburg Start Up uit te bouwen tot één app waar start-up's kunnen connectoren met coaches en met andere start-up's.

2020-07-25
Het nieuwe werken : work from anywhereHet nieuwe werken : work from anywhere

Het nieuwe werken : work from anywhere

July 25, 2020

Wat deze crisis heeft duidelijk gemaakt is dat we een totaal nieuw manier van werken, en vooral samenwerken, moeten aannemen. Het aantal bedrijven dat thuiswerk promoot is zeer snel gestegen en wat we nu al kunnen zeggen is dat thuiswerk een belangrijk onderdeel zal vormen van het nieuwe werken. Wat we al een tijdje wisten is door de corona crisis bevestigd en heeft het proces enkel versneld.

2020-07-25
Hoe funding ophalen ? - Deel 1 : Friends, Fools & FamilyHoe funding ophalen ? - Deel 1 : Friends, Fools & Family

Hoe funding ophalen ? - Deel 1 : Friends, Fools & Family

July 25, 2020

Wie een start-up uit de grond wil stampen heeft uiteraard kapitaal nodig. Als je het kapitaal zelf niet voorhanden hebt kan je altijd op zoek gaan naar externe financiering. Stap 1 in deze zoektocht naar financiering is steevast FFF, Fools Friends & Family. Je weet wel, je gaat op zoek naar de eerste 50K door bij vrienden en familie ten rade te gaan om wat geld te doneren voor je goed doel, jouw start-up. Dit kan door deze FFF's mee te laten participeren in de vennootschap.

2020-07-25
5 redenen waarom nu het ideale moment is om je start-up te beginnen5 redenen waarom nu het ideale moment is om je start-up te beginnen

5 redenen waarom nu het ideale moment is om je start-up te beginnen

July 25, 2020

Is een crisis nu wel of niet een goed moment om je eigen start-up vorm te geven. Wel, wij vinden van wel. Tijdens de financiële crisis inn 2008-9 hebben we ook al gezien dat een crisis een goede voedingsbodem was om nieuwe succesvolle bedrijven op te starten. Er zijn verschillende redenen waarom het nu beter is dan pakweg een paar maand geleden. Ten eerste, een goed verhaal blijft een goed verhaal, met of zonder crisis. Daarnaast hebben we nog een aantal andere argumenten op een rijtje geplaatst.

2020-07-25
Van idee tot business plan in 5 stappenVan idee tot business plan in 5 stappen

Van idee tot business plan in 5 stappen

July 25, 2020

Stel, de lockdown periode en de vakantieperiode zijn een dankbare onderbreking geweest in je dagelijkse sleur en hebben je een tal van nieuwe ideeën opgeleverd. Allemaal waardevolle ideeën die je zou willen omzetten in een business plan. Hoe begin je er aan ? We geven je 5 stappen die je helpen in je tocht van idee naar plan.

2020-09-07
EdTech : De weg naar de digitale schoolbankenEdTech : De weg naar de digitale schoolbanken

EdTech : De weg naar de digitale schoolbanken

September 7, 2020

In haar nieuwste Voka Paper breekt Voka een lans voor Educational Technology (EdTech). Volgens de werkgeversorganisatie is dat fundamenteel om jongeren voor te bereiden op de gedigitaliseerde werkomgeving waarin ze later terecht zullen komen. Ook binnen ons Ecosysteem zijn er meerdere spelers actief in dit domein.

2020-10-02
Waarom studeren en ondernemen de ideale cocktail zijnWaarom studeren en ondernemen de ideale cocktail zijn

Waarom studeren en ondernemen de ideale cocktail zijn

October 2, 2020

Ook al is het concept van student-ondernemer nieuw, de combinatie van zowel studeren als ondernemen is wel een cocktail die meer en meer geserveerd wordt, maar ook geapprecieerd wordt.

2020-11-02
Waarom experimenteren met technologie innovatie stimuleertWaarom experimenteren met technologie innovatie stimuleert

Waarom experimenteren met technologie innovatie stimuleert

November 2, 2020

We leven in een wereld die overheerst wordt door technologie. Maar hoe kan je met al deze technologie die er is op de markt experimenteren en hoe kan je deze experimenten doen landen in een organisatie ? Aan de hand van de volgende 4 argumenten proberen we een zicht te geven van hoe experimenteren met technologie innovatie kan stimuleren.

2020-11-04
Eerste 9 studenten veroveren plekje in Hangar K op weg naar ondernemerschapEerste 9 studenten veroveren plekje in Hangar K op weg naar ondernemerschap

Eerste 9 studenten veroveren plekje in Hangar K op weg naar ondernemerschap

November 4, 2020

Na de eerste Pitch Night van 20 oktober zijn 9 studenten geselecteerd om in Hangar K verder te komen werken aan hun project. Met extra begeleiding en toegang tot het netwerk en de experts van Hangar K zijn deze studenten extra goed op weg op hun pad binnen de ondernemerswereld.

2020-11-30
Op naar het hybride jaar 2021Op naar het hybride jaar 2021

Op naar het hybride jaar 2021

November 30, 2020

We hebben het hier niet over hybride wagens, maar wel over het werken in 2021. Waar we in 2020 geleerd hebben om ons te organiseren om van thuis uit te werken, zullen we in 2021 geconfronteerd worden met het hybride werken. Of je collega er nu wel of niet is, zal geen verschil meer mogen uitmaken in 21.

2020-12-04
Kervers start-up en Krowdie Pino durft reeds positief vooruitblikkenKervers start-up en Krowdie Pino durft reeds positief vooruitblikken

Kervers start-up en Krowdie Pino durft reeds positief vooruitblikken

December 4, 2020

De start-up uit Kortrijk “Pino” lanceerde net haar nieuw merk voor huisdier accessoires. Hun motto is gezonde, ecologische én mooie producten! Pino is het ondernemerswerk van Madice Behaegel (30) die opgroeide tussen allerlei dieren en ook tussen de Krowdies van Hangar K.

2020-12-11
Hangar K resident ‘Ledsreact’ gooit hoge internationale ogen en legt lat zowaar nog hoger in 2021!Hangar K resident ‘Ledsreact’ gooit hoge internationale ogen en legt lat zowaar nog hoger in 2021!

Hangar K resident ‘Ledsreact’ gooit hoge internationale ogen en legt lat zowaar nog hoger in 2021!

December 11, 2020

Bij ons heten ze gewoon Koen en Lander maar voor het grote publiek zijn ze de mannen van ‘Ledsreact’. Deze Kortrijkse start-up haalde met hun nieuwste toestel ‘Ledsreact Pro’ de nationale pers deze week. VRT nieuws wijdde een heel artikel aan hen en HLN en Nieuwsblad brengen hen ook nog uitgebreid aan bod. Het toestel meet en analyseert de reactiesnelheid en wendbaarheid van sporters. Dankzij die informatie kunnen trainers hun atleten sneller en juister doen bewegen. Gezien ze de eerste ter wereld zijn die deze technologie aanbieden zonder dat de sporter iets moet fysiek moet aandoen kunnen ze rekenen op de interesse van internationale topclubs en ware sportvedetten.

2021-01-11
Van de sharing economy naar de creator economyVan de sharing economy naar de creator economy

Van de sharing economy naar de creator economy

January 11, 2021

Web 3.0 wil een democratischer web zijn voor de gebruikers, maar zeker ook voor de content creators. Zijn we echt op weg naar een creator economy waar content creators op een eenvoudige manier betaald worden voor de content die ze maken ?

2021-02-01
The Office of the FutureThe Office of the Future

The Office of the Future

February 1, 2021

Tijdens deze periode van lock-down zijn veel mensen aangewezen opthuiswerk, maar eenmaal dit allemaal achter de rug is, gaan we allemaal terugnaar kantoor ? En indien niet, hoe ziet dan precies die “office of the future”er uit ?

2021-02-10
Blockchain GamingBlockchain Gaming

Blockchain Gaming

February 10, 2021

Blockchain werd lang gezien als een perfecte technologie voor de financiële industrie, maar meer en meer experts zijn het er over eens dat gaming misschien wel de katalysator wordt om blockchain bij het grote publiek binnen te brengen.

2021-02-10
Hangar K en Unity vormen een strategisch partnerschap om de Belgische Game-gemeenschap te ondersteunenHangar K en Unity vormen een strategisch partnerschap om de Belgische Game-gemeenschap te ondersteunen

Hangar K en Unity vormen een strategisch partnerschap om de Belgische Game-gemeenschap te ondersteunen

February 10, 2021

Hangar K (incubator in Kortrijk met een sterke focus op gaming) en Unity (een bekende game-engine) vormen samen een strategisch partnerschap om de lokale gemeenschap van game studio's beter te ondersteunen.

2021-03-01
Imagining the workplace of the future: Vincent Vanderbeck en Lode Uytterschaut aan het woord (EN)Imagining the workplace of the future: Vincent Vanderbeck en Lode Uytterschaut aan het woord (EN)

Imagining the workplace of the future: Vincent Vanderbeck en Lode Uytterschaut aan het woord (EN)

March 1, 2021

De invloed van Corona is verreikend en heeft een onomkeerbaar effect gehad op de manier waarop we werken. Dus hoe zullen werkplekken eruit zien als de pandemie voorbij is? Blogger en verhalenverteller Magali De Reu ging zitten met Start it @KBC en Start it X-oprichter Lode Uytterschaut en Vincent Vanderbeck van Hangar K, een co-working- en incubatieconcept dat start-ups, scale-ups en corporates samenbrengt in West-Vlaanderen. Dit is wat ze zagen in de kristallen bol van Lode en Vincent:

2021-05-03
Hoe klaar ben jij voor de concurrentie/technologie van morgen?Hoe klaar ben jij voor de concurrentie/technologie van morgen?

Hoe klaar ben jij voor de concurrentie/technologie van morgen?

May 3, 2021

Er is een revolutie bezig in de markt van rekrutering en freelancers. Niet alleen is het aantal spelers stevig doorgegroeid de laatste jaren, de technologie begint ook hier zijn opwachting te maken. En zoals we in andere sectoren gezien hebben, een markt kan volledig ontwricht worden door een platform die een grote hap neemt uit de omzetstromen van bestaande spelers. Denk maar aan coolblue, bol.com en Amazon in de meer traditionele sectoren.

2021-07-22
KET GHETKET GHET

KET GHET

July 22, 2021

ALLE AFLEVERINGEN PODCAST KET GHET ONLINE

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
²